Nyt ungt fællesskab skal udforske blå omstilling og skabe Ocean Youth Summit Aarhus

Studerende og nylige dimittender kan nu søge om at blive en del af et socialt og fagligt fællesskab. Gennem seks måneder skal de opleve og udforske bæredygtig udvikling og havet, samt skabe en konference for andre unge under The Ocean Race 2023 i Aarhus.

Foto: Peter Brøgger.

Vi mennesker har stor indflydelse på natur og miljø i havene. I dag har vi derfor ikke bare brug for grøn omstilling, men blå omstilling, hvor vi sætter fokus på de oversete problemer, der gemmer sig under havets overflade.

Gennem det nye fællesskab ‘Creators’ skal unge blive klogere på havet og bæredygtig udvikling. Creators kommer til at bestå af en gruppe studerende og nylige dimittender, der gennem et seks måneders praktisk forløb skal udforske havproblematikker og skabe konferencen Ocean Youth Summit Aarhus.

“Gennem Creators-programmet snakker vi ikke bare om blå omstilling og bæredygtig udvikling, men udforsker det i et inspirerende fællesskab. At være en del af Creators-teamet er en helt unik mulighed, hvor de unge bliver kastet ud i forskellige sociale oplevelser og kan møde andre med forskellige fagligheder,” lyder det fra Maria Vase Pedersen fra Worldperfect, der sammen med Kristina Blockx står bag Creators-programmet.

Creators er igangsat af bæredygtighedsbureauet Worldperfect og Aarhus Kommune, der har sammensat et gratis program fra november 2022 til juni 2023.

Seks måneder med oplevelser, praktisk læring og fællesskab
Undervejs i Creators-forløbet får de unge deltagere redskaberne til at udvikle og afholde konferencen ved blandt andet at deltage i månedlige udviklingssessions, besøge virksomheder og organisationer samt tage på weekendtur og sitevisits. Udover det sociale fællesskab får Creators-teamet udvidet deres praktiske erfaringer med design, projektstyring og konceptudvikling.

Det hele kulminerer under The Ocean Race Stopover Aarhus 2023 med afviklingen af konferencen Ocean Youth Summit Aarhus fra den 30. maj til den 2. juni 2023.

“Vi glæder os helt vildt meget til at skabe en konference for unge sammen med et dedikeret team af andre unge. Med konferencen vil vi styrke deltagernes viden om den blå omstilling, og endnu vigtigere så vil vi engagere deltagerne i deres forhold til havet og bæredygtig udvikling,” siger Kristina Blockx fra Worldperfect, der forventer et besøgstal på 300 deltagere til konferencen. 

Er du studerende på en videregående uddannelse eller nylig dimittend kan du ansøge om at blive Creators på www.oceanyouthsummit.com.

Ansøgningsfrist: 31. oktober 2022.

Har du spørgsmål til forløbet? Send en mail til Caroline Schmidt Reimann på youthsummit@worldperfect.dk eller ring på 41 87 35 25.

21.04.2023Aarhus Events

Sponseret

250 unge skal udforske blå omstilling under Ocean Youth Summit Aarhus

14.04.2023Aarhus Events

Sponseret

21 meter høj energiselvforsynende scene gæster The Ocean Race i Aarhus

10.03.2023Aarhus Events

Sponseret

Byg en bølgeskulptur af genbrugsplastik

05.12.2022Aarhus Events

Sponseret

Nye læringsforløb til The Ocean Race i Aarhus

09.11.2022Aarhus Events

Sponseret

Elever arbejder med The Ocean Race under Naturfagsmaraton

02.11.2022Aarhus Events

Sponseret

REUSE får en vigtig rolle under The Ocean Race