Lions katastrofehjælp støtter cyklonramte børn i Mozambique

Lions katastrofehjælp giver 200.000 kroner til udsatte børn i det cyklonhærgede Mozambique. Støtten skal sikre udsatte børn mod smitte fra livstruende vandbårne sygdomme.

Mozambique er lige nu ramt af en massiv katastrofe, hvor 1,8 millioner mennesker er i nød, efter cyklonen Idai hærgede landet tidligere på måneden. Cyklonen har efterladt landet med store oversvømmelser og i akut nød efter rent drikkevand. Mange steder ligger vandforsyning- og sundhedssystemer i ruiner.

Landets sårbare børn er i akut risiko for at blive smittet med livstruende vandbårne sygdomme som kolera. Derfor er katastrofehjælpen på 200.000 kroner fra Lions ikke bare hårdt tiltrængt i UNICEFs arbejde for at sikre rent drikkevand, men gør en livreddende forskel for tusindvis af udsatte børn i Mozambique.

Støtten skal gå til at sikre rent drikkevand og bekæmpe kolera

Ødelæggelse af vandsystemer og mangel på rent drikkevand gør, at UNICEF frygter en koleraepidemi i Mozambique, der kan blive fatal for landets børn.

”I katastrofer som denne er vores tidligere erfaring, at vandbårne sygdomme er en af de største børnedræbere,” fortæller direktør for erhvervspartnerskaber og innovation i UNICEF Danmark, Mette Dyhr.

I store dele af landet er forældre tvunget til at vælge imellem at give deres børn beskidt drikkevand fra blandt andet vandpytter, hvor børnene risikerer at blive smittet med livstruende sygdomme, eller risikere at børnene dør af tørst.

Et af de vigtigste bidrag fra Lions støtte er derfor at sikre rent drikkevand til de cyklonramte børn for at forebygge, at de smittes med livstruende sygdomme som kolera.

Fremgang, men stadig akut behov for hjælp

Selvom katastrofen er massiv i Mozambique og omkringliggende lande, er der heldigvis allerede fremgang i nødhjælpsarbejdet. I sidste uge lykkedes det UNICEF i samarbejde med Mozambiques regering og andre nødhjælpsorganisationer at genetablere vandforsyningen i Beira, som ellers er et af de hårdest ramte områder i Mozambique.

”Det er et vigtigt resultat, at vandforsyningen i Beira nu er oppe at køre igen. Ellers kunne det have udviklet sig til en endnu større katastrofe,” fortæller Mette Dyhr.

Desværre skal man ikke langt væk fra centrum i Beira, før den akutte mangel på vand stadig er til at få øje på. Støtten fra Lions lander altså på et meget tørt sted. Støtten gør det muligt at nå frem med livsvigtig rent drikkevand til sårbare børn, mens det længerevarende genopbygningsarbejde fortsætter.

Novo Nordisk og UNICEF indgår globalt samarbejde om forebyggelse af overvægt og fedme blandt børn

20.11.2019UNICEF Danmark

Sponseret

09.04.2019UNICEF Danmark

Sponseret

Børnehaver er afgørende for børns muligheder

28.03.2019UNICEF Danmark

Sponseret

Lions katastrofehjælp støtter cyklonramte børn i Mozambique

27.03.2019UNICEF Danmark

Sponseret

Førstehjælp fra fonde redder liv!

05.03.2019UNICEF Danmark

Sponseret

World Diabetes Foundation og UNICEF går sammen om at bekæmpe diabetes

18.12.2018UNICEF Danmark

Sponseret

Fantasidyr giver danske skolebørn en bedre hverdag