MEP Linnéa Engström ny Programdirektør for MSC i Skandinavien

Den svenske miljøpolitiske profil Linnéa Engström forlader politik for at blive Programdirektør for Marine Stewardship Council i Skandinavien og Østersøregionen. Hun tiltræder d. 29. april, og vil være placeret på MSCs kontor i Stockholm.

Linnea Engström har siden 2014 repræsenteret Sveriges Grønne Parti i Europaparlamentet, hvor hun især har gjort sig bemærket som viceformand for Europaparlamentets Fiskerikomitee (PECH).

Her har hun været en drivende i arbejdet for en ny lovgivning, der sikrer et mere bæredygtigt fiskeri vha. bl.a. mere stringent kontrol og gennemsigtighed i internationalt fiskeri. Hun har også skrevet en bog om fiskeri i Senegal med titlen ‘Queen-fish - recipe for sustainable development’.

Linnéa Engström, Programdirektør for MSC i Skandinavien og Østersøregionen udtaler: ”Overfiskeri og illegalt fiskeri truer hele det marine økosystem. MSC spiller en vigtig rolle i at skabe langsigtet, bæredygtigt fiskeri.

For mig er det derfor et drømmejob at kunne bidrage til MSCs arbejde for et levende hav.”

Camiel Derichs, Regional Direktør for MSC i Europa udtaler: ”Jeg er begejstret for at kunne byde Linnéa velkommen på MSC holdet. Hendes erfaring fra Europaparlamentet og hendes bidrag til udviklingen af fiskeripolitikken vil være til stor værdi for MSC.”

Engström overtager fra Minna Epps, som er tiltrådt i en stilling som leder af det Globale Marine og Polare program i the International Union for the Conservation of Nature (IUCN). Efter 8 år i MSC siger hun: ”Det føles godt at overlade rollen til en person, der er så passioneret omkring bæredygtigt fiskeri. Linnéa Engström kender EU's fiskeripolitik ud og ind. Hendes erfaring fra europæisk politik vil hjælpe med at sikre, at MSC-mærket fisk og skaldyr får en endnu mere fremtrædende rolle, både i debatten og på vores tallerkner.”

08.06.2023Marine Stewardship Council

Sponseret

Stop for overfiskeri kan hjælpe med at tackle underskud af næringsstoffer for millioner af mennesker verden over

14.11.2022Marine Stewardship Council

Sponseret

MSC giver Årets Guldfisk til LETZ SUSHI for arbejdet med at fremme bæredygtig fisk og skaldyr i restaurantverdenen.

25.10.2022Marine Stewardship Council

Sponseret

Ny MSC-fiskeristandard vil drive fremskridtet inden for bæredygtigt fiskeri, siger CEO

13.10.2022Marine Stewardship Council

Sponseret

MSC indfører strengere krav for certificeret tunfiskeri

20.09.2022Marine Stewardship Council

Sponseret

MSC´s bestyrelse godkender enstemmigt den nye fiskeristandard

08.06.2022Marine Stewardship Council

Sponseret

Et skift i den offentlige mening giver håb om fremskridt for havet