Kendt kok støtter kampagne for bæredygtig fisk

Non-profit organisationen MSC lancerer kampagnen ‘Er din favoritfisk blå? Blå betyder Bæredygtig´. Kampagnens mål er at øge kendskabet til MSC’s logo med den blå fisk, så danskerne vælger bæredygtigt, når de handler fisk og skaldyr.

Stegt torsk med safranrisotto og gule courgetter Fotokreditering Anders Schonnemann.

Kampagnen er i år centreret om “farver” og farverige lækre fisk og skaldyr retter. Den kendte kok, Jesper Vollmer, der driver koncepthuset RÅ på Bornholm, støtter kampagnen og fik en anderledes opgave: Skab fire opskrifter med hver deres farvetema. Jesper Vollmer har kreeret 4 smukke fisk og skaldyr retter, som i denne uge danner blikfang på blandt andet Københavns metrostationer og på byplakater landet over.

Jesper Vollmer siger om sin deltagelse i kampagnen: “Jeg har sammensat fire nye fiskeretter til MSC's kampagne, fordi jeg mener, det er vigtigt, at vi tænker bæredygtigt, når vi køber fisk. Jeg elsker selv at spise fisk, og de fire nye fiskeretter, jeg har lavet, har masser af farver og er ment som inspiration til at tænke kreativt, næste gang man køber fisk og skaldyr”.

Er din favoritfisk blå                                                                                                     Som forbruger kan det være svært at orientere sig om bæredygtigt fiskeri i en travl hverdag, og når man står i supermarkedet, skal det ofte gå hurtigt. Her er MSC mærkets blå fisk en hjælp, da det er nemt at vælge bæredygtigt. Mærket med den blå fisk findes nemlig på mere end 1500 produkter alene i Danmark.

Vi ved, at mange danskere gerne vil træffe et bæredygtigt valg i supermarkedet, men de skal vide, hvad de skal kigge efter. Hvis man som forbruger altid går efter MSC mærket med den blå fisk, så ved man at produktet kommer fra et certificeret bæredygtigt fiskeri. Forbrugerne kan både nyde lækre retter med fisk og skaldyr og samtidig være med til at bevare verdens vilde fiskebestande.” forklarer Majken Møller, der er marketingchef hos MSC i Danmark.

Kampagnen rammer hele landet                                                                          Årets kampagne kommer til at køre i mange af landets supermarkeder med skilte, bannere og med konkurrencer på sociale medier. Til fiskens dag lørdag 15. september kan børn komme forbi og bygge en bæredygtig fiskeburger hos Timm Vladimirs Madskole i MSC Danmarks telt på Rådhuspladsen i København.

                                                                                                                                     Øget opbakning til Blå Fisk

Kendskabsgraden til MSC stiger i Danmark. Dugfriske tal viser, at 43% af danske forbrugere genkender MSC mærkets blå fisk, en stigning på knap 20% siden 2016 og der er en stigende interesse for at bevare havene bæredygtige og rige på liv. Følgende partnere støtter og deltager i år aktivt i kampagnen: Lidl, Rema1000, Aldi, Glyngøre, Royal Greenland, John West, Amanda Seafoods og Bornholms. Håbet er, at årets store kampagne vil inspirere danskerne til at kreere lækre farverige fisk og skaldyrsretter, og at danskernes favoritfisk bliver blå.

Makrel på grillen med sprød kål og salat

Bagte rødspættefiletter med ærtesuppe, aspargessalat og grøn bruschetta

Stegt torsk med safranrisotto og gule courgetter

Dampede blåmuslinger med græskarpuré og carotter

08.06.2023Marine Stewardship Council

Sponseret

Stop for overfiskeri kan hjælpe med at tackle underskud af næringsstoffer for millioner af mennesker verden over

14.11.2022Marine Stewardship Council

Sponseret

MSC giver Årets Guldfisk til LETZ SUSHI for arbejdet med at fremme bæredygtig fisk og skaldyr i restaurantverdenen.

25.10.2022Marine Stewardship Council

Sponseret

Ny MSC-fiskeristandard vil drive fremskridtet inden for bæredygtigt fiskeri, siger CEO

13.10.2022Marine Stewardship Council

Sponseret

MSC indfører strengere krav for certificeret tunfiskeri

20.09.2022Marine Stewardship Council

Sponseret

MSC´s bestyrelse godkender enstemmigt den nye fiskeristandard

08.06.2022Marine Stewardship Council

Sponseret

Et skift i den offentlige mening giver håb om fremskridt for havet