Når elpriserne er lave, er den grønne omstilling stadig fordelagtig

Det seneste års tid har elpriserne både nået nye højder og blev samtidig rekordbillige i juli 2023. Dette er dog ikke ensbetydende med, at grøn omstilling ikke længere betaler sig – tvært i mod.

Sidste år var der en markant stigning i implementeringen af vedvarende energikilder, da elpriserne var rekordhøje. En positiv udvikling, der i år har haft indflydelse på elpriserne. Forleden slog elpriserne endnu en gang rekord, men denne gang for at være historisk lave. De lave elpriser er et udtryk for en positiv udvikling indenfor vedvarende energi, men det er derimod hverken ensbetydende med, at vi er i mål med den grønne omstilling, eller at elpriserne forbliver lave.

Volatile elpriser
Flere forskellige faktorer kan have indflydelse på elpriserne, fx politiske, så som krigen i Ukraine, der fik priserne til at stige i 2022, vejrfænomener og efterspørgsel. De lave elpriser, som danskerne oplevede søndag d. 2. juli 2023, er blot et sjældent øjebliksbillede på, hvordan elpriserne kan se ud under helt særlige forhold. De lave elpriser er derfor ikke konstante, og inden længe kan vi formentlig endnu en gang se ind i en periode med højere elpriser.

Om søndagen er elpriserne som regel lavere end normalt, da erhvervslivet holder lukket, og efterspørgslen derfor ikke er så høj som på en hverdag. Dette betyder særligt for virksomheder, at det er fordelagtigt at producere sin egen strøm, da det er i hverdagene, at efterspørgslen er højest, og samtidig er her de har deres primære energiforbrug. Det er derfor altid lukrativt for virksomheder at investere i egne vedvarende energikilder fx i form af solceller.

Læs resten af artiklen om, hvordan elpriserne bliver påvirket, og bliv klogere på, hvordan solenergi kan være særlig fordelagtig for virksomheder her.

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Cirkulære løsninger

Omstillingen til cirkulær økonomi er en af hovednøglerne til både reduktion af CO2-udledninger og knaphed på materialer. Temaet ser på overordnede udfordringer og erfaringer med cirkularitet og bringer eksempler på løsninger, der allerede er på markedet i dag.

29.01.2024NRGreen ApS

Sponseret

NRGreens ledelse ser tilbage på et år, der har medført en stabil positionering på markedet

18.01.2024NRGreen ApS

Sponseret

Sådan virker solceller: Fra lys til energi

20.12.2023NRGreen ApS

Sponseret

NRGreen og CBRE indgår strategisk partnerskab

18.12.2023NRGreen ApS

Sponseret

Maskinproducent investerer i solcelleanlæg fra NRGreen

27.10.2023NRGreen ApS

Sponseret

Solenergi om vinteren

06.10.2023NRGreen ApS

Sponseret

Ny finansieringsmulighed skal udbrede vedvarende solenergi til danske virksomheder