ege Group sigter efter stjernerne med ny bæredygtighedsrapport

Den 2. juli udkom ege Groups bæredygtighedsrapport, der endnu engang viser, at vi mener det seriøst, når vi siger, at vi vil være den tæppeproducent i verden, der er bedst til CSR.

Med et nyt overordnet koncernmål om CO2-neutralitet i 2030 og meget ambitiøse eksempler på cirkulær økonomi fra alle brands i koncernen, sigter ege Group efter stjernerne.

Store klimaambitioner
Siden 2010 har egekoncernen arbejdet dedikeret på at nedbringe CO2-udledningerne i Scope 1 og 2 i forhold til 2007. Årets klimaregnskab viser, at vi nu – kun 10 år efter – har reduceret udledningerne med 67%. Det flotte resultat skyldes massive investeringer i fornybar energi og en lang række energispareprojekter, som koncernen har kastet sig ud i.

På baggrund af den store indsats blev ege Groups CEO John Vestergaard i 2019 udnævnt som næstformand i regeringens Klimapartnerskab for produktionsvirksomheder, som netop har meldt ud, at målet for dem er, at de danske produktionsvirksomheder skal være CO2-neutrale i 2030. Derfor er det en naturlig udvikling, at ege Group nu også udvider ambitionerne med samme mål.

Internt i koncernen går vi imidlertid endnu længere. Ege Carpets, der med sin størrelse og omsætning udgør den største del af koncernen, vil i 2030 være CO2-positive i Scope 1 og 2.

Cirkulær økonomi hele vejen rundt
Som den eneste tæppeproducent i verden har Ege Carpets fået Cradle to Cradle-certificeret hele sit sortiment til kontraktmarkedet, og Carpet Concept er også kommet godt i gang med 14 Cradle to Cradle-certificerede tæpper i sortimentet.

Cradle to Cradle-certificerede tæpper bidrager positivt til en bæredygtig fremtid, blandt andet ved at fremme sunde materialer, omdanne affald til ressourcer, have fokus på forvaltning af vand, fornybar energi og sociale indsatser.

Alle steder i koncernen er der stort fokus på genanvendelse. Mere end 3.000 tons plastaffald genanvendes i tæpperne, bl.a. i form af brugte fiskenet og brugte plastikflasker. Men også koncernens eget affald anvendes som ressourcer:

  • Tæppefraskær genanvendes i ridearenaer
  • Garnrester sendes retur til genanvendelse ved leverandøren
  • Overskudsvarmen fra produktionen opvarmer huse i lokalområdet
  • Vandet i farvemaskinen renses og genanvendes
  • Paller, pap og plastemballage sendes til genbrug og genanvendelse
  • Overskudsruller bliver til isoleringsmateriale
  • osv…

ISO-certificeringer som grundlag
Mens ambitionerne i koncernen er vokset frem af mange års arbejde med bæredygtighed, skal det grundlæggende fundament findes i ISO-certificeringer. Ege Carpets har førertrøjen på med miljøcertificeringen ISO 14001, kvalitetscertificeringen ISO 9001, arbejdsmiljøcertificeringen OHSAS 18001 og CSR-certificeringen DS 49001. Hammer Carpets er ISO 14001-certificeret og arbejder på at blive 9001-certificeret. Både Bentzon Carpets og Carpet Concept er godt i gang med samme øvelse, hvor de napper både ISO 14001 og ISO 9001 i løbet af 2020.

De gode historier står i kø
Verdensmålene, leverandørstyring, due dilligence-processer, en hel produktionslinje kun for medarbejderne med nedsat arbejdsevne osv. De gode historier står i kø i ege Groups bæredygtighedsrapport. Her er det muligt at fordybe sig i hele historien, eller at dykke ned i det enkelte brand fra koncernen, hvis det har mere interesse. Rapporten kan downloades på dette link: www.catalogs.egecarpet.com/8054027/

God fornøjelse!

Hvis du har spørgsmål til rapporten, kan du kontakte:

Group CSR Director Henrik Schmidt Hansen: hsh@egegroup.dk
CSR Manager Dorthe Aaboe Kallestrup: dak@egegroup.dk

31.05.2023egetæpper a/s

Sponseret

Ege Carpets styrker ledelsen med ny global direktør for marketing, produkt og bæredygtighed

08.05.2023egetæpper a/s

Sponseret

Tæppegigant udskifter latexlim med genanvendt lim fra knuste bilruder

31.10.2022egetæpper a/s

Sponseret

Carpet can help reduce energy costs up to 13%

05.07.2022egetæpper a/s

Sponseret

Ege Carpets Bæredygtighedsrapport 2021/2022

13.06.2022egetæpper a/s

Sponseret

Why architects and designers should use cradle to cradle certified® products in sustainable interior projects

09.06.2022egetæpper a/s

Sponseret

How to understand an EPD and work around its pitfalls