Maskinproducent investerer i solcelleanlæg fra NRGreen

Producenten og leverandøren af fødevaremaskiner, FH Scandinox, har omlagt til bæredygtig og vedvarende energi med et solcelleanlæg fra NRGreen.

Foto: FH Scandinox

18.12.2023

Sponseret

Sara Kryger, NRGreen ApS

Den internationale leverandør af procesanlæg, automations løsninger og brugt udstyr til fødevareindustrien, FH Scandinox, har investeret i et tagbaseret solcelleanlæg fra NRGreen. Solcelleanlægget er placeret på taget af virksomhedens hovedkontor lidt udenfor Tarm i Midtjylland, og vil give virksomheden store besparelser på både energiudgifter og CO2-udledning.

Bæredygtig produktion

Hos FH Scandinox har de lagt en strategi for en mere bæredygtig forretning og produktion, som bl.a. går ud på at genanvende og renovere brugt udstyr. I forlængelse heraf kan maskinfabrikanten med deres investering i solcelleanlægget øge bæredygtigheden ved deres produktion yderligere, hvilket Torben From, direktør hos FH Scandinox, ser som en stor fordel. 

Hos FH Scandinox arbejder vi med bæredygtig bæredygtighed. Vi mener, at vi bør passe meget bedre på vores verden, herunder både dens liv og ikke mindst de begrænsede ressourcer. Det er derfor vigtigt at kunne tænke og handle bæredygtigt, både i nutiden og i fremtiden,” fortæller han begejstret om deres ESG-initiativer, som solcelleanlægget er med til at styrke. 

Solcelleanlægget forventes at producere 94.000 kWh, som er tilsvarende 67% af den samlede strømforbrug ved afdelingen i Tarm, hvilket glæder direktøren.

Det er særdeles tilfredsstillende tal, og vi er stolte over at kunne skabe et cirkulært kredsløb med grøn energi, som kommer til at gå til vores egen produktion, men samtidig også bliver leveret ud til lokalområdet, så de også kan få glæde af solkraften. Vi glæder os meget til at følge udviklingen, og så krydser vi ellers fingre for masser af solskinstimer fremover,” fortæller Torben From. 

Energiproduktionen fra solcelleanlægget svarer til mere end 59 personers årsforbrug, og medfører en CO2-besparelse på 14,76 ton CO2, hvilket svarer til at køre 3,5 gange rundt om Jorden i en gennemsnitlig personbil.

Foto: FH Scandinox

ESG-initiativ til fordel for økonomien

Investeringen i solcelleanlægget styrker ikke blot FH Scandinox’ ESG-indsatser, men også deres økonomi. Med volatile elpriser sikrer solcelleanlægget virksomheden en mere stabil økonomi og færre udgifter til energiforbrug. Med den imponerende energiproduktion forventes det, at FH Scandinox vil have sparet, hvad tilsvarer udgifterne til anlægget inden for 5 år. 

For mange virksomheder betragtes bæredygtighed som en ekstra udgift, da bæredygtighed som oftest også er dyrere end almindelige/tidligere løsninger, men det behøver ikke altid at være tilfældet. Vi mener, at bæredygtighed også kan være en sund forretning, både for verdens ressourcer og virksomheden. Med vores investering i solcelleanlægget fra NRGreen formår vi at bygge videre på vores mål om at bidrage til at begrænse ressourceforbruget. Det kan vi nu gøre billigere og grønnere. Vi kalder det sund fornuft!” fortæller Torben From. 

Læs mere om solceller fra NRGreen her.

14.06.2024NRGreen ApS

Sponseret

Hørkram får besparelser med solcelleanlæg

26.04.2024NRGreen ApS

Sponseret

FairTrans A/S: Besparelser med solcelleanlæg

19.03.2024NRGreen ApS

Sponseret

En serviceaftale hos NRGreen sikrer vedligehold af dit solcelleanlæg

29.01.2024NRGreen ApS

Sponseret

NRGreens ledelse ser tilbage på et år, der har medført en stabil positionering på markedet

18.01.2024NRGreen ApS

Sponseret

Sådan virker solceller: Fra lys til energi

20.12.2023NRGreen ApS

Sponseret

NRGreen og CBRE indgår strategisk partnerskab