egetæpper blandt landets bedste til CSR

Hvert år foretager Økonomisk Ugebrev for Bestyrelser en CSR-vurdering af de 100 største danske børsnoterede virksomheder. Baseret på deres CSR-rapport vurderer de, hvem der er bedst. I år indtager egetæpper førstepladsen.

08.06.2015

Sponseret

Dorthe Aaboe Kallestrup, egetæpper a/s

Indsatsen virker
egetæppers administrende dirktør Svend Aage Færch Nielsen er stolt af den fine placering. ”Vi gør en stor indsats på egetæpper for hele tiden at blive bedre til at håndtere miljøet, arbejdsmiljøet, leverandørerne osv. Ikke alene tror vi på, at det er det rigtige at gøre, men vi kan også mærke, at kunderne forventer det af os. CSR indgår som en vigtig del af vores forretningsstrategi, og vi bruger mange ressourcer på at udvikle og optimere indsatsen. Derfor er det også virkelig opløftende at se, at omverden lægger mærke til det”, fortæller han. ”Vi har et mål om at blive den bedste tæppeproducent i verden, når det gælder CSR. Vi er klar over, at det er et højt mål, men når vi lander på førstepladsen i en uvildig vurdering som denne, så tror vi på, det er muligt”.

Behind the scenes
Top 100 CSR-ratingen foretages af Økonomisk Ugebrev Research. Virksomhederne vurderes på 10 målepunkter og tildeles point fra 0 til 2 for hvert punkt. Sidste år lå egetæpper på 11. pladsen, men i den nye måling er vi årets højdespringer med 20 point ud af 20 mulige. Vi ligger dermed foran hæderkronede virksomheder som A.P.Møller-Mærsk, Novo Nordisk, H. Lunbech, Rockwool og Carlsberg. Vi deler førstepladsen med D/S Norden, DSV, G4S, Københavns Lufthavn og Nordea Bank CPH.

Det skal fejres
Direktør John Vestergaard er også tilfreds med målingen. ”Fordi vi er en børsnoteret virksomhed, er det ofte ikke muligt at dele gode nyheder, før lang tid efter de har fundet sted. Sådan er loven. Men den her nyhed kan vi godt tillade os at fejre. Det er vigtigt at vise medarbejderne, når det går os godt. Derfor har vi givet lagkage på alle fabrikkerne i den her måned. Også i Litauen”, fortæller han. ”Alle medarbejdere skal nemlig vide, at CSR er vigtigt for egetæpper”.

Hvorfor er det nu, det er så vigtigt?
”Aldrig før har der været så mange mennesker – og aldrig før har der været så få ressourcer til rådighed. Derfor bliver vi nødt til at tage ansvar for den påvirkning, vi har på jordens ressourcer”, forklarer Svend Aage Færch Nielsen. ”Virksomhederne bærer en stor del af ansvaret for udviklingen, og vi vil gerne være med til at gå forrest på det her område, fordi vi tror på, det er det rigtige at gøre. CSR gavner forretningen – ingen tvivl om det. Men i sidste ende kommer det først og fremmest dig og mig og vores efterkommere til gode”.

31.05.2023egetæpper a/s

Sponseret

Ege Carpets styrker ledelsen med ny global direktør for marketing, produkt og bæredygtighed

08.05.2023egetæpper a/s

Sponseret

Tæppegigant udskifter latexlim med genanvendt lim fra knuste bilruder

31.10.2022egetæpper a/s

Sponseret

Carpet can help reduce energy costs up to 13%

05.07.2022egetæpper a/s

Sponseret

Ege Carpets Bæredygtighedsrapport 2021/2022

13.06.2022egetæpper a/s

Sponseret

Why architects and designers should use cradle to cradle certified® products in sustainable interior projects

09.06.2022egetæpper a/s

Sponseret

How to understand an EPD and work around its pitfalls