Grøn færgestrøm kan spare en time på 20 minutter

For første gang i verden får elbilsejere nu mulighed for lynhurtigt at tanke helt grøn strøm til deres bil på en batterifærge. På turen over Øresund mellem Helsingør og Helsingborg er det nu muligt for 260.000 elbilsejere årligt at koble sin elbil til en hidtil uset kraftfuld lynlader. Ved at bruge 20 minutter spares en hel time.

Foto: ØRESUNDSLINJEN

På Øresundslinjen mellem Helsingør og Helsingborg kan elbils-ejere nu parkere deres elbil på færgen – og samtidig kan de helt parkere deres rækkeviddeangst. For som de første færger i verden, kan Øresundlinjens færger nu tilbyde så hurtig og kraftig opladning, at bilen på den korte tur over Øresund får strøm til hele 250 ekstra kilometer.

”Andelen af elbiler stiger hele tiden, og jo flere biler, der kommer på vejene, jo større behov bliver det for hurtig og fleksibel opladning. Her kan du kombinere en pause fra køreturen med friske kræfter og 250 kilometer ekstra i din elbil”, forklarer Molslinjens administrerende direktør, Kristian Durhuus

Kun grøn, vedvarende el (med højeste klassificering) sendes til batterierne på de to færger Tycho Brahe og Aurora. Nu tager Øresundslinjen så næste skridt i den grønne omstilling, og lader strømmen flyde til bilernes batterier. Ved at lade på færgen spares der også værdifuld rejsetid.

”Fordi laderen er så kraftig, kan elbilsejeren spare en hel time ved at bruge 20 minutter på færgen. Ud over kortere ladetid spares der spares køretid og kilometer over broen, og så skal der ikke bruges tid på at lede efter en lader, som måske allerede er optaget af en anden”, siger Kristian Durhuus.

Fire ladere med plads til otte biler på hver afgang er installeret på hver af elfærgerne, Aurora og Tycho Brahe. Det betyder, at op mod 260.000 elbiler kan lades årligt på den frekvente rute over Øresund. Spændingen er så kraftig, at hybridbiler ikke kan benytte de nye lynladere.

”Vi forventer, at andelen af fuldt elektriske biler i Danmark vil være 20 procent i 2030, så der vil være kamp om pladserne ved ladestationerne – og her tilbyder vi at spare tid ved lynhurtig opladning på farten”, siger Kristian Durhuus.

Booking af en plads til en elbil på de to færger koster ikke ekstra ud over en billet – de rejsende betaler kun for strømforbruget på færgeturen.

For yderligere information kontakt venligst Molslinjens PR- og kommunikationschef, Jesper
Maack på 20 19 62 15 eller mail jma@molslinjen.dk

30.05.2024ØRESUNDSLINJEN

Sponseret

Tredje færge hos Øresundslinjen gøres klar til at sejle på grøn strøm

15.12.2023ØRESUNDSLINJEN

Sponseret

Grøn færgestrøm kan spare en time på 20 minutter

21.10.2022ØRESUNDSLINJEN

Sponseret

Nu er Tycho Brahe opgraderet med verdens største batteripakke. ForSea reducerer CO2 udslippet med mindst 70% i efteråret.

26.05.2022ØRESUNDSLINJEN

Sponseret

ForSea offentliggør bæredygtighedsrapport for 2021