Natur er populær firmagave

Flere virksomheder vælger at give et NATURBEVIS som gaven med dybere mening end lidt sødt til ganen eller smukt for øjet. Det er tiltrængt, for den danske natur har brug for hjælp.

Kan man give natur som gave i stedet for chokolade, rødvin eller blomster? Svaret er ja. Flere virksomheder vælger nemlig at sige glædelig jul eller velkommen til nye medarbejdere med et NATURBEVIS fra Naturfonden som velgørenhedsgave.

Med et NATURBEVIS giver virksomheden en velgørenhedsgave, der er bevis på ægte grøn handling og leverer et godt og bæredygtigt budskab. Købet gør en reel forskel for naturen og giver modtageren et smukt bevis, der pynter på arbejdspladsen eller hjemmekontoret.

Lyreco, KMD og Jydsk Planteservice er nogle af dem, der er med på den nye grønne udvikling.

Nyansatte i Lyreco får ikke længere en farvestrålende buket på første arbejdsdag. Da Rikke Sophie Jacobsgaard startede hos Lyreco, mødte hun en grøn velkomstgave med et NATURBEVIS på 20 m2. Den og fem andre donationer fra Lyreco er gået til at købe og beskytte Lerbjerg Skov på Sjælland, som Rikke og alle andre nu kan opleve.

”Det var en rigtig god velkomstgave, som virkelig betød noget. Jeg er vild med, at der i mit navn nu er beskyttet 20 m2 dansk skov, som jeg kan tage ud og besøge med min familie, når vi har lyst. Det er langt bedre end en buket blomster, der visner hjemme på spisebordet og bliver glemt,” siger Rikke Sophie Jacobsgaard.

Alle beviser bliver til et stykke vild natur i Danmark, man kan tage ud at opleve på egen hånd året rundt, år efter år. Gaven for naturen gør medarbejdere stolte over at arbejde et sted, hvor man vil gøre en reel forskel.

”Det falder helt naturligt ind i den bæredygtighedsrejse, vi er på i Lyreco. Rigtig mange arbejdsgange bliver genvurderet ud fra et perspektiv om, hvordan vi kan bidrage endnu mere til den grønne omstilling. Her er muligheden for at støtte op om naturen og Lerbjerg Skov et fuldstændig oplagt skridt,” siger Michael Baun Christensen, Managing Director i Lyreco, som nu også giver NATURBEVIS i jubilæums- eller receptionsgave til kunder og samarbejdspartnere.

”Vi står i en klima- og biodiversitetskrise”
Virksomhedernes bidrag er vigtige, for naturen i Danmark har brug for alles hjælp.

”Vi står midt i en klima- og biodiversitetskrise. Det kræver, at vi handler, før det er for sent. Vi er alle en del af problemet, men sammen er vi også løsningen. Naturfonden arbejder både for mere natur, bedre klima og renere vand. Det gør vi ved at sikre naturen mere plads m2 for m2. Jo flere, der hjælper med at vende udviklingen nu, jo flere og bedre levesteder kan vi sikre til vores børn og børnebørn,” siger Pia Walther Jensen.

Flere end 2.400 arter vilde dyr, planter og svampe er i fare for at forsvinde helt fra den danske natur. Den største årsag er, at vi mennesker har taget for meget af den plads, hvor de skulle leve. Under to procent af Danmarks areal er beskyttet som naturens helt egen plads, hvor vilde dyr og planter kan trives frit, som de har brug for, og hvor vi mennesker hverken dyrker eller styrer udviklingen.

”Naturfonden er med til at vende udviklingen. Vi køber områder, som er god og truet natur, og beskytter naturen der for altid. Eller vi køber områder og gendanner den natur, som var der engang,” siger Pia Walther Jensen.

100 procent af købet går til mere natur
Naturfonden har mulighed for at skræddersy den helt unikke grønne velgørenhedsgave med virksomhedens logo og årstal. Beviserne er trykt på lækkert papir og med smukke naturmotiver. Alle donationer går ubeskåret til at sikre mere dansk natur, og Naturfonden fortæller altid, hvilket område man hjælper.

”Jeg får fantastiske tilbagemeldinger fra de virksomheder, der vælger at give vores NATURBEVIS som grøn gave i form af julegave eller velkomst til nye medarbejdere. Virksomhederne fortæller, at deres medarbejdere er stolte over at være en del af en arbejdsplads, der aktivt bidrager til at skabe mere natur og højere biodiversitet. Det er muligt at gøre en stor forskel ved at ændre sådan en ”lille” vane,” siger Pia Walther Jensen.

TV 2 Lorry opdagede også den grønne udvikling og lavede dette indslag med blandt andre KMD og EY.x

”Interessen fra virksomhederne er støt stigende. Virksomhederne fortæller, at deres medarbejdere er stolte over at være en del af en arbejdsplads, der aktivt bidrager til at skabe mere biodiversitet.”

Pia Walther, Naturfonden.

21.12.2023DEN DANSKE NATURFOND

Sponseret

Grøn julegave fra 18.315 danskere: Trine, Camilla og Christian er med til at give en hel skov

19.12.2023DEN DANSKE NATURFOND

Sponseret

Sjælden vestjysk skov købt af 18.315 danskere som gave til naturen

13.10.2023DEN DANSKE NATURFOND

Sponseret

Truet flue får endnu bedre levesteder i Vejle Ådal

10.10.2023DEN DANSKE NATURFOND

Sponseret

Maskiner graver ud: Snart flyder vandet igen frit i Lerbjerg Skov

02.10.2023DEN DANSKE NATURFOND

Sponseret

500 borgere med til at skabe nye naturoplevelser

29.09.2023DEN DANSKE NATURFOND

Sponseret

Sensation i Vadehavet: Truet fugl er tilbage i genoprettet natur