MSC vedtager nye krav for certificering af bæredygtige fiskerier

Marine Stewardship Council (MSC) styrker sin evne til at skabe forbedringer i den globale fiskeriindustri, ved at kræve at alle fiskeriaktiviteter rettet mod en målbestand under en enkelt tur skal være certificeret imod MSCs standard for bæredygtigt fiskeri.

Beslutningen blev taget på MSC's bestyrelsesmøde i London i denne uge. Det skete efter en omfattende offentlig konsultation, der involverede over 50 interesseorganisationer fra NGO'er til fiskerier og den kommercielle sektor. Konsultationen mundede ud i at MSC´s tekniske rådgivende komite sent sidste år reviderede MSCs Unit of Assessment (UoA). MSCs tekniske rådgivende komite består af 15 eksperter indenfor havforskning og forsyningskæder. Komiteen gav sin formelle anbefaling til MSCs bestyrelse baseret på videnskabelige og tekniske analyser og feedback fra interessenter.

"Vi har gennemført en omhyggelig, objektiv og gennemsigtig proces for at udvikle de nye regler. Uafhængig gennemgang og aktiv deltagelse af interessenter er centralt for MSCs arbejde. Vi er forpligtet til løbende at udvikle os i tråd med videnskab og fiskeriforvaltning. Ved at annoncere de nye regler kan vi bevare vores verdensledende standard." Siger Minna Epps, Programdirektør, MSC Skandinavien og Østersøregionen.

MSC indledte denne gennemgang på grund af bekymringen om den nuværende regel, der gør det muligt for et fartøj at fange fisk fra en og samme bestand med både certificerede og ikke-certificerede fiskeredskaber eller fangstmetoder på en og samme tur. Noget der ikke vil blive tilladt, når de nye regler træder i kraft.

Når de nye krav offentliggøres i august 2018, skal alle fiskerier i MSC programmet være indforståede med hvordan disse regler eventuelt kan påvirke deres drift og tage de nødvendige skridt til at opfylde de nye krav.

For mere information kontakt Kari Stange, Stakeholder Engagement Manager MSC i Skandinavien. kari.stange@msc.org 

Du kan læse hele den engelske pressemeddelelse her

08.06.2023Marine Stewardship Council

Sponseret

Stop for overfiskeri kan hjælpe med at tackle underskud af næringsstoffer for millioner af mennesker verden over

14.11.2022Marine Stewardship Council

Sponseret

MSC giver Årets Guldfisk til LETZ SUSHI for arbejdet med at fremme bæredygtig fisk og skaldyr i restaurantverdenen.

25.10.2022Marine Stewardship Council

Sponseret

Ny MSC-fiskeristandard vil drive fremskridtet inden for bæredygtigt fiskeri, siger CEO

13.10.2022Marine Stewardship Council

Sponseret

MSC indfører strengere krav for certificeret tunfiskeri

20.09.2022Marine Stewardship Council

Sponseret

MSC´s bestyrelse godkender enstemmigt den nye fiskeristandard

08.06.2022Marine Stewardship Council

Sponseret

Et skift i den offentlige mening giver håb om fremskridt for havet