Lær Li-ion at kende, før du falder pladask for energiformen

Når du skal investere i elektriske gaffeltruck, bør du basere dit valg af energiløsning på grundige overvejelser. Toyota Material Handling hjælper dig med at kortlægge driften og finde frem til, om Li-ion er den rigtige energiform til din virksomhed.

Find den rigtige energiløsning til din virksomhed.

Der er Li-on, blysyre og helt sikkert nok en fremtidig nyudviklet energi, vi ikke har hørt om endnu. Når du vælger energiløsning til dine gaffeltruck, er der mere at overveje, end du måske i første omgang regner med. Det nyere Li-ion passer ikke til alle, og valget af den rette energimulighed afhænger blandt andet af din anvendelse, kompleksitet, plads og drift.

”Man skal definere sin brug og sine behov, inden man bestemmer sig. Når vores kunder skal træffe valget mellem Li-ion og blysyrebatterier, klæder vi dem på til at træffe den rigtige beslutning. Takket være vores Toyota-ophav har vi direkte adgang til fabrikkerne og deres viden om udvikling, så vi altid kan rådgive efter den nyeste viden,” siger Steen Petersen, Sales Manager hos Toyota Material Handling Danmark

Afdæk dine behov

Toyota Material Handling hjælper med at matche dine præcise behov med den type energikilde, truck og af driftslayout, der er bedst egnet til din virksomhed.

”Vi besøger kunden, hvor vi har en dialog og kortlægger driften for at finde den rigtige løsning. Li-ion er den mest effektive energiløsning, men det er også en meget kostbar investering. Li-ion er fleksibelt og hurtigt at oplade og derfor velegnet til steder med enkelt- og flerholdsskift, hvor der er mulighed for lejlighedsvis opladning. Det er drønsmart, at førerne kan oplade trucken i deres pauser, men du skal være opmærksom på, at mange andre faktorer kan spille ind.

Tag imod gode råd

Almindelige blysyrebatterier har bedst ved at blive opladet, når ca. 80 % af batteriets energi er opbrugt, og opladningen skal foregå jf. brandtekniske regler. Til sammenligning kan et Li-ion batteri lades når som helst, og fungere på samme måde som en mobil telefon eller andet elektronisk udstyr.

”Hvis din opgave er kørsel 24 timer i døgnet uden at kunne sjatlade undervejs, skal du formentligt vælge blysyre med batteriskift undervejs, som også har en noget lavere indkøbspris. Omvendt tager en fuld opladning af et Li-ion-batteri kun 1,5 time, og du kan lade, når du har lyst og brug for energi.”

Godt nok er Li-ion en smart energiform, men der er meget at tage hensyn til, og derfor bør du altid at rådføre dig med branchens eksperter. Det er rådet fra Toyota Material Handling.

FAKTA:

Toyota Material Handling Danmark

  • Leverandør af gaffeltruck, lagerreoler, lagertruck, førerløse truck samt logistikløsninger. Over 300 medarbejdere, heraf mere end 150 veluddannede serviceteknikere fordelt i landet. Mere end 95 % af deres truck til det europæiske marked produceres på fabrikker i Sverige, Frankrig og Italien.
  • Markedets bredeste produktprogram, der dækker alt fra de mindste håndløftevogne over palletruck, stablere og reachtruck til store gaffeltruck samt AGV-løsninger og logistikrådgivning.
  • Når flere truck oplades samtidig på Toyotas smartladere, vil laderne sende mest effekt til den truck, der har den laveste batteriladestand. Det afkorter ladetiden og forbedrer processens energieffektivitet med op til 15 %.  

Læs mere på toyota-forklifts.dk/losninger/energilosninger/

21.02.2023Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Toyota Material Handling støtter de olympiske og paralympiske lege Paris 2024 som officiel partner for materialehåndtering

02.02.2023Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lær Li-ion at kende, før du falder pladask for energiformen

02.02.2023Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Vælg gaffeltrucks med det bedst egnede drivmiddel

01.02.2023Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Automatisering frigiver arbejdskraft og øger produktiviteten

31.01.2023Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Styr på data og optimering med moderne flådestyring

29.01.2023Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Sådan får du truckbatterier til at holde længst muligt