Hvad er forskellen på genbrug og genanvendelse?

To sider af samme sag – og så alligevel ikke. Vi oplever tit, at mange går med forestillingen om at ’genbrug’ og ’genanvendelse’ er synonymer for hinanden. Lad os sige det kort – det er det ikke.

Genbrug og genanvendelse er to sider af samme sag – men alligevel ikke.

22.10.2020

Sponseret

Refurb

Du vil i dette blogindlæg blive klogere på hvad den hovedsagelige forskel på de to begreber.

Hvad er genbrug? – Når noget får nyt liv

Genbrug er definitionen for en proces hvor den samme genstand (computer, flaske, taske etc.) bruges til det samme formål mere end én gang – dette gør sig især gældende for den forretning vi har, hvor forbruger elektronik i form af bærbare, stationære, tablets og mobiltelefoner får en ny ejer, og derved igen får et formål.

Genbrug er betegnelsen for den proces som hovedsagelig foretages hos os. Her opkøber vi IT fra erhvervslivet og det offentlige – sætter det i stand og sælger det til private, erhverv og det offentlige – vi genbruger altså det givende produkt. 95 % af det IT som vi opkøber genbruges – resten genanvendes.

Hvad er genanvendelse? – Når noget tager ny form

Genanvendelse er i modsætningen til genbrug en proces, hvor der er tale om at det genanvendte produkt (typisk råstoffer som metal og plastik) tager ny form. Eksempler herpå kan være plastflasker som bruges i produktionen af soveposer – eller gamle cykler kan omsmeltes til dåser og knive. Et sjovt eksempel på genanvendelse kommer fra tyske Adidas, som i samarbejde med Parley for the Oceans, har udviklet løbesko skabt ved genanvendelse af plastikaffald fra verdenshavene.

Hos Refurb genanvender vi 5 % af al den elektronik som kommer ind. Vi videregiver al den elektronik vi ikke selv kan bruge til genanvendelse hos vores samarbejdspartnere, som omsmelter plastik og metal fra aflagt IT.

Opsummering

Genbrug gør sig gældende når det produkt bruges til det samme – genanvendelse er processen hvor et produkt inddrages i ny produktion af et nyt eller helt andet produkt.

16.06.2022Refurb

Sponseret

Egiss køber danske Refurb og styrker globale virksomheders ansvarlighed.

17.05.2022Refurb

Sponseret

CirkuLÆR med Bygogbyt

19.11.2020Refurb

Sponseret

Giv nyt liv til din computer med en nulstilling

05.11.2020Refurb

Sponseret

5 tips til at gøre din computer hurtigere

27.10.2020Refurb

Sponseret

Hvad er cirkulær økonomi?

22.10.2020Refurb

Sponseret

Hvad er forskellen på genbrug og genanvendelse?