egetæpper verdens første tæppeproducent med CSR-certificering

For et år siden modtog egetæpper som den første tæppeproducent i verden CSR-certifikatet DS49001 som bevis på, at virksomheden opfylder omfattende, internationale krav på CSR-området.

CEO Svend Aage Færch Nielsen og CFO John Vestergaard.

Hos egetæpper er de ikke i tvivl om, hvorfor det er vigtigt at arbejde strategisk med CSR.

- CSR handler jo ikke bare om, at tingene skal se godt ud på papiret. Det handler om at tænke på morgendagen og klodens ressourcer. Det handler om mennesker og etik. Det handler om de store spørgsmål – og om de små. Når alle virksomheder begynder at tænke på den måde, så rykker det ved tingene. Og her vil vi gerne være med til at gå forrest, siger egetæppers administrerende direktør Svend Aage Færch Nielsen.
 

Certificeringen skete som et led i egetæppers ambitiøse målsætning om at blive den førende tæppeproducent inden for CSR.
 

Ikke bare tomme balkonerklæringer
Det var første gang Bureau Veritas gennemfører audit i DS49001. Lead Auditor Stine Josefsen, der gennemførte auditen hos egetæpper fremhæver, at virksomhedens pragmatiske tilgang til CSR-arbejdet er imponerende.
 

- egetæpper har formået at omsætte det komplekse stof i DS49001 til handling, der passer til virksomheden og virksomhedens ansatte. Samtidig har egetæpper gjort et fantastisk flot implementeringsarbejde, som har forankret CSR-indsatsen i alle led i organisationen og ikke kun i CSR-afdelingen, siger hun og understreger, at certificeringen bliver fulgt op med både interne og eksterne audit. Det sikrer, at det gode arbejde fortsætter.
 

Papir på ansvarligheden
- Vi har ønsket at blive certificeret i DS49001 for at sikre, at vi hele tiden holder os selv på rette spor. Standarden sikrer, at vi ikke mister fokus fra væsentlige områder, og at vi hele tiden arbejder på at blive bedre. For os er CSR ikke bare filantropi, som vi klarer på sidelinjen. CSR er en del af vores kerneforretning og vores værdisæt, siger Svend Aage Færch Nielsen.
 

Arbejdet med social ansvarlighed er dog ikke nyt hos egetæpper. De første miljømæssige aktiviteter blev registreret under oliekrisen i 1970’erne.
 

- Allerede på et tidligt tidspunkt valgte egetæpper åbent at synliggøre sin systematiske indsats inden for kvalitet, miljø og arbejdsmiljø ved at lade en ekstern certificeringsvirksomhed gennemgå virksomheden fra a-z. Hos Bureau Veritas har vi igennem flere år haft fornøjelsen af at opleve virksomheden dedikerede indsats. Det er med stor glæde, at vi også denne gang kan konstatere, at virksomheden lever op til – og på nogle områder også overgår kravene i standarden. egetæpper kan med rette være stolt af sin indsats som pionervirksomhed. Virksomheden er et lysende eksempel for andre virksomheden – langt ud over sin egen branche, siger Country Chief Executive Jacob Færgemand fra Bureau Veritas.
 

Hos egetæpper er målet at stå i spidsen for tæppebranchen. Fordi det betaler sig.
 

- Når vi gør tingene rigtigt på egetæpper, bidrager vi både til en mere bæredygtig verden og gør det samtidig nemmere at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft. Begge dele er vigtige parametre for vores overlevelse på markedet i dag, understreger Svend Aage Færch Nielsen. - Samtidig oplever vi, at kunderne i langt højere grad efterspørger virksomheder, der opfører sig ansvarligt – og det gør vi hos egetæpper. DS49001 er beviset på, at vi har styr på vores CSR-arbejde. Det er vi stolte af, siger Svend Aage Færch Nielsen.
 

Faktaboks:
DS49001 er en dansk version af den internationale standard ISO26000, som endnu ikke er certificerbar. DS49001 sikrer, at virksomheden arbejder ansvarligt med menneskerettigheder, miljø, arbejdsforhold, forbrugerforhold, god forretningsskik, lokal samfundsinvolvering og -udvikling, samt organisationsledelse.

31.05.2023egetæpper a/s

Sponseret

Ege Carpets styrker ledelsen med ny global direktør for marketing, produkt og bæredygtighed

08.05.2023egetæpper a/s

Sponseret

Tæppegigant udskifter latexlim med genanvendt lim fra knuste bilruder

31.10.2022egetæpper a/s

Sponseret

Carpet can help reduce energy costs up to 13%

05.07.2022egetæpper a/s

Sponseret

Ege Carpets Bæredygtighedsrapport 2021/2022

13.06.2022egetæpper a/s

Sponseret

Why architects and designers should use cradle to cradle certified® products in sustainable interior projects

09.06.2022egetæpper a/s

Sponseret

How to understand an EPD and work around its pitfalls