Lindab A/S fylder 60 år og donerer 60.000 til Røde Kors

Lindab A/S donerer 60.000 kroner til Røde Kors i forbindelse med deres 60-års fødselsdag, efter et flertal af de ansatte valgte Besøgstjenesten i en afstemning om et støtteprojekt.

Lindab A/S, der er en af Danmarks førende leverandører af løsninger til byggebranchen, fylder 60 år. Derfor har virksomheden valgt at donere 60.000 kroner til en organisation, der arbejder for medmenneskelighed i Danmark. De ansatte stemte, og valget faldt på Besøgstjenesten i Røde Kors.

”Jeg kan godt lide konceptet i Besøgstjenesten. Det er menneske til menneske, og både den frivillige og modtageren får noget ud af det. Det er så givende,” siger Birgitte Kjær Hansen, der er online projektleder i Lindab A/S og en af dem, som udvalgte organisationerne, der var til afstemning blandt de ansatte.

Næsten halvdelen af de cirka 500 ansatte i Lindab A/S’ danske afdeling deltog i afstemningen, og hver tredje satte sit kryds ved Besøgstjenesten i Røde Kors. Røde Kors er også en gammel kending i Lindab A/S. Lindab A/S har været med i Røde Kors’ erhvervsklub i mere end 10 år og støtter på årlig basis.

”Vi er utroligt taknemmelige for Lindab A/S’ engagement i Røde Kors gennem mange år og deres donation i forbindelse med deres 60-års fødselsdag. 60.000 kroner kan gøre en verden til forskel for mange sårbare mennesker, det er utroligt flot,” siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

Flere danskere bliver ensomme

Besøgstjenesten er et tilbud til mennesker i Danmark, der føler sig ensomme. Personen vil få besøg af en nærværende, frivillige besøgsven, som tager sig tid til lange snakke, gåture eller en god kop kaffe. Det er der behov for. 350.000 danskere føler sig ensomme, og det er et problem der er stigende.

”Den store verden er kaos nogle gange. Men i Danmark har vi det i det store perspektiv godt. Derfor er det trist at ensomhed er så udbredt. Vi har tid, og bør have overskud til at hjælpe hinanden. Vi har brug for nogen der faciliterer disse hjælpemuligheder og kigger på problemet, så det er lettere at bidrage,” siger Birgitte Kjær Hansen.

Det problem gør Røde Kors noget ved, og derfor er Birgitte Kjær Hansen rigtigt glad for, at valget faldt på dem. Hun var i København sammen med fire af sine kollegaer for at overrække donationen, og på deres besøg fik de også et oplæg om Røde Kors’ arbejde og en guidet rundvisning i Røde Kors Oplevelsen.

Lindab A/S ansatte bliver frivillige

På rundvisningen i Røde Kors Oplevelsen fik de ansatte i Lindab A/S indblik i, det arbejde Røde Kors udfører i Danmark og resten af verden. Her blev de ved hjælp af virtual reality og interaktive spil præsenteret for alt fra førstehjælp i Danmark til levevilkår i Malawi.

”Jeg ville ønske, alle skoler tog i Røde Kors Oplevelsen. Her er virkeligt noget at lære. Det er spændende og nærværende for alle aldre,” siger Birgitte Kjær Hansen.

Efter deres besøg i København har en af medarbejderne allerede taget kontakt til Røde Kors for at blive frivillig, og flere kollegaer har talt om, at de vil engagere sig. Derfor stopper deres opbakning ikke ved donationen, Lindab A/S’ engagement i Røde Kors bliver nu både økonomisk og frivilligt.

22.12.2022Røde Kors

Sponseret

Danmarks største virksomheder sætter rekord i Røde Kors Julestafet

27.06.2022Røde Kors

Sponseret

DSB og Røde Kors vil give sårbare børnefamilier gode ferieoplevelser

01.02.2022Røde Kors

Sponseret

Julesweaterdag øger medarbejdernes engagement i virksomheders CSR-arbejde

22.12.2021Røde Kors

Sponseret

Erhvervsledere deltager i Røde Kors Julestafet og samler over en halv million ind

10.11.2021Røde Kors

Sponseret

Espresso House bekæmper ensomhed en kop kaffe ad gangen

15.06.2021Røde Kors

Sponseret

Røde Kors’ erhvervsklub har 30-års jubilæum