Elever får ansvar – og fastansættelse

Lemvigh-Müller er ikke bare med til at uddanne fremtidens arbejdskraft. Stål- og teknikgrossistens elevprogram, som hvert år optager 30-40 unge mennesker, stiler mod, at eleverne skal ansættes efter endt uddannelse.

Danmark kommer til at mangle faglært arbejdskraft i fremtiden. Derfor har virksomheder, som benytter faglært arbejdskraft et særligt ansvar for at tage elever ind. Det er et ansvar, som Lemvigh-Müller tager alvorligt.  

Hvert år optager stål- og teknikgrossisten et nyt hold elever. Et stort hold! Faktisk dobbelt så mange som virksomheden efter loven er forpligtet til.  

I 2020 optog Lemvigh-Müller 32 elever, og der er i 2021 en forventning om at ansætte 35-40 elever. 

Fastholder størstedelen af udlærte elever 

Udgangspunktet for Lemvigh-Müllers elevprogrammer er, at det skal resultere i en ansættelse. Og dén intention går hånd i hånd med praksis. Virksomheden ansætter nemlig størstedelen af eleverne, i både faste og tidsbegrænsede stillinger, når de har fuldført deres uddannelsesforløb.  

Stort ansvar og del af noget større

Hos Lemvigh-Müller er der fokus på at give eleverne et stort ansvar tidligt i forløbet. Så alle deres talenter og faglighed for alvor kan komme i spil, og de kan vokse med opgaven – og ind i en fremtidig fast stilling. 

"Det handler også om, at eleverne kan føle, at de er en del af noget større, og at de i høj grad også kan bidrage med noget værdifuldt," siger HR-Partner i Lemvigh-Müller, Lene Brønnum Henriksen.

Hun fortæller, at eleverne er meget hurtige til at gribe 'ansvarsbolden', og siger:

"Det er altid med gå-på-mod og en stor lyst til at lære og udvikle sig. De finder hurtigt ud af, at de er fagligt dygtige, og bliver stolte over, at de kan anvende det, de har lært i praksis."

Plads til udvikling

At der er udfordringer og plads til at udvikle sig, er også noget, en tidligere elev fremhæver som det, der gjorde elevtiden til noget særligt: 

"Jeg blev udfordret på erhvervsmæssige ting, som jeg normalt ikke ville opleve i skolen. Det bedste ved at være elev hos Lemvigh-Müller var, at jeg kunne arbejde, mens jeg lærte noget. Og det blev ikke forventet, at jeg skulle kunne alt fra starten," fortæller Nathalie Granild Sørensen, tidligere elev, nu sælger i Lemvigh-Müllers afdeling i Gladsaxe. 

Læs mere om Lemvigh-Müllers elevprogram på grossistens hjemmeside lemu.dk.

14.05.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Stål- og teknikgrossist får godkendt forpligtende klimamål

10.04.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Teknikgrossist skærer ned på emballage sammen med producent og installatør

28.02.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller flytter ESG fra tanke til handling

18.08.2023Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller sætter klimatal på varerne

06.03.2023Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller gør klar til nye krav til bæredygtighedsrapportering

01.03.2023Lemvigh-Müller

Sponseret

Store branchespillere søsætter samarbejde om energioptimering