Dustin hjælper virksomheder med at måle deres klimapåvirkning – lancerer CO2-beregner

Nu lancerer Dustin, en førende onlinebaseret IT-partner i Norden og Benelux, en CO2-beregner, som skal gøre det lettere for virksomheder at forstå klimapåvirkningerne fra deres IT-produkter.

"Det kan være svært at danne sig et overblik over sin egen klimapåvirkning og vide, hvad man skal gøre for at reducere den. Det gælder ikke mindst for mange små og mellemstore virksomheder, der ikke har denne form for ressourcer. Med CO2-beregneren vil vi gøre det lettere at forstå og få et overblik over IT-produkternes klimapåvirkning. Når man har den viden, kan man også begynde at agere", siger Pontus Cederberg, VP SMB Relation Sales Nordic Dustin.

CO2-beregneren er en gratis tjeneste, som er tilgængelig på Dustins hjemmeside. Den er nem at bruge: Ved at klikke på typen og antallet af IT-produkter får man straks en vurdering over sine IT-enheders CO2-aftryk gennem hele livscyklussen.

"Vores ambition er at have nul klimapåvirkning i værdikæden i 2030 og være helt cirkulære. Et af skridtene mod dette mål er at drive udviklingen i hele værdikæden fremad ved f.eks. at hjælpe vores kunder med at reducere deres udledninger. Det kan vi se, at CO2-beregneren kan hjælpe med. Samtidig viser vi, at det er muligt at reducere klimapåvirkningen ved f.eks. returtjenester, genanvendelse og valg af miljømærkede IT-produkter", siger Pontus Cederberg.

Om CO2-beregneren

  • Beregneren giver en vurdering (snarere end nøjagtige tal) af forskellige IT-produkters CO2-aftryk gennem hele livscyklussen.
  • Oplysningerne er baseret på en gennemsnitlig livscyklusanalyse af udledte kg CO₂e, for de mest almindelige kategorier af IT-produkter. Oplysningerne stammer fra IVL Svenska Miljöinstitutet og er fra 2020.
  • Vurderingerne kan variere mellem 50 og 100 kg CO₂e, når man sammenligner en bestemt enhedsmodel med gennemsnitsvurderinger for enhedskategorien. Resultatet kan også afvige fra leverandørernes egne livscyklusanalyser på grund af forskellige beregningsmåder.

Beregn, hvor meget dine enheder påvirker klimaet (Dustin.dk)

19.05.2022Dustin A/S

Sponseret

Dustin hjælper virksomheder med at måle deres klimapåvirkning – lancerer CO2-beregner