Mode- og tekstilbranchen: Opprioriterer klimaindsats med nyt samarbejde

CEMAsys skal fremover hjælpe DM&T og dets medlemmer med at forbedre deres klimastrategier. De vil give branchen et kompetenceløft på klimaområdet i tråd med de danske myndigheders ambitiøse mål.

Beklædningsindustrien alene står for 10% af den globale CO2-udledning. Samtidig spillet klimaet en væsentlig og stadig stigende rolle i den generelle samfundsdebat. Det har betydning for mode- og tekstilbranchen, der påvirker klimaet markant, og der er behov for at branchen i endnu højere grad prioriterer sin klimaindsats, hvilket er en af grundene til at der er et særligt tekstilspor i regeringens klimapartnerskaber.

DM&T har derfor indgået en aftale med konsulent og systemleverandøren Cemasys.com. Aftalen skal sikre, at både DM&T og brancheorganisationens medlemmer sætter klima højt på agendaen. 

”Det er essentielt, at vi som branche nedbringer vores negative indvirkning på klimaet. Klima fylder rigtig meget i samfundsdebatten, og det skal det også gøre internt i mode- og tekstilbranchen. Som brancheorganisation er det vores ambition at den danske branche skal være førende, når det kommer til bæredygtig og ansvarlig drift, og det kræver blandt andet en øget klimaindsats. Derfor er jeg også glad for, at vi takket være samarbejdet med Cemasys.com nu kan tilbyde vores medlemmer viden, rådgivning og værktøjer, der kan hjælpe dem i det arbejde,” siger CSR- og bæredygtighedschef i DM&T, Marie Busck. 

Aftalen betyder, at DM&T’s medlemmer får adgang til webinarer, 1 times gratis vejledning og kompetanseheving for en helhetlig klimastrategi og målsetting. Samarbejdet sparkes i gang med et webinar den 24. juni, hvor Marie Busck håber, at mange af medlemsvirksomhederne vil deltage og blive klogere på, hvorfor det er nødvendigt, at branchen gør en større klimaindsats. 

Hos Cemasys.com ser man frem til at komme i gang med at arbejde med DM&T’s medlemmer. 

”Vi har mange års erfaring som rådgiver og systemleverandør for tekstilbranchen i Norden, og fra vores erfaring ser vi at branchen har mange udfordringer i forhold til klima, miljø, og bæredygtighed, som er et meget bredt og omfattende emne. Det er mange gode initiativer både lokalt og globalt som virksomhederne forsøger at forholde sig til, hvor FNs verdensmål  har været det mest samlende.  For at lykkes med at blive bedre og med at sætte konkrete målsætninger for disse forbedringer må branchen starte med at måle sine forskellige påvirkninger i større grad. Her vil klimaet og vandforbrug, både for egen virksomhedsdrift og for den totale værdikæde, være det mest naturlige sted at starte. Det er netop dette som er udgangspunktet for det samarbejde, CEMAsys nu går ind i med DM&T. Vi oplever at tekstilbranchen nu er klar til at gøre en indsats for klimaet, og har et ønske om at strukturere sin information og måle sin påvirkning. Vi har bred erfaring med at hjælpe virksomheder af forskellig størrelse med at realisere deres bæredygtighedspotentiale, og det glæder vi os også til at gøre i mode- og tekstilbranchen,” siger Kjetil Selmer-Olsen Senior CSR Advisor/Co-Founder

Alle interesserede er velkomne, når DM&T og CEMAsys inviterer til webinar den 24. juni kl. 9-10.
Læs mere her: https://bit.ly/3weppdn

______________________________________________________________________________________________________

Om DM&T
Dansk Mode & Textil, eller DM&T i daglig tale, har været branchens naturlige omdrejningspunkt siden 1895, og er i dag en moderne branche- og arbejdsgiverorganisation med indsigt i medlemmernes hverdag og de udfordringer, branchen står over for.

DM&T repræsenterer mere end 375 virksomheder, som dagligt nyder godt af DM&T’s faglige rådgivning, inspiration, netværksdannelse og politiske arbejde for branchen samt markedsføring af denne.

DM&T leverer branchenær og personlig rådgivning inden for HR-jura, handelsjura, CSR, teknik og miljø, eksport, told og international handel, digitale udfordringer og trends. Vores fornemste opgave er at skabe værdi og optimale vilkår for vores medlemsvirksomheder og dermed for hele mode-, tekstil- og livsstilsbranchen.
 

Om CEMAsys.com 
CEMAsys blev etableret i 2007 som en af de første specialiserede konsulentvirksomheder indenfor klimaændringer og bæredygtighed i Norge. I dag har CEMAsys 40 ansatte og er en ledende leverandør i Norden af løsninger indenfor Environmental Social Governance (ESG)-segmentet. CEMAsys.com har været konsulentpartner til CDP siden 2010 og er den eneste akkrediterede SBT-partner (Science Based Target) i Norden.  Fra 2021 er CEMAsys også det eneste konsulentselskab som er medlem af Sustainable Apparel Coalition (SAC). CEMAsys har over 400 internationale kunder, og har de seneste år udviklet stærke kompetence og effektive værktøjer for indhentning, omregning, lagring og rapportering af klima- og ESG data. 

For mode- og tekstilbranchen kan Cemasys bistå med følgende tjenester:
• Klimaregnskaber – Komplette Scope 1-2 og 3 rapporteringer
• Klimaaftrykket af vandforbrug
• ESG & GRI-rådgivning
• SBT Videnskabelig baseret målsætning
• Udvikling av bæredygtighedsstrategier
• CDP-rapportering
• Klimarisiko TCFD-rådgivning
• ESG spørgeundersøgelser og opfølgning af værdikæden
• Klimakompensering / Offsetting

28.08.2023Cemasys.com

Sponseret

CEMAsys secures multi-million euro investment from Circularity Capital

11.05.2023Cemasys.com

Sponseret

Ledende leverandør af ESG-system og -tjenester etablerer sig i København.

24.02.2023Cemasys.com

Sponseret

Gode råd til SBT 

11.01.2023Cemasys.com

Sponseret

Certified GRI Online Course

29.09.2022Cemasys.com

Sponseret

Certified GRI Course 27-28 October

20.05.2022Cemasys.com

Sponseret

Cemasys and Cognia Technology enter an agreement to digitize and simplify sustainability reporting.