Et bæredygtigt livsdesign der forener Nord med Syd

Da direktør Thandi Dyani tog hul på sit arbejdsliv for 15 år siden, kunne hun have slået op i bogen ”Hvad kan jeg blive?”. I stedet valgte hun at skrive sin egen bog ”Hvad kan jeg skabe?” ved at gå med sin passion for Afrika, udvikling og iværksætteri.

Thandi Dyani har brugt Sustainable Business Change Manager uddannelsen til at tage nye skridt i sit arbejdsliv.

Da dansk-sydafrikanske Thandi Dyani skulle vælge karrierevej, føltes det ikke som et valg. Det føltes mere som en selvfølge.

For som barn af en politisk flygtning fra apartheidsystemet blev hun tidligt introduceret til verdens uligheder. Og med hendes mange efterfølgende rejser i både Afrika syd for Sahara, USA og Caribien, blev det endnu mere tydeligt for hende, at vi ikke alle er lige heldige med hvor vi er født, og hvor vi lever vores liv.

Og dermed blev hendes store interesse i samfundsforhold vakt.

Fra klassisk karrierevej til bæredygtigt livsdesign

Thandi Dyani kunne have valgt at slå op i bogen ”Hvad kan jeg blive”. Men i stedet valgte hun selv at designe sit arbejdsliv rundt om sin passion for Afrika, udvikling og iværksætteri.

Som hun forklarer: - Den ene erfaring har bygget ovenpå den anden, så på mange måder ser jeg de forskellige dele af mit arbejdsliv som byggesten til, hvad man kan udrette på CSR fronten – både i Nord og i Syd.

Gennem årene har Thandi således arbejdet bredt med global udvikling, CSR og socialt entreprenørskab i krydsfeltet mellem privat, frivillig og offentlig sektor.

Blandt andet hos Danida i Udenrigsministeriet med fokus på humanitære indsatser; som konsulent i Johannesburg med fokus på CSR-projekter for store corporates og advocacy arbejde for FN; hos Mandela Foundation, hvor hun stod for oplysningsevents om resilience og konfliktløsning; med sin egen sociale virksomhed One Groove, der havde fokus på youth empowerment gennem musik og entreprenørskab; og sidst hos KPH (i dag DISIE), hvor hun var med til at opbygge det danske økosystem for sociale iværksættere og impact startups.

Uddannelsen blev startskuddet til et nyt arbejdskapitel

Til trods for de mange års erfaring fra økosystemet for social impact og innovation, følte Thandi at hun stadigvæk manglede noget for at komme helt i mål med sine drømme og ambitioner.

Derfor valgte hun sidste år at tage den praktiske uddannelse med certificering, Sustainable Business Change Manager for at få flere praktiske værktøjer og en bedre forståelse for området generelt. Og endte med at sammensætte en drømmeportefølje af arbejdsopgaver til at forene Nord med Syd.

Som Thandi forklarer: - Jeg gik fra at være i transition omkring mit arbejdsliv, omkring hvad jeg skulle og hvilken retning. Jeg har arbejdet meget nichepræget med startups og det afrikanske kontinent. Så der har været et gap i forhold til at komme ind under huden på socialt ansvarlige forretningsstrategier for mere almindelige virksomheder, og i forhold til at kunne ’tale det samme sprog’. Uddannelsen gav mig skubbet til at tage et kæmpe skridt opad og udad.

Arbejdet med at forene Nord og Syd fortsætter …

I dag arbejder Thandi Dyani som direktør for Impact Hub Johannesburg, som har fokus på opbygning af det sydafrikanske økosystem for impact iværksætteri, social innovation og CSR, og er på den baggrund bl.a. blevet inviteret med i World Responsible Leaders Forum, som har fokus på global udvikling og FNs Verdensmål.

Samtidig er Thandi Dyani også leder af den lille danske fond, One Life Foundation, som både rådgiver og deler midler ud til sociale innovatører (”changemakers”) og sociale iværksættere (”early stage impact startups”).

- Uddannelsen har ikke kun været startskuddet på et nyt arbejdskapitel. Mere konkret har den givet mig en bedre CSR-forståelse og brugbare værktøjer til bl.a. strategiske overvejelser omkring CSR partnerskaber. Jeg har fået en bedre ballast til at kunne kommunikere og arbejde på tværs af sektorer omkring bæredygtig udvikling. Og så har det især vist sig at være værdifuldt, når man befinder sig i et krydsfelt mellem lovgivning i Sydafrika og store virksomheder som skal være "compliant" i forhold til denne lovgivning - men hvor der endnu ikke er nogen speciel kultur for at agere ansvarligt, fortæller Thandi.

Det danske link skal styrkes endnu mere

Men arbejdet med at forene Nord og Syd stopper ikke her.

Thandi Dyani arbejder sideløbende på at åbne en Impact Hub i København for danske impact og diaspora startups, som arbejder på det afrikanske kontinent.

Samtidig rådgiver Thandi på konsulent basis både startups og internationale aktører i bæredygtig forretningsudvikling, kulturforståelse, program-og netværksudvikling i Afrika.

I det hele taget er hun optaget af at få involveret en bred vifte af danske aktører i bæredygtige forretningsløsninger, partnerskaber og investeringer, som skal give en ny forståelse af potentialet og mulighederne på det afrikanske kontinent.

Thandis 3 gode råd til det bæredygtige livsdesign

  • Tænk i 4 P’er – din Passion skal drive dit arbejde med People, Planet, Profit.

  • Keep at it! Selvom arbejdet med bæredygtig udvikling til tider kan virke uoverkommeligt og hårdt, er det vigtigt at kæmpe videre og vide, at selv de små skridt tæller.

  • Find et understøttende netværk – jeg er selv med i et netværk for de færdiguddannede Sustainable Business Change Managers (SBCM Alumni Forum), og det betyder så meget at have ”kollegaer”, som forstår de kampe og barrierer man skal igennem, og som fejrer med, når man kommer igennem dem.

Læs mere om Thandis arbejde på www.thandidyani.com

Sustainable Business Change Manager er en praktisk uddannelse for specialister, ledere og rådgivere, der ønsker viden og værktøjer til at sammenkoble forretning med samfundsansvar og forandringsledelse. Næste hold starter i februar 2020. 

Læs mere på www.sustainablebusinesschangemanager.dk

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: certificering og uddannelse

24.05.2024TANIA ELLIS – The Social Business Company

Sponseret

Sådan får du CSR ind i hjertet af salgsindsatsen

09.05.2024TANIA ELLIS – The Social Business Company

Sponseret

Trends & Insights: How does geopolitics affect your business and due diligence efforts?

08.05.2024TANIA ELLIS – The Social Business Company

Sponseret

Trends & Insights: How does geopolitics affect your business and due diligence efforts?

13.09.2023TANIA ELLIS – The Social Business Company

Sponseret

Ny virksomhed matcher virksomheder med erfarne bæredygtighedskonsulenter

07.06.2023TANIA ELLIS – The Social Business Company

Sponseret

6 veje til det bæredygtige forbrugerhjerte

31.05.2023TANIA ELLIS – The Social Business Company

Sponseret

Uddannelse med certificering i Sustainable Business & Change Management