Ny CSR-rapport fra egetæpper afslører store ambitioner

egetæpper er meget ambitiøse omkring ansvarligheden. Det ses tydeligt af dette års CSR-rapport, der netop er blevet offentliggjort. Her fremgår det, at egetæppers stiler efter at blive den tæppeproducent i verden, der er bedst til CSR.

25.06.2015

Sponseret

Dorthe Aaboe Kallestrup, egetæpper a/s

Det kræver konstant fokus og en stor indsats, men meget tyder på, at koncernen er godt på vej. I hvert fald har de modtaget en del hæder indenfor de sidste par måneder netop af samme årsag. Bl.a. blev de tidligere på året kåret af Økonomisk Ugebrev ledelse til at være blandt landets bedste virksomheder til CSR.

Imponerende mål for fremtiden
Administrerende direktør Svend Aage Færch Nielsen udtaler i rapporten, at ”Verden har brug for, at virksomhederne tager ansvar for den påvirkning, de har på jordens ressourcer. Vi vil gerne være med til at gå forrest på det her område, fordi vi tror på, at det er det rigtige at gøre”.

Og der kan ikke være nogen tvivl om, at egetæpper er med helt fremme, når det kommer til at tage ansvar. Virksomheden opstiller intet mindre end 32 mål, der skal nås inden 2020. Og det ikke småting, der er tale om. Blandt målsætningerne findes bl.a. disse mål:

  • 100% fornybar energi i produktionen inden 2020

  • 50% reduktion af CO2-udledning inden 2020

  • 50% reduktion af vandforbrug inden 2020

  • Alle fabrikker CSR certificeret inden 2020

  • 0 ulykker inden 2020

  • Cradle to Cradle på en lang række produkter inden 2020

  • 70% flere lærlinge og elever inden 2020

  • Implementere UN Guiding Principles inden 2020

Medarbejderudvikling og velgørenhed følger med
CSR-rapporten indeholder også fortællinger om virksomhedens udvikling og ekspansion – og der er mange eksempler på, hvordan egetæpper arbejder med CSR internt i virksomheden. Fx fremgår det, at medarbejderne det sidste år har modtaget 3.823 timers efteruddannelse. 169 medarbejdere er desuden blevet testet i deres viden om egetæppers retningslinjer for antikorruption. En test der viste, at de er godt klædt på til at håndtere eventuelle udfordringer korrekt.

Velgørenhed vinder også indpas hos egetæpper. Hvert år støtter de KidsAid Fonden ved at donere 1 kr. pr. km medarbejderne bevæger sig indenfor sportsgrene som løb og cykling mm. Det har ind til videre ført til donationer på mellem 80.000 og 130.000 kr. årligt til fonden. Fremadrettet har egetæpper taget et nyt, stort skridt og koblet velgørenhed direkte sammen med forretningen. I USA vil de fremadrettet donere 1% af hele omsætningen på det amerikanske marked til Design Industries Foundation Fighting AIDS (DIFFA).

Mere information?
Hvis du er interesseret i at læse mere om egetæppers arbejde med CSR, kan du se deres CSR-rapport her. Første halvdel af rapporten fortæller de gode historier og belyser cases fra året der gik, mens sidste halvdel er for talknuserne, der er interesserede i hårde data.

31.05.2023egetæpper a/s

Sponseret

Ege Carpets styrker ledelsen med ny global direktør for marketing, produkt og bæredygtighed

08.05.2023egetæpper a/s

Sponseret

Tæppegigant udskifter latexlim med genanvendt lim fra knuste bilruder

31.10.2022egetæpper a/s

Sponseret

Carpet can help reduce energy costs up to 13%

05.07.2022egetæpper a/s

Sponseret

Ege Carpets Bæredygtighedsrapport 2021/2022

13.06.2022egetæpper a/s

Sponseret

Why architects and designers should use cradle to cradle certified® products in sustainable interior projects

09.06.2022egetæpper a/s

Sponseret

How to understand an EPD and work around its pitfalls