Elite Miljø og Fredericia-hotel vinder CSR People Prize 2017

Servicevirksomheden Elite Miljø og Trinity Hotel & Konference Center har netop vundet CSR People Prize 2017, som går til virksomheder, der tager et særligt socialt ansvar. Det er netop blevet afsløret på en CSR-konference i København.

Det var servicevirksomheden Elite Miljø med hovedsæde i Horsens og Trinity Hotel & Konference Center som løb med prisen og æren, da de to virksomheder tirsdag den 7. november blev tildelt CSR People Prize 2017. Prisen blev overrakt ved konferencen Grib Verdensmålene!, der blev afholdt i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København.

Det er VFSA – Virksomhedsforum for Socialt Ansvar, som står bag CSR People Prize, der er blevet uddelt hvert år siden 1999. Med prisen vil VFSA hylde de virksomheder, som tager et særligt socialt ansvar ved fx at forebygge sygefravær på arbejdspladsen, fastholde medarbejdere, der er i fare for at glide ud af arbejdsmarkedet, eller ved at give en chance til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

Pris uddeles i to kategorier: En til store virksomheder med mere end 100 ansatte, hvor Elite Miljø vandt, og en til mindre virksomheder med under 100 ansatte, hvor det altså var Trinity Hotel & Konference Center som vandt.

Det er i høj grad et nyskabende samarbejde med bl.a. Ikast-Brande Kommune som gjorde Elite Miljø til vindere af prisen. Samarbejdsmodellen går ud på, at kommunen betaler virksomheden lidt mere for at få løst sine rengøringsopgaver og til gengæld forpligter Elite Miljø sig til at tage imod 15 langtidsledige i et kombineret praktik- og opkvalificeringsforløb. Virksomheden stiller jobgaranti til de personer, som gennemfører forløbet.

Elite Miljø har skabt en helt ny løsning
På ti måneder har syv gennemført forløbet og er kommet i job. Og hver gang en af praktikanterne får job, tager Elite Miljø en ny ind.

”Elite Miljø har i samarbejde med Ikast-Brande Kommune skabt en helt ny løsning. Ved at stille jobgaranti og tænke på tværs af traditionelle udbudsformer viser Elite Miljø, at det kan lade sig gøre at skabe en god forretningsmodel samtidig med, at man giver mennesker på kanten af arbejdsmarkedet en hjælpende hånd. Det er blandt andet derfor, at Elite Miljø er dette års vinder af CSR People Prize for store virksomheder,” lyder det i juryens begrundelse for at tildele Elite Miljø CSR People Prize.

Mette Rønnau, direktør for videns- og netværkshuset Cabi samt formand for juryen, siger: ”Samarbejdet mellem Elite Miljø og Ikast-Brande Kommune er et lysende eksempel på, hvordan kommuner og virksomheder kan gå sammen og skabe en vindersag for alle parter. Virksomheden sikrer sig arbejdskraft mens kommunen får langtidsledige videre i job. Det er en gevinst for det enkelte menneske og også en stor gevinst for samfundet.”

Trinity Hotel arbejder beundringsværdigt med jordnær CSR
Trinity Hotel & Konference Center har gennem en årrække arbejdet med virksomhedens sociale indsats gennem en bred vifte af tiltag. Fredericia-hotellet har bl.a. adopteret en skoleklasse, hvor eleverne har autisme-diagnoser. De besøger virksomheden flere gange om året gennem deres skoletid for at lære om de forskellige arbejdsopgaver, der er på et hotel.

Derudover har virksomheden holdt juletræsfest for 120 gæster, som ikke selv har råd til at holde jul, og hotellet har et klart fokus på nærvær og trivsel blandt medarbejderne.

”Hos Trinity Hotel & Konferencecenter er den sociale ansvarlighed en del af DNA’et og indskrevet i værdigrundlaget. Ud fra devisen ”Vi gi’r, af det vi har” åbner Trinity sine døre for blandt andre autistiske skoleelever, enlige mødre og deres børn samt lokale familier, der har forskellige udfordringer. Den mangeårige indsats med jordnære CSR-tiltag er en del af baggrunden for, at Trinity Hotel & Konferencecenter er dette års vinder af CSR People Prize for mindre virksomheder,” fremgår det af juryens begrundelse.

