Konsulenter til ESG-projekter i finansfunktionen

Har du arbejdet med ’double materiality assessment’, ’operating model’ og/eller ’limited assurance’ på ESG-området?

12.06.2023

Sponseret

Basico

Brænder du for forandringsprojekter og muligheden for at sætte dit præg på vores kunders ESG-rapportering?

Så læs endelig videre, og send os dit CV!

Gør en forskel for ESG-agendaen
Vi har travlt med at designe og implementere forandringer i kundernes finansfunktioner, og senest er ESG-agendaen flyttet ind i vores portefølje af projekter. For ESG er blevet en prioritet hos CFO’en, og det betyder spændende muligheder for konsulenter, der ønsker at arbejde i krydsfeltet mellem bæredygtighed, procesoptimering og rapportering.

Vi søger både fastansatte- og freelancekonsulenter, der motiveres af et alsidigt og udfordrende arbejdsliv med ESG i fokus. Kunderne er typisk større danske og internationale virksomheder, som vi assisterer og rådgiver om de nye rapporteringskrav på ESG-området.

Som konsulent i vores ESG Services-team bringer du din faglighed i spil inden for et eller flere af disse områder:

  • Due diligence-processer og ‘double materiality assessments’
  • Design og implementering af ’operating model’
  • Udrulning af nye KPI’er og rapporteringsprocesser.

Dit rammeværktøj bliver Basicos Change Model, som du kan læse om her, og din rolle ud mod kunden bliver faciliterende og sparrende. Vi følger forandringerne helt i mål, og du får derfor også en stor aktie i at sikre ejerskab og forankring, så forandringen skaber resultater.

Hvad er dit fundament indtil nu?
For at få succes i rollen forventer vi, at du har erfaring med én eller flere områder inden for ESG-rapportering. Du har formegentlig en baggrund fra finansfunktionen, hvor du har arbejdet med fx dataindsamling, rapportering, revisions- og complianceprocesser på ESG-området.

Desuden forestiller vi os, at du:

  • Har en kandidatgrad i revision, regnskab, økonomistyring eller lignende
  • Har nogle års erhvervserfaring og motivation for at arbejde med bæredygtighed og CSRD-krav
  • Er drevet af forandringer og projektledelse på et fagområde i rivende udvikling
  • Har en stærk konsulentprofil og indsigt i basale metoder og modeller
  • Er flydende på dansk og engelsk i skrift og tale.

Fastansat- eller freelancekonsulent?
Som konsulent i Basico har du mulighed for at vælge den ansættelsesform, der passer til dig og dine karriereønsker.

Vores fastansatte konsulenter er ansat på en fuldtidskontrakt og spiller en vigtig rolle i vores kundeleverancer og kultur. Det betyder bl.a. udfordrende projekter hos kunderne, medindflydelse på opgaver og adgang til sparring og support. Vi tilbyder desuden løbende kompetenceudvikling og en karrierevej, der bevæger sig opad, fremad eller sidelæns, afhængig af hvad der betyder noget for dig. Hos os bliver du en del af et fagligt, lærerigt og socialt miljø i en flad organisationsstruktur – med plads til at give ambitionerne flyvehøjde.

Vores freelancekonsulenter – eller ’associate consultants’, som vi kalder det i Basico – har en fleksibel tilknytning og arbejdsform, som i praksis betyder, at du arbejder som selvstændig konsulent med Basico-brandet i ryggen. Det giver mulighed for at tilpasse dit arbejdsliv til den livsstil, du ønsker – uden at gå på kompromis med de faglige udfordringer. Som associate indgår du en samarbejdsaftale med os i stedet for at blive ansat som funktionær, hvorved du selv kan planlægge, hvilke konsulentopgaver du takker ja til.

Kom Bag om Basico ... hvor vi sætter flere ord på forskellen mellem fastansatte og associates samt giver et indblik i hverdagen som konsulent i Basico.

Læs mere eller søg her.

Mød din nye kollega Mette, Director i CFO Services

”I Basico arbejder ESG Services med mange typer virksomheder, der ofte er forskellige steder ift. ESG-modenhed og ambition. Det gør hverdagen både varieret og spændende – samtidig med at der er plads til fritid. Vores praktiske tilgang til ESG og evnen til at operationalisere rapporteringen sammen med kunden og gøre den håndgribelig er noget, som man kan mærke reelt har værdi hos kunden. Derudover er ESG Services en del af CFO Services og befinder sig i et spændende krydsfelt midt i Basico, da emnerne inden for ESG strækker sig ud i stort set alle vores afdelinger, og man derfor altid ender i vidensdeling eller sparring med eksperter fra de andre servicelines.”

Mette har været ansat i Basico siden december 2022 og har tidligere haft ansvar for ESG-rapportering i DSV Group. Hun er uddannet cand.merc.int. og CEMS MIM fra CBS.

Bliv en del af en ambitiøs konsulentvirksomhed i vækst
Basico er for dig, der motiveres af udfordringer og sætter din faglighed forrest.

Vi er et konsulenthus i vækst, og i dag er vi ca. 270 konsulenter fordelt på fastansatte og associates, der sammen har opbygget en stærk markedsposition. Vi lægger stor vægt på at sætte det rette team og matche kompetencerne, så kunderne får løst opgaverne med høj tilfredshed

Hos os kan du derfor give dine erfaringer perspektiv og selv være med til at skabe en alsidig og udfordrende hverdag.

Denne artikel er del af et tema:

Tema: ESG Compliance - hvordan tæmmer man monsteret?

Hvad kan virksomheder gøre for at komme i mål med ESG-compliance – og hvem kan hjælpe med at få det til at ske? Vi ser på compliance i bred forstand, men har særligt fokus på CSRD.

12.06.2023Basico

Sponseret

Effektiv ESG-rapportering: Seks praktiske råd!

12.06.2023Basico

Sponseret

Effektiv ESG-rapportering: Alt du skal vide

12.06.2023Basico

Sponseret

Konsulenter til ESG-projekter i finansfunktionen