Fire virksomheder til CSR eksamen

Dechra Veterinary Products, Messe C, Severin Kursuscenter og R2 Group A/S kunne d. 11. december modtage e4 virksomhedscertifikater og anerkendelse som de første CSR certificerede virksomheder i Green Network.

Dechra Veterinary Products er blandt de fire første til at blive certificeret i Green Networks CSR ledelsessystem e4.

De fire virksomheder har som de første gennemført e4 trænings- og strategiforløbet, som de påbegyndte i oktober måned, og de står nu med en CSR strategi og handlingsplan, som er klar til implementering i virksomheden.

”Jeg er utrolig stolt af, at Green Network kan tilbyde vores medlemmer denne mulighed for at blive certificeret i et CSR ledelsessystem som e4, og jeg vil gerne sige stort tillykke til vores medlemmer, der som de første har gennemført e4 forløbet. Mange virksomheder arbejder i forvejen med socialt ansvar, men ofte sker det lidt tilfældigt og sporadisk. Med e4 ledelsessystemet har vores nyslåede e4 medlemmer lært at arbejde strategisk med CSR på netop de områder, hvor det giver mest værdi for deres virksomhed og kunder", siger Kenneth Hald Jensen, direktør i Green Network,

Ifølge Kenneth Hald er på pointen, at CSR ikke alene handler om at tage ansvar i sin forretning, men i lige så høj grad om at forøge virksomhedernes omsætning og indtjening".

Fem træningsdage fordelt over tre måneder.
"På hvert kursus fik virksomhederne konkrete værktøjer, som de skulle anvende og rapportere om på næste træningsdag, hvor vi så byggede oven på med nye værktøjer", siger Kenneth Hald Jensen.

Til eksamen skulle de deltagerne fortælle eksaminatorerne fra Green Network og den eksterne censor, hvordan de har tænkt sig at arbejde systematisk med CSR i fremtiden, og fortælle om deres ambitionsniveau og hvordan ambitionerne kan indfries.

Dechra ser tingene fra nye vinkler
Dechra Veterinary Products, der laver medicinsk dyrefoder, var blandt deltagerne i e4 forløbet
”e4 forløbet har været en spændende proces, og vi har lagt mange kræfter i at arbejde med at knytte udefrakommende faktorer til den strategiske side af vores forretning. Vi har lært utroligt meget på de ca. 2 måneder. Værktøjerne i e4 har tvunget os til at se tingene fra mange vinkler – lige fra de globale mega forces, man kan læse om i medierne – til den impact de kan få på Dechra. Samtidig har det været en læringsproces at nedbryde strategiske begreber til noget, som vi som virksomhed reelt kan arbejde med fremadrettet, ” forklarer Eva R. Søndergaard, HR Manager i Dechra.

Lene Stoksted Bentien, Logistics Project and Service Manager og nr. to deltager fra Dechra, tilføjer:
”Vi mener nu, at vi har et godt udgangspunkt for at implementere en rigtig CSR strategi, og at vi også er i stand til at levere et professionelt opdrag til ledelsen på baggrund af værktøjerne i e4,” fastslår Lene Stoksted.

Følg udviklingen i Dechra
Hold øje med næste nyhedsbrev fra Green Network, hvor vi bringer en uddybende reportage fra Dechra omkring, hvad deres nye CSR strategi kommer til at betyde for virksomheden.

Vil du vide mere om e4?
I 2015 gennemfører vi endnu et e4 trænings- og strategiforløb med start d. 18. marts.

Deltag i infomøder om e4 i Aarhus og Vejle d. 15. januar 2015, hvor Dechra og R2 Group præsenterer deres CSR strategi og deres oplevelse af e4 forløbet. Tilmeld dig under arrangementer på Green Networks hjemmeside her.

Kontakt Senior CSR rådgiver i Green Network, Torben Vartenberg, hvis du vil høre mere om e4. Telefon: 30 80 78 79 el. tv@greennetwork.dk

Læs mere om e4 på www.e4gn.dk 

27.01.2021Green Network

Sponseret

Nyt landsdækkende partnerskab skal formidle viden om bæredygtig udvikling med fokus på bundlinjen

22.10.2020Green Network

Sponseret

Nye rapporteringskrav – hvad ønsker virksomhederne?

05.10.2020Green Network

Sponseret

Interview: En grønnere vognpark – Kaj Madsen Fjelstrup A/S

05.03.2020Green Network

Sponseret

Green Network lancerer værktøj til FNs Verdensmål rettet mod SMV’er

20.02.2019Green Network

Sponseret

Erfaringer efter 25 års arbejde med bæredygtighed

30.11.2018Green Network

Sponseret

Interview m/ Lærke Skaksen, CSR Responsible ved Lidl Danmark: Det fik jeg ud af CSR Træning med Green Network