Ny Folkeskov ved Slangerup skal beskytte drikkevandet

Syd for Slangerup skal i foråret plantes 130.000 træer og buske i Hørup Folkeskov. Jorden, der plantes på, er finansieret af HOFOR for at beskytte drikkevandet.

Elever fra Lindegårdskolen i Slangerup plantede d. 5. april deres træer i Hørup Folkeskov, samme sted alle kan håndplante plante træer den 29. april ved den Folkelige og festlige indvielse af den nye lokale skov..

03.05.2022

Sponseret

Hofor

Tilplantningen af Hørup Folkeskov sker i et samarbejde mellem Naturstyrelsen og skovrejsnings-NGOén Growing Trees Network, som har fået Interflora og deres blomsterkøbende kunder til at donere træer og buske til Folkeskoven.

Rent vand under ny skov
HOFOR har finansieret jorden som hjælp til sikring af fremtidigt rent drikkevand i København. Der bruges derfor hverken pesticider eller andre miljøfremmede stoffer i skovområdet. HOFOR har siden 2002 finansieret jordopkøb til plantning af ny skov på Sjælland for at beskytte nærliggende drikkevandsboringer. Målet er 2.600 ha skov, hvilket svarer til 5.000 fodboldbaner. På de nye skovområder planter Naturstyrelsen mange forskellige slags løvtræer for at skabe en varieret skov. Desuden er der åbne engdrag, græsarealer og søer, der er med til at bevare naturen og sikre et rigt dyre- og fugleliv.

Plantearrangement i Hørup Folkeskov den 29. april
Elever fra Lindegårdskolen i Slangerup, Frederikssund Kommune har allerede plantet de første træer i Hørup Folkesov – på et areal syd for skolen, som fremover kan indgå i undervisning. Og fredag den 29. april kl. 14-15.30 er der et offentligt plantearrangement, hvor alle interesserede er velkomne og kan være med til at plante træer og buske i Hørup Folkeskov. Der vil både være taler, sang og planteudstyr med bl.a. 60 spader på stedet.

En del af Hørup Skov
Folkeskoven er en del af Hørup Skov, som er et skovrejsningsområde under etablering mellem Slangerup, Jørlunde og Frederikssund. De første træer blev plantet i april 2007. Målet er at skoven på sigt vil blive ca. 430 ha. Hørup Skov etableres i samarbejde mellem Naturstyrelsen, HOFOR, Slangerup Grundvandssamarbejde og Frederikssund Kommune.

03.02.2023Hofor

Sponseret

HOFOR vinder international designpris for dynamisk og modig arkitektur på Amagerværket

15.12.2022Hofor

Sponseret

Energistyrelsen giver grønt lys til HOFORs plan om vindmøller i Øresund

12.06.2022Hofor

Sponseret

Detektiver lytter på vandrørene

03.05.2022Hofor

Sponseret

Ny aftale mellem HOFOR og BIOFOS øger andelen af biogas i bygas til 85 pct.

03.05.2022Hofor

Sponseret

Ny Folkeskov ved Slangerup skal beskytte drikkevandet

17.12.2021Hofor

Sponseret

Stort behov for nye HOFOR-vindmøller i Øresund