Green Network søger virksomheder til projekt om bæredygtighed i SMV’er

Små og mellem store virksomheder inviteres til gratis at deltage i et nyt projekt, hvor de får viden og kompetencer til at arbejde med bæredygtighed som forretningsdisciplin.

Green Network er, sammen med VIA University College Horsens, en af hovedaktørerne bag projektet ’Bæredygtighed hos SMV’er’. Projektet skal skabe bedre forståelse for de barrierer og muligheder, der er for at arbejde med bæredygtighed i SMV’er, samt udmønte denne viden i konkrete værktøjer og løsninger til virksomhederne.

 ”Virksomheder prioriterer især bæredygtighed og samfundsansvar, når det skaber værdi for forretningen, og derfor håber jeg, at projektet kan give deltagerne ny viden, der kan hjælpe dem med at konkretisere området i enkle og produktive tiltag, som er nemme at implementere” forklarer Kenneth Hald Jensens, adm. direktør Green Network.

Enestående mulighed for små og mellemstore virksomheder

Bæredygtighed er en forretningsdisciplin, som kan gøre virksomheden mere robust og konkurrencedygtig gennem målrettet arbejde med sociale, miljømæssige og forretningsetiske forhold i værdikæden. Fokus på disse forhold kan give øget stabilitet, reducerede omkostninger, større produktivitet og ressourceudnyttelse samt højnet innovationskraft.

Som deltager i projektet får virksomheden en oplagt mulighed for at få belyst potentialet i at arbejde med bæredygtighed som vækstparameter. Derudover er der som en ud af 40 virksomheder i projektet stor mulighed for at få viden og inspiration til arbejdet med bæredygtighed fra de øvrige deltagere i projektet.

Gratis deltagelse

Virksomhedernes investering i projektet er deres tid, ellers er deltagelsen gratis. Projektet løber fra slutningen af april 2015 til september 2016, og i denne periode skal virksomhederne forvente at afsætte ca. 2-3 arbejdsdage. Tiden bruges på et indledende interview hos virksomheden, en fælles udviklingsworkshops, en netværksdag og seminar samt en afsluttende konference.

Projektet henvender sig primært til produktionsvirksomheder med op til 250 ansatte. Det er ikke et krav at virksomhederne har erfaring med bæredygtighed. Det er både for dem som gerne vil blive klogere på mulighederne for at arbejde med bæredygtighed og for dem som vil videreudviklede deres indsats.

Informationsmøde

Er du interesseret i at høre mere om projektet, vil vi meget gerne se dig til informationsmøde d. 1 juni kl. 15-16 i Kolding eller 2. juni kl. 8.00-9.00 i Vejle. Tilmeld dig på www.greennetwork.dk.

Du kan også få mere information ved at gå ind på projektets hjemmesiden www.bismv.dk  

Partnerne i projektet: 

Industriens Fond, Industrisamarbejdet, VIA University College Horsens og Green Network.

Fakta om Green Network

Green Network er et medlemsbaseret, non-profit erhvervsnetværk med det formål at bidrage til bæredygtig vækst og udvikling i små og mellemstore virksomheders gennem arbejdet med samfundsansvar (CSR) som forretningsdisciplin. Green Network har eksisteret siden 1994 og har omkring 130 medlemmer, som tæller både private virksomheder samt erhvervsorganisationer og kommuner i Trekantsområdet.

Yderligere information
Kontakt Green Networks projektansvarlige
Thue Sandgren Birk
Mail: tb@greennetwork.dk
Tlf.: 28 12 24 22

27.01.2021Green Network

Sponseret

Nyt landsdækkende partnerskab skal formidle viden om bæredygtig udvikling med fokus på bundlinjen

22.10.2020Green Network

Sponseret

Nye rapporteringskrav – hvad ønsker virksomhederne?

05.10.2020Green Network

Sponseret

Interview: En grønnere vognpark – Kaj Madsen Fjelstrup A/S

05.03.2020Green Network

Sponseret

Green Network lancerer værktøj til FNs Verdensmål rettet mod SMV’er

20.02.2019Green Network

Sponseret

Erfaringer efter 25 års arbejde med bæredygtighed

30.11.2018Green Network

Sponseret

Interview m/ Lærke Skaksen, CSR Responsible ved Lidl Danmark: Det fik jeg ud af CSR Træning med Green Network