Ny standard for cirkulær økonomi til offentlig kommentering

Produktstandarden Cradle to Cradle Certified™ kommer i en ny version 4.0 i starten af 2020 – og den er et godt bud på en seriøs standard for cirkulær økonomi

Tryksager, tæpper og tangmåtter er bare nogle af de produkter, der allerede er Cradle to Cradle certificeret..

5. august 2019 blev udkastet til en ny version 4.0 af Cradle to Cradle Certified™ offentliggjort, og alle har nu mulighed for at kommentere på den frem til 4. oktober 2019. 

Standarden er en banebrydende og videnskabeligt funderet hjælp til at designe, fremstille og dokumentere produkter til den cirkulære økonomi på tværs af brancher. 

”Cradle to Cradle bliver nu endnu mere helhedsorienteret med fortsat fokus på, at det kun er sunde og sikre stoffer og materialer, der bliver genanvendt i biologiske og tekniske kredsløb. Det er en meget ambitiøs certificeringsordning for produkter,” siger direktør Annette Hastrup, Vugge til Vugge ApS.

Tager hånd om de største problemer i verden

Annette Hastrup er akkrediteret assessor i certificeringsordningen og medlem af Certification Standards Board (CSB), der har godkendt udkastet til den nye standard. Hun kender derfor indholdet indgående.

Ligesom den eksisterende version af produktstandarden er den nye meget holistisk og giver et bud på en løsning af nogle af verdens allerstørste udfordringer. 

Standarden favner i dag en lang række delmål i de 11 af FN’s 17 verdensmål. I den nye version vil der være indsatser for endnu flere delmål. Dermed bliver den et stærkere værktøj for produktionsvirksomheder, der vil dokumentere deres arbejde med verdensmålene. 

”Ingen standard kan favne alting, men den her har virkelig meget med, og den favner de væsentligste ting. Det bliver en ledestjerne, hvis man virkelig vil gøre en indsats og vil noget med sunde produkter, miljø, cirkulær økonomi, klima og social retfærdighed,” siger Annette Hastrup.

Læs også: Nå 11 FN verdensmål med Cradle to Cradle

Alle kan få indflydelse på ny version

Cradle to Cradle certificeringsordningen har altid været åben og fuldt transparent. Derfor kan alle også læse og kommentere forslaget til version 4.0. Der er åbent for kommentarer fra 5. august til 4. oktober 2019. 

Cradle to Cradle Products Innovation Institute holder også fire offentligt tilgængelige webinarer om version 4.0 henholdsvis 6. august samt 10., 11. og 12. september 2019. Se mere her

En lang række eksperter, NGO’er og andre interessenter har brugt de sidste fem år på at udvikle den nye standard, og nu er det andres tur til at give deres mening til kende.

Det bliver bl.a. muligt at forholde sig til

  • kriterier for at produkter kan indgå sikkert i cirkulær økonomi,
  • hvilke oplysninger et materialepas skal indeholde, 
  • hvilke kemiske stoffer der skal være på den nye Restricted Substances List,
  • og hvilke andre ordninger, der kan anerkendes som dokumentation for at opfylde kriterierne i Cradle to Cradle Certified.

Læs mere om den nye standard, og hvordan du kan kommentere i artiklen på Vugge til Vugges hjemmeside

19.12.2023Vugge til Vugge ApS

Sponseret

C2C Certified giver Superwood et forspring

29.08.2023Vugge til Vugge ApS

Sponseret

B&O har skærpet strategien med Cradle to Cradle  

13.10.2022Vugge til Vugge ApS

Sponseret

Standarder arbejder for mere lighed

21.06.2022Vugge til Vugge ApS

Sponseret

C2C Certified® gør gode produkter bedre

07.09.2021Vugge til Vugge ApS

Sponseret

B&O og Novo Nordisk opnår verdens første v. 4.0 Cradle to Cradle certificeringer

16.03.2021Vugge til Vugge ApS

Sponseret

Cradle to Cradle sætter nye standarder for fremtidens produkter