Nominerede til CSR People Prize 2023: Seks frontløber virksomheder, der gør en forskel for arbejdsmarkedets mest udsatte

Fem jyske virksomheder og en enkelt sjællandsk er med i opløbet om prisen som Danmarks mest socialt ansvarlige virksomhed. Tre store og tre små fra seks forskellige brancher er nominerede.

Den Jyske Kontrolcentral er en af de nominerede til CSR People Prize 2023. De rekrutterer utraditionelt til deres kontrolcenter .

05.07.2023

Sponseret

CABI

Den lokale bagermester i Viborg og den globale industrikoncern fra Nordborg, den familieejede sikkerhedsvirksomhed fra Esbjerg og kyllingeproducenten fra Vinderup, el-installatøren fra Hadsten og den sociale entreprenør fra Ringsted.

De seks virksomheder er frontløbere og nominerede til årets CSR People Prize 2023, fordi de tager socialt ansvar og gør noget særligt for at skaffe job og uddannelser til både unge og voksne fra kanten af arbejdsmarkedet.

Cabi har uddelt CSR People Prize siden 1999. I år uddeles prisen i to kategorier – én for store virksomheder med over 250 medarbejdere og én for SMV’er med under 250 på lønningslisten.

Ildsjæle og dedikerede ledere

En erfaren jury har udvalgt de nominerede blandt et bredt felt af indstillede kandidater. Juryens formand Mette Rønnau, direktør for videnshuset Cabi:

”Feltet var stærkt, og specielt inden for SMV-virksomhederne, oplever vi mange ildsjæle og ledere for hvem, det at give svage og unge en chance på arbejdsmarkedet er en selvfølge og en del af DNA’et. Hos store virksomheder sørger dedikerede ledere i høj grad for at forankre det sociale ansvar i virksomhedens strategi og kultur.”

Fra hele juryen, der består af seks mennesker med særlig indsigt i arbejdsmarkedet, erhvervslivet, forskningens verden, det kommunale beskæftigelsesområde og sociale investorer, lyder der stor ros til især SMV’erne for deres engagement:

”Små virksomheder kan gøre en stor forskel,” konstaterer juryen.

Inspiration til andre

Alle nominerede virksomheder optræder som rollemodeller for andre virksomheder i lokalområdet og deres respektive brancher. Fortællingerne fra de seks virksomheder rummer megen inspiration til andre virksomheder, der gerne vil gøre mere. Fx egen lærlingeuddannelse, lærlingeklubber, bedstefarordning og skæv rekruttering af gamere og unge med forskellige indlæringsvanskeligheder.

”Reformkommissionen har netop anbefalet, at fremtidens beskæftigelsesindsats fokuserer på at ansætte mennesker i lønnede jobs og lærlingepladser. Alle de nominerede virksomheder viser de gode eksempler ved at tage ansvaret på sig og ansætte helt op til 20 procent af deres medarbejdere blandt udsatte.”

Juryen har mulighed for at uddele en særpris, og det afsløres først under selve prisuddelingen, om der gives en pris til en virksomhed, der har gjort en ekstraordinær indsats.

De nominerede til CSR People Prize 2023 er:

Virksomheder med over 250 ansatte:

  • Enemærke & Petersen, Entreprenørvirksomhed, Ringsted
  • Danfoss, industrivirksomhed, Nordborg
  • HKScan, kyllingeproducent, Vinderup.

Virksomheder med under 250 ansatte:

  • Byens Kagemand, bagermester, Viborg
  • Den Jyske Kontrolcentral, kontrol og overvågning, Esbjerg
  • Raaby og Rosendahl, el-installatør, Hadsten.

Vinderne af hver af de to kategorier afsløres ved CSR People Prize 2023 tirsdag den 12. september 2023 i Turbinehallen i Aarhus.

Program for CSR People Prize 2023

22.09.2023CABI

Sponseret

ESG-dokumentation: Hvad pokker gør jeg lige?

13.09.2023CABI

Sponseret

Her er vinderne af CSR People Prize 2023

05.07.2023CABI

Sponseret

Nominerede til CSR People Prize 2023: Seks frontløber virksomheder, der gør en forskel for arbejdsmarkedets mest udsatte

16.06.2023CABI

Sponseret

8 sociale nøgletal, der styrker din ESG-score i dag

16.06.2023CABI

Sponseret

Scor højt på socialt ansvar – og få en konkurrencefordel

Virksomheder kan allerede nu score højt på S’et i ESG

12.06.2023CABI

Sponseret