Nå 11 FN Verdensmål med Cradle to Cradle

Ny detaljeret rapport beskriver, hvordan virksomheder kan bruge Cradle to Cradle Certified til at nå UN Sustainable Development Goals (SDG’er)

Et Cradle to Cradle certifikat er dokumentation for, at der er arbejdet med 11 af FN's verdensmål..

Over halvdelen af de danske virksomheder bruger FN’s 17 verdensmål aktivt i deres forretningsstrategi. Det fremgår af en rapport, som konsulenthuset McKinsey & Company har lavet på baggrund af en rundspørge i 710 virksomheder.  

Sustainreport.dk kunne i en artikel 7. juni tilføje, at hele 21 ud af 25 virksomheder på C-25 indekset fortæller verden, hvordan de lever op til verdensmålene. 

”Gør de det for sjov skyld? Næppe. De gør det, fordi kunderne forventer det, fordi det er nødvendigt og fordi det harmonerer med deres grundlæggende værdier,” mener direktør for Vugge til Vugge ApS Annette Hastrup.

Læs også: Tre idéer til arbejde med verdensmålene

Et udviklingsværktøj til udviklingsmål

Hun er akkrediteret assessor for Cradle to Cradle Products Innovation Institute og kan dermed vurdere produkter under den internationale tredjepartsverificerede produktstandard Cradle to Cradle Certified

Certificeringsordningen er særdeles velegnet for produktionsvirksomheder, der ønsker at rykke på verdensmålene.

For at opnå og opretholde et Cradle to Cradle certifikat, skal produkt og processer løbende forbedres frem mod et 100 pct. positivt aftryk på mennesker, samfund og miljø. Og den ambition svarer meget godt til ambitionerne for FN’s verdensmål.

”SDG’erne er udviklingsmål, og det er Cradle to Cradle faktisk også. Det er altså ikke tilladt at stå stille og hvile på laurbærrene. Virksomhederne skal hele tiden udvikle bedre design og processer til gavn for mennesker og miljø. Og det skal de gøre langt tilbage i leverandørkæden,” siger Annette Hastrup.

Den holistiske og brede tilgang betyder, at hele 11 af de 17 verdensmål er adresseret med ordningen. 

Læs også: Cirkulære indkøb med krav til miljømærker

Cradle to Cradle Certified er dokumentation for arbejdet med SDG’er

Cradle to Cradle Products Innovation Institute har for nylig lavet en detaljeret rapport, der beskriver, hvordan hvert enkelt mål og delmål honoreres gennem Cradle to Cradle Certified. Se henholdsvis en oversigt og hele den detaljerede rapport

”Det er et nyttigt værktøj til alle, der vil arbejde seriøst med verdensmålene og gøre målbare fremskridt - og som gerne vil dokumentere det,” siger Annette Hastrup.

Med andre ord bliver certificeringen en dokumentation for, at virksomheden og værdikæden bag et produkt arbejder med at opfylde især følgende 11 ud af FN’s i alt 17 verdensmål:

 • # 1 – Afskaf fattigdom
 • # 3 – Sundhed og trivsel
 • # 6 – Rent vand og sanitet
 • # 7 – Bæredygtig energi
 • # 8 – Anstændige jobs og økonomisk vækst
 • # 9 – Industri, innovation og infrastruktur
 • # 11 – Bæredygtige byer og lokalsamfund
 • # 12 – Ansvarligt forbrug og produktion
 • # 13 – Klimaindsats
 • # 14 – Livet i havet
 • # 15 – Livet på land

Læs mere om sammenhængen mellem Cradle to Cradle og FN’s verdensmål. Eller gå direkte til download af rapporten

FAKTA

 • Cradle to Cradle CertifiedTM vurderer produkters egenskaber på fem områder: Materialesundhed, genanvendelse, brug af vedvarende energi, hensyn til vandressourcen og social retfærdighed.
 • Certifikatholdere skal lave optimeringsplaner og -strategier inden for hvert område og dokumentere fremskridt hvert andet år i forbindelse med recertificering. 
 • Standarden er dermed velegnet som et udviklingsværktøj til at nå verdensmålene og identificere de tilhørende indikatorer (KPI’er).

19.12.2023Vugge til Vugge ApS

Sponseret

C2C Certified giver Superwood et forspring

29.08.2023Vugge til Vugge ApS

Sponseret

B&O har skærpet strategien med Cradle to Cradle  

13.10.2022Vugge til Vugge ApS

Sponseret

Standarder arbejder for mere lighed

21.06.2022Vugge til Vugge ApS

Sponseret

C2C Certified® gør gode produkter bedre

07.09.2021Vugge til Vugge ApS

Sponseret

B&O og Novo Nordisk opnår verdens første v. 4.0 Cradle to Cradle certificeringer

16.03.2021Vugge til Vugge ApS

Sponseret

Cradle to Cradle sætter nye standarder for fremtidens produkter