Efter 1 år: CHEP når vigtige milepæle i sin 2025-bæredygtighedsstrategi

Den globalt førende leverandør af forsyningskædeløsninger har formået at gøre sin egen drift CO2-neutral og lancerer samtidigt sin første palle fremstillet af 100 procent genanvendt plast. Ambitionen er en regenerativ fremtid.

CHEPs bæredygtighedskvalifikationer og præstationer er flere gange blevet anerkendt af blandt andre Barron's Magazine, udgivet af Dow Jones. I 2021 udpegede Barron's Magazine CHEP som den næstmest bæredygtige virksomhed i verden. Foto: CHEP Danmark.

Brambles, den globale udbyder af forsyningskædeløsninger, der driver forretning i 60 lande under CHEP-brandet, har udgivet sin årlige Sustainability Review-rapport. Rapporten beskriver virksomhedens miljørelaterede, sociale og ledelsesmæssige (ESG) udfordringer samt resultater for forretningsåret, der sluttede den 30. juni 2021.

I 2020 annoncerede CHEP sine nye bæredygtighedsmål for 2025 efter at have opnået alle målsætninger i 2020-strategien. Den nye 2025-strategi beror på en ambition om at være pionérer inden for regenerative forsyningskæder, og visionen er, at CHEP i endnu højere grad skal være "Planet Positive, Business Positive og Communities Positive". Blot 12 måneder inde i programmet kan CHEPs årlige Sustainability Review-rapport fremvise en række konkrete resultater, der viser store fremskridt mod en netto-positiv fremtid:

CHEP er nu en virksomhed med CO2-neutral drift: Virksomhedens netto-CO2-emissioner er blevet opvejet på tværs af scope 11 og scope 22 via investering i genbeplantningsprojekter og et skifte til bæredygtige elkilder. Denne milepæl understreger CHEPs engagement i at bidrage til at mindske den globale opvarmning i tråd med Paris-aftalen3. Som led i sine Planet Positive-mål, holder CHEP også fast i målsætningen om 100 procent bæredygtigt indkøb af tømmer, hvilket har banet vejen for, at flere skovbrugsmarkeder har kunne opnå Chain of Custody (CoC)-certificering.

  • Den første plastplatform fremstillet via upcycling i et lukket kredsløb er nu på markedet:. Som en del af sine Waste Positive-forpligtelser til at bruge affaldsplast i sine platforme lancerede CHEP i Europa i år sit første produkt nogensinde fremstillet af 100 procent genanvendt plastaffald – den hjuldrevne Q+.
  • CHEP har opnået en procentandel på 32 procent kvinder i lederroller: Workplace Positive-målene omfatter initiativer, der sikrer inklusion, trivsel på arbejdspladsen og bedre fysisk tilgængelighed på kontorerne. Samtidigt forpligter de sig til, at mindst 40 procent af lederstillingerne skal indtages af kvinder, og at antallet af kvinder på virksomhedens fabrikker skal fordobles inden 2025.
  • CHEP er en Top Employer-arbejdsgiver i 17 lande: Der blev taget yderligere skridt mod Workplace Positive-målene i forbindelse med, at Brambles er blevet anerkendt som en Top Employer-arbejdsgiver i 17 lande på tværs af fire regioner. CHEPs ambition er at få denne certificering udvidet til så mange lande som muligt og blive anerkendt som en Global Top Employer.
  • CHEP støtter fortsat lokalsamfundene, når de har størst behov for det: Communities Positive er den tredje grundsten i bæredygtighedsstrategien for 2025, og den er afgørende for CHEPs bredere positive bidrag til samfundet. I finansåret 2021 hjalp CHEPs donationer af udstyr med at brødføde mere end 17.400.000 mennesker på tværs af kloden via virksomhedens partnere, der arbejder med at forhindre spild af fødevarer.

"Med vores nye femårige bæredygtighedsstrategi sætter CHEP en klar kurs mod en regenerativ forsyningskæde, hvor genbrug, robusthed og regenerering udgør de centrale principper. Denne vision har gjort det muligt for vores virksomhed at skabe værdi i et miljø, hvor forandring er det eneste, vi kan være sikre på. De resultater, vi har opnået indtil videre, beviser, at vores strategi ikke bare er tomme ord, men i høj grad bliver fulgt op af handling. Hvert resultat er et konkret skridt nærmere en nettopositiv fremtid", siger Torben Lund, landechef i CHEP Danmark.

CHEPs "del og genbrug"-model har allerede resulteret i mange miljømæssige besparelser i kundernes forsyningskæder i forhold til engangsalternativer som de hvide byttepaller. I løbet af det sidste år har CHEPs løsninger fx hjulpet virksomhedens kunder med at opnå følgende besparelser4:

  • 2,4 millioner tons CO2 – det svarer til den mængde CO2, der udledes af 454.500 hjem1 på et år
  • 3,160 gigaliter vand – det svarer til ca. 1.240 swimmingpools af olympisk størrelse
  • 3,1 millioner kubikmeter træ
  • 3,2 millioner træer
  • 1,4 millioner tons affald

CHEP er anerkendt som en globalt førende virksomhed inden for bæredygtighed

CHEPs bæredygtighedskvalifikationer og præstationer er flere gange blevet anerkendt af blandt andre Barron's Magazine, udgivet af Dow Jones. I 2021 udpegede Barron's Magazine CHEP som den næstmest bæredygtige virksomhed i verden, og Corporate Knights rangerede virksomheden som nummer 18 på sin globale 100-liste over verdens mest bæredygtige selskaber. MSCI gav Brambles topkarakteren AAA i sin ESG-vurdering og rangerede virksomheden blandt de øverste 4 procent af alle vurderede virksomheder. Samtidig gav CDP virksomheden karakteren A- i kategorien Forests (skove), og koncernen opnåede også en samlet A-vurdering i Ellen MacArthur Foundations værktøj til livscyklusvurdering, Circulytics.

Læs CHEPs Sustainability Review-rapport for 2021 her.

Læs CHEPs årsrapport for 2021 her.

16.05.2022CHEP Denmark

Sponseret

CHEP får topkarakter for bæredygtighedsindsats fra EcoVadis

01.12.2021CHEP Denmark

Sponseret

CHEP baner vejen til en regenerativ forsyningskæde ved COP26

30.09.2021CHEP Denmark

Sponseret

Efter 1 år: CHEP når vigtige milepæle i sin 2025-bæredygtighedsstrategi

24.06.2021CHEP Denmark

Sponseret

Logistikgiganten CHEP bliver CO2-neutral

07.04.2021CHEP Denmark

Sponseret

Pallevirksomheden CHEP vinder igen platin for social ansvarlighed

17.03.2021CHEP Denmark

Sponseret

Unikt transportsamarbejde skal reducere CO2-udslippet med 115 ton årligt