Hvordan kan sortering af batterier i et kongres- og kulturhus bidrage til opfyldelsen af verdensmål nr. 8, 10, 13 og 17?

I AKKC bruger vi FN’s verdensmål til at forstå de mange nuancer af bæredygtighed, og kobler dem derefter op på de muligheder, vi har for at bidrage til opnåelsen af målene.

Social, miljømæssig og økonomisk ansvarlighed via. sortering af batterier.

 I selv de små tiltag kan man finde guld og grønne skove

Vi har lært, at der selv igennem små tiltag er mulighed for at skubbe på den globale bæredygtige dagsorden og gøre en menneskelig, miljømæssig og økonomisk forskel. Hver gang vi formår at igangsætte et samarbejde med en organisation eller virksomhed, som har det bæredygtige for øje, er det et særligt lyspunkt for os – og det højner også i arbejdsglæden, når samarbejderne giver god mening på alle bundlinjer!

Vores samarbejde med Autismecenter Nord-Bo i forbindelse med sortering af batterier, er et godt eksempel herpå. Autismecenter Nord-Bo har til formål at skabe så gode udviklingsmuligheder for mennesker med en autismespektrumforstyrrelse som muligt.

Det er vel begrænset, hvad I kan bruge af batterier…

Det kunne man umiddelbart tro, men i AKKC bruger vi over 4000 batterier om året. Forbruget fordeles ud på flere områder, som f.eks.:

  • Head-set til bl.a. kunstnere, foredrags- og oplægsholdere, keynote-speakers osv.
  • Computermus og tastaturer 
  • LED-stearinlys til at skabe stemning for vores kunder

For at alle arrangementer kører med den størst mulige driftssikkerhed, har vi tidligere skiftet batterier efter et endt arrangement, på trods af at batterierne godt kunne holde længere. Med over 1800 arrangementer i 2017 viser et hurtigt regnestykke at brugen af batterierne hurtigt hober sig op. Det koster penge at købe batterierne ind, og det koster også at komme af med dem igen, og derudover er der et stort spild forbundet med den arbejdsgang, fordi batterierne ikke udnyttes fuldt ud.

For et par måneder siden fik vi hjælp fra en dygtig og pligtopfyldende ung mand fra Autismecenter Nord-Bo, som straks gik i krig med sortering af batterierne - og før vi vidste af det, havde han været igennem 4000 batterier (!), og ud af dem kan vi genbruge ca. 1600.

Batterierne blev opdelt i kategorierne:

  • Batterier med over 80% strøm tilbage
  • Batterier med mellem 60% og 80% strøm tilbage
  • Batterier med mellem 40% og 60% strøm tilbage

Batterier med over 80% strøm tilbage kan bruges til længere arrangementer, og batterier med mellem 60-80% og 40-60% strøm tilbage kan bruges til personalet i AKKC på de enkelte arbejdsstationer som f.eks. til mus og tastatur samt øvrigt brug.

Vi scorer flere mål med et spark

Det kan virke simpelt og banalt, men faktum er, at vi med dette tiltag rammer flere af FN’s verdensmål. Først og fremmest får en ung mand, med masser af potentiale, mulighed for at prøve kræfter med erhvervslivet, hvor han gennem forskellige opgaver får et indblik i, hvad der får en virksomhed til køre rundt (verdensmål nr. 8 og 10). Derudover har vi reduceret vores miljømæssige aftryk gennem genbrug (verdensmål nr. 13) og tiltaget har været et samarbejde på tværs af fagligheder (verdensmål nr. 17).  

I AKKC er bæredygtighed i dag et vigtigt element i vores strategi, hvorfor det for os er helt naturligt at bæredygtighed er på dagsordenen, når vi træffer beslutninger og igangsætter tiltag. Vi er bestemt ikke frelste, vi lærer hele tiden og kan altid blive bedre. Men i kraft af dette tiltag samt andre lignende bliver vi bedre dag for dag.

11.04.2024Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

NET ZERO-konference skal bidrage til handling

08.02.2024Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

AKKC er klar med nyt klimaregnskab

05.09.2023Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

AKKC sætter trivsel på dagsordenen med ny konference

03.08.2023Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

Besøgende fra hele verden sætter kurs mod Aalborg

27.02.2023Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

Privatchauffør ud og hjem?

26.01.2023Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

Sort bælte i grøn omstilling