Fremtidens corporate events er cirkulære

Eventbureauet Rodkjær Event, der er specialiseret i corporate events for store og mellemstore danske virksomheder, vil ændre måden vi plejer at afvikle firmafester og events på med cirkulære løsninger, ansvarlig adfærd og øget fokus på miljøhensyn.

Foto: Roar Paaske Fotografi.

Med en grundlæggende overbevisning om, at vi allesammen kan gøre en forskel, uanset branche, har eventbureauet Rodkjær Event sat kurs mod en mere bæredygtig fremtid for de danske virksomhedsevents.

“Jeg mener, vi alle har en forpligtelse til - store som små virksomheder - at gøre hvad vi kan for at bidrage til en bedre fremtid. Vores branche har været på bagkant i mange år, når det kommer til klimahensyn, men det vil vi indhente.” siger direktør, Mette Stasiak Hagelquist.

Eventbureauet er for nylig kåret til Årets Bedste Eventbureau og har eksisteret i 20 år. Bureauet har en kæmpe portefølge af store events med sig fra nogle af landets største virksomheder. Med så mange år i branchen følger naturligvis en masse erfaring og et konstant fokus på agilitet, kreativitet og fornyelse. Og nu er tiden inde til at give de store virksomhedsevents et skub i en grønnere retning.

“Vi vurderede allerede mulighederne for at lave vores grønne omstilling for næsten 10 år siden, men markedet var slet ikke parat, og der var ingen efterspørgsel på grønne firmaevents.” udtaler Mette Stasiak Hagelquist.

Nu er markedet i allerhøjestegrad klar. Men det er ikke efterspørgslen, der har sat kursen, det er en dybfølt vilje til at udfordre “plejer” og arbejde mere strategisk med ansvarlighed og bæredygtighed.

Rodkjær Event blev i starten af året optaget i projektet ‘Øget vækst gennem cirkulære forretningsmodeller i SMV’er’ (CØ SMV) finansieret af EU’s Regionalfondsmidler, og det blev det afgørende afsæt.

“Vi har store ambitioner for vores lille virksomhed. Vi kickstartede arbejdet med vores cirkulære forretningsmodel i februar 2019, og målet er, at vi i fremtiden kan lave 100% cirkulære corporate events - dvs. events helt uden affald. Det kan vi naturligvis ikke gøre fra den ene dag til den anden, men vi kan gøre det over en årrække, hvis vi bliver ved med at opfordre kunderne til at gå denne vej, udfordre leverandører, opsøge nye partnerskaber og udvikle vores egen viden”, siger Mette og tilføjer:

“Vi er udemærket klar over, at denne strategi ikke må gå ud over kvaliteten af vores events, og det er i virkeligheden kun et benspænd, der får os til at gå endnu mere kreative til værks.”

Gennem en ressourceanalyse og interne workshops har arbejdet allerede kastet en masse ny indsigt af sig, som bureauet er i gang med at omsætte til handling. Blandt andet arbejder Rodkjær Event med en erstatning for heliumballoner, den røde engangsløber er ved at blive testet til genanvendelse, vandflasker udfases på de store events, mens nye partnerskaber og grønne event-netværk er i fuld gang med at blive etableret - for blot at nævne nogle få eksempler. Og så har alle større event designs nu som princip altid 10 bæredygtige og implementerbare tiltag inkluderet. Så i fremtiden kan man slet ikke undgå cirkulære og bæredygtige løsninger, når man handler med Rodkjær Event.

Foruden store corporate events driver Rodkjær Event en dekorationsudlejning og et dekorationsværksted, hvor et mere kritisk indkøbsfokus, sundere materialevalg og designprincipperne 'design for disassembly’ nu benyttes som standart.

“Vi har kun været i gang med denne grønne omstilling i knap tre måneder, og vi er allerede nået længere, end jeg havde turdet håbe. Jeg er simpelthen så stolt over, hvordan alle medarbejdere har taget det her til sig. Jeg tror også, det er fordi, det er gået op for os alle, at ingen af os skal gå på kompromis - tværtimod bliver vi bare endnu bedre til det, vi allerede er gode til. Og det er en stor motivation.” siger Mette Stasiak Hagelquist stolt.

Projektet som Rodkjær Event er en del af hedder ”Øget vækst gennem cirkulære forretningsmodeller i SMV’er” (CØ SMV), hvor virksomheder kan få hjælp til at udvikle en cirkulær forretningsmodel. Dermed kan de udnytte energi og ressourcer på en mere bæredygtig måde. Green Moves er Rodkjær Events rådgiver i projektet. Lifestyle & Design Cluster i Herning er operatør på projektet. Der er deadline for næste ansøgningsrunde den 22 maj 2019.

Læs mere om Rodkjær Event på www.rodkjaer.dk

09.05.2019Rodkjær Event

Sponseret

Fremtidens corporate events er cirkulære