Sustainable Business Solutions ApS

Webinar

Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Oktober

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Kategori

Webinar

Sted

Live online (Zoom)

Start dato

29. oktober 2024 kl. 09:00

Slut dato

31. oktober 2024 kl. 09:00

Foto: Sustainable Business Solutions

En introduktion til klimadata og klimaregnskaber giver dig de nødvendige færdigheder til at forstå og håndtere klimaregnskabsarbejdet. Dette gør dig i stand til at forstå vigtigheden af klimaindsatsen i en forretningsmæssig sammenhæng. Du vil lære at håndtere klimaagendaen og de tilknyttede opgaver samt at fungere som en ressource for dine kollegaer i organisationen. Kurset er designet til at ruste dig til at implementere din nye viden direkte i din daglige praksis.

Dette kursus er specielt designet til funktionsledere og administrative medarbejdere, der vil få ansvar for virksomhedens klimadata, klimaregnskaber og handlingsplaner på et operationelt niveau.

Sådan forløber kursus

Træningen foregår live online i to moduler, hver med en varighed på cirka 3 timer. Alle sessioner bliver optaget og sendt til dig som deltager, så du har mulighed for at gennemgå materialet, når du selv ønsker. Dette kursus forbereder dig til det videregående kursus “Klimadata og klimaregnskaber i praksis”, som finder sted over to sammenhængende dage med fysisk fremmøde. Det fysiske kursus har særligt fokus på klimaregnskabets scope 3 opgørelser og dets beregninger.

Kurset er særligt for dig der:

 • Ønsker en helt grundlæggende forståelse for klimaområdet;
 • Ønsker indsigt i de internationale klimaaftaler, bl.a. Paris-aftalen og baggrunden med bl.a. Kyoto-protokollen og Rio-erklæringen;
 • Ønsker forståelse for, hvordan klimatendenser, international lovgivning samt den danske klimalov påvirker rammerne for fremtidens forretningsudvikling;
 • Står overfor at skulle bidrage til din organisations klimaregnskab og dens handlingsplaner;
 • Er medarbejder med en operationel eller administrativ snitflade til virksomhedens klimaregnskab og handlingsplaner, men mangler den grundlæggende indsigt.

Selvom kurset dykker ned i klimadata, er det ikke nødvendigt at have forudgående viden om emnet. Alt er tilrettelagt med fokus på praksis, og de eneste nødvendige værktøjer er interesse og motivation for at starte klimaregnskab og klimahandling i praksis. Kurset er designet til at hjælpe dig med at komme godt i gang med disse emner fra starten.

Dette kursus fokuserer ikke i dybden på den konkrete udarbejdelse af klimaregnskabets scope 3. Hvis du søger et kursus, der i højere grad forbereder dig til at håndtere opgaven med at udarbejde scope 3-regnskabet, vil vi anbefale kurset “Klimadata og klimaregnskaber i praksis”.

Efter endt kursus bliver du i stand til at:

 • Overskue klimadagsordenen og klimabegreberne i en forretningsmæssig kontekst;
 • Identificere klimadata i de tre scopes;
 • Omregne forbrugsdata til CO2-ækvivalenter (CO2e);
 • Påbegynde arbejdet med klimahandlingsplaner for reduktion af CO2-emissioner samt kommunikere retvisende herom;
 • Tage en relevant og troværdig dialog om klima i praksis med din organisation og kunderne.

Det får din virksomhed ud af det

 • Kompetencer til at arbejde med klimaberegninger
 • Viden om en af de mest centrale elementer i den Europæiske bæredygtighedslovgivning
 • Kompetencer til at skabe forbedringer ud fra klimadata
 • Viden om de forventninger som større virksomheder i jeres værdikæde i fremtiden vil have til jeres datastruktur

Dato og tilmelding

E-læringsforløb live online

 • Modul 1: 29. oktober kl. 9.00 – 12.00
 • Modul 2: 31. oktober kl. 9.00 – 12.00

Tilmeld dig forløbet i oktober her →

Flere Events

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.