Lettere at få C2C certifikat - på dansk

Vugge til Vugge Danmark ApS er nu som de eneste i Norden akkrediteret til at gennemføre Cradle to Cradle certificering

Annette Hastrup og Kim Jensen er i gang med at receritificere DanSigns Cradle to Cradle certificerede skilteserie, PlanSign..

Et produkt, der er certificeret Cradle to Cradle(C2C) er mere værd, er nemmere at markedsføre og skaber derfor mere værdi for producenten. Nu bliver det lettere at blive certificeret i Danmark. Vugge til Vugge Danmark er nemlig som den første konsulentvirksomhed i Norden blevet akkrediteret vurderingsorgan (Accredited Assessment Body) for Cradle to Cradle Products Innovation Institute (C2CPII). 

Det betyder, at Vugge til Vugge Danmark selv kan indsamle data, analysere og evaluere produkter for de kunder, som ønsker at certificere et produkt. Kun den kemiske vurdering skal fortsat ligge hos en ekstern samarbejdspartner i udlandet.

- Vi er meget stolte af den nye titel, der vil gøre det både lettere og mere effektivt for vores kunder at få certifikat på deres produkter. Tidligere var vi blot bindeled til et vurderingsorgan i Tyskland. Nu kan vi selv udføre virksomhedsbesøg og skrive den endelige vurdering til det uafhængige institut (C2CPII), der udsteder certifikatet, siger Annette Hastrup.

Annette Hastrup er direktør i Vugge til Vugge Danmark og samtidig den ene af de to personer, som er akkrediteret til opgaven. Den anden er Kim Jensen, som er direktør i konsulentfirmaet EURA. Kim Jensen er tilknyttet Vugge til Vugge Danmark som fast samarbejdspartner i forbindelse med certificeringsopgaver. Begge er uddannede biologer og har mange års erfaringer med blandt andet miljøledelse og produktmærkninger for store danske virksomheder.

Annette Hastrup og Kim Jensen har gennemgået et træningsforløb for at blive godkendt. Endvidere garanterer Cradle to Cradle Products Innovation Institute, at Vugge til Vugge Danmark har den fornødne forsikringsdækning og kompetencer i kvalitetsledelse.

Vugge til Vugge Danmark har indledt samarbejde med blandt andre McDonough Braungart Design Chemistry (MBDC) om at lave de kemiske vurderinger. Bag det firma står stifterne af Cradle to Cradle tanken, den amerikanske arkitekt William McDonough og kemikeren Dr. Michael Braungart.

Vugge til Vugge Danmark har tidligere hjulpet blandt andre egetæpper as, Troldtekt A/S og DanSign A/S med at få C2C certificeret produkter, og der er arbejde i gang med flere nye kunder.

- Ofte er certificeringen blot første skridt på vejen til at arbejde med Cradle to Cradle som forretningsstrategi, og den proces går vi ligeledes ind i, fortæller Annette Hastrup.

--------------

Om Vugge til Vugge Danmark:
Vugge til Vugge hjælper virksomheder med at skabe bæredygtige og profitable løsninger, der bringer os tættere på en ren verden uden spild. Cradle to Cradle princippet er, at alt kan indgå i biologiske eller tekniske kredsløb, så vi får ressourcer nok til verdens forbrug. Læs mere på www.vuggetilvugge.dk

FAKTA om Cradle to Cradle principper:
Cradle to Cradle går ud på at skabe produkter, huse, ja hele byer, der aktivt bidrager til de livsvigtige ressourcekredsløb, samt forsyner fremtidige generationer med et produktionsgrundlag og sunde levende systemer. Der er tre grundlæggende principper:

1. Affald=føde
I naturen findes affald ikke, da alt er næring for noget andet. Cradle to Cradle anskuer alle materialer som en potentiel ressource for enten det biologiske eller tekniske kredsløb. 

2. Brug solens energi
Alle biologiske systemer drives af energi fra solen. Cradle to Cradle baserer al produktion og drift af bygninger på energi fra vedvarende og uudtømmelige energikilder som sol og vind.

3. Værdsæt mangfoldighed
Inspireret af den evolutionære udvikling tilskynder Cradle to Cradle til at værdsætte mangfoldighed og aktivt bidrage til større biodiversitet, ansvarlig kulturudvikling og lokalt designede løsninger.

19.12.2023Vugge til Vugge ApS

Sponseret

C2C Certified giver Superwood et forspring

29.08.2023Vugge til Vugge ApS

Sponseret

B&O har skærpet strategien med Cradle to Cradle  

13.10.2022Vugge til Vugge ApS

Sponseret

Standarder arbejder for mere lighed

21.06.2022Vugge til Vugge ApS

Sponseret

C2C Certified® gør gode produkter bedre

07.09.2021Vugge til Vugge ApS

Sponseret

B&O og Novo Nordisk opnår verdens første v. 4.0 Cradle to Cradle certificeringer

16.03.2021Vugge til Vugge ApS

Sponseret

Cradle to Cradle sætter nye standarder for fremtidens produkter