Mette Rønnau siger om Trinity Hotel & Konference Center: ”De sårbare unge, som risikerer at glide ud af uddannelsessystemet, skal vi have fat i allerede i folkeskolen. Her er Trinity Hotel et glimrende eksempel på en virksomhed, der går tidligt ind og tager et kæmpe ansvar over for skolebørn med autisme. Det er i den grad også en virksomhed, som lever op til sit ord om at give af det, de har, når de holder juletræsfest for mennesker, der ikke har så meget selv.”

H.K.H. Prins Joachim overrakte priserne
CSR People Prize blev overrakt af H.K.H. Prins Joachim ved konferencen Grib Verdensmålene!, som VFSA arrangerede i samarbejde med DI og Global Compact.

Trinity Hotel vandt foran Nordisk Tang og Egon Olsen & Søn.

Elite Miljø vandt foran NCC Construction og DK Company.

KONTAKT:

 • Regionsdirektør Annette Vindstrup Jensen, Elite Miljø: 2368 4808 / avi@elitemiljoe.dk
 • PA & HR-konsulent Metha Palmus Hansen, Trinity Hotel & Konference Center: 6120 8446 / metha.h@trinity.dk
 • Sekretariatsleder Christina Schultz, VFSA: 7221 7483 / cs@vfsa.dk

FAKTA OM VFSA og CSR PEOPLE PRIZE:

 • VFSA står bag prisen, der er en del af VFSA’s samlede strategi for at sætte socialt ansvar på dagsordenen og rådgive beskæftigelsesministeren om emnet.
 • VFSA består af en række danske erhvervsfolk fra nogle af de største danske virksomheder. Medlemmerne er alle personligt udpeget af beskæftigelsesministeren.
 • VFSA har siden 1996 arbejdet for at indsluse og fastholde socialt udsatte på arbejdsmarkedet. - Blandt andet ved at uddele den prestigefyldte hæderspris CSR People Prize.
 • Med uddelingen af CSR People Prize hylder vi de virksomheder, der gør en særlig social indsats for udsatte grupper på arbejdsmarkedet, og som via konkrete initiativer har vist, at deres sociale engagement er forankret i både dagligdagen og ledelsens visioner.
 • De indstillede virksomheders historier kan inspirere andre virksomheder til at tage små og store skridt inden for virksomhedernes sociale ansvar.
 • Konference og prisuddeling finder sted 7. november i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København.
 • Juryen, der står for at udpege og nominere vinderne af CSR People Prize:
 1. Mette Rønnau, direktør for videns- og netværkshuset Cabi (formand).
 2. Flemming Bendt, adm. direktør for ISS Facility Services A/S og formand for VFSA.
 3. Lars Vester Pedersen, CEO Falck Assistance Nordic og næstformand for VFSA.
 4. Morten Binder, direktør for Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.
 5. Helle Holt, seniorforsker hos VIVE.

Læs mere om VFSA og de nominerede virksomheder på www.vfsa.dk

Virksomheder møder flygtninge

21.12.2017Virksomhedsforum for Socialt Ansvar

Sponseret

07.11.2017Virksomhedsforum for Socialt Ansvar

Sponseret

Elite Miljø og Fredericia-hotel vinder CSR People Prize 2017

21.09.2017Virksomhedsforum for Socialt Ansvar

Sponseret

Mange virksomheder i spil til CSR People Prize

07.08.2017Virksomhedsforum for Socialt Ansvar

Sponseret

Kom med til arrangementer om unge og målretning af fremtidens arbejdskraft

03.08.2017Virksomhedsforum for Socialt Ansvar

Sponseret

Sidste chance: Find Danmarks mest socialt ansvarlige virksomheder

24.05.2017Virksomhedsforum for Socialt Ansvar

Sponseret

Tyve år med socialt ansvar: Vær med til at finde Danmarks mest socialt ansvarlige virksomheder