Kommune gennemfører en af landets første cirkulære udbud

Syddjurs Kommune er en af Danmarks mest fremgangsrige kommuner i forhold til den grønne omstilling. For at reducere energiforbruget på Hornslet Skole har kommunen gennemført en af landets første cirkulære udbud inden for belysning.

Der er rigtig store gevinster at hente ved at skifte belysningen til LED, og derfor bliver rigtig mange belysningsarmaturer smidt ud og erstattet af nye armaturer. Men oftest fejler de eksisterende lysarmaturer intet ud over at elektronikken i dem er forældet, og kvaliteten er oftest bedre end de nye armaturer, som man kan købe. Samtidig er mange nye armaturer designet til at skulle skrottes efter endt brug, da man ikke længere kan skifte lyskilder eller andre dele i armaturet.

Der kan derfor være rigtig meget at spare både økonomisk og miljømæssigt ved at genbruge og opgradere de eksisterende lysarmaturer i stedet for at købe nyt.

Da Syddjurs Kommune stod foran at energioptimere Hornslet skole blev idéen om et cirkulært udbud derfor også overvejet, og til sidst valgte man udelukkende at efterspørge en løsning, der genbrugte de eksisterende armaturer. Jens Jørgen Nøhr Nielsen, Energikonsulent hos Syddjurs Kommune udtaler følgende:

”Vi kunne se, at der både var god logik og økonomi i at kunne opgradere de eksisterende armaturer, så derfor udformede vi et udbud, hvor vi alene efterspurgte LED indsatse til vores eksisterende armaturer. Det har resulteret i at skolen har fået en bedre og mere energirigtig belysning. Det ser næsten ud som om, at det er helt nye armaturer, der er sat op”. 

 
Fischer Lighting vandt udbuddet og fik til opgave at levere 230 stk. patenterede LED moduler til opgradering af de eksisterende armaturer af typerne Veksø Lampas, Menlo og Ecolux. LED indsatsene var designet, så de var lige til at montere i de eksisterende armaturer, og de overholdt en række skrappe kvalitets-, sikkerheds- og lovgivningskrav specificeret i udbuddet.
 

Om Fischer Lighing

Fischer Lighting har udviklet en cirkulær forretningsmodel, der gør det muligt at renovere eksisterende lamper og lysarmaturer og opgraderer disse til den nyeste LED teknologi. Dermed kan man bevare det oprindelige design samtidig med at der høstes de åbenløse gevinster ved udskiftning til LED og oftest opnår man også bedre og mere lys end man havde før opgraderingen.  

15.11.2019Fischer Lighting ApS

Sponseret

Kommunerne bremser grøn omstilling

03.05.2019Fischer Lighting ApS

Sponseret

Hotel Green Solution House opgraderer til cirkulær LED belysning

15.03.2019Fischer Lighting ApS

Sponseret

Dansk vækstvirksomhed vinder international grøn pris

11.01.2019Fischer Lighting ApS

Sponseret

Den Blå Planet vælger cirkulær belysning

08.01.2019Fischer Lighting ApS

Sponseret

Prisvindende lampe mindsker plastik i verdenshavene

01.11.2018Fischer Lighting ApS

Sponseret

Vi vandt!