DLF Seeds vinder Særprisen ved Sustainability Awards 2022

Som kulminationen på en dag i Børssalen med inspirerende oplæg og fuld fokus på bæredygtighed blev tre vindere af Sustainability Awards kåret.

14.09.2022

Sponseret

EY

DLF Seeds blev vinder af Særprisen for Long Term Value Creation (Særprisen), der blev uddelt ved Sustainability Awards, som blev afholdt den 13. september af Dansk Erhverv og EY.

”Med Særprisen for Long Term Value Creation vil vi fremhæve og hylde dem, der sidder med løsningerne. Fokus er på virksomheder, som over tid og i en særlig grad har vist ambitioner om at udmærke sig inden for arbejdet med bæredygtighed, og som har en stor dokumenteret impact,” fortæller Jan C. Olsen, CEO for EY i Danmark

Håndplukket vinder
Baggrunden for Sustainability Awards, der blev grundlagt i 2021, er ønsket om at fremhæve virksomheder, der arbejder strategisk og innovativt med bæredygtighed. Samtidig er formålet at dele inspiration om de virkningsfulde tiltag, der gør en reel forskel for virksomheder og samfundet.

Mens vinderne af de to kategorier Climate Strategy Award og Sustainability Innovation Award bliver fundet af en uafhængig jury, så er det EY og Dansk Erhverv, der udpeger vinderen af Særprisen for Long Term Value Creation.

Minimerer klimabelastningen i landbruget
Valget af DLF Seeds bliver blandt andet begrundet med, at virksomheden går forrest og engagerer sig i research og udvikling af teknologier og produkter, som kan være med til at minimere klimabelastningen i landbrugssektoren, og som gennem øget resistens overfor klimaforandringer kan være med til at sikre fødevareproduktion i fremtiden.

”Årets vinder af klimaprisen er en del af en værdikæde med store emissioner, hvor virksomheden direkte er med til at udvikle nye produkter, som kan bidrage til at reducere klimaaftrykket og dermed skabe stor værdi på langt sigt,” siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Truels Damsgaard, CEO for DLF Seeds udtaler om udnævnelsen:

”Jeg er glad og stolt over på DLF’s vegne at modtage denne pris for Long Time Value Creation. Det er vigtigt, at offentligheden får indblik i planteforædlingens betydning for den grønne omstilling. Det er med planter som med et isbjerg – det, vi ser over jordoverfladen, er kun en brøkdel af hele planten. Vi skal arbejde med hele planten, når vi skal udvikle stærkere planter. Når vi kan fremme rodudviklingen, har vi muligheden for at udnytte vand og næringsstoffer mere effektivt og lave mere klimarobuste planter. Og det er netop noget af det, som vores forskere og planteforædlere arbejder på at forbedre.”

30.05.2024EY

Sponseret

Bo Øksnebjerg bliver ny partner i EY

27.05.2024EY

Sponseret

Ny guide vil hjælpe danske bestyrelser gennem CSRD

13.11.2023EY

Sponseret

EY og Axcelfuture vil gøre danske virksomheder klogere på bære-dygtighedsrapportering

22.05.2023EY

Sponseret

Bæredygtige Combineering: Fra Entrepreneur Of the Year til milliardsalg

27.04.2023EY

Sponseret

Sustainability Awards uddeler ny pris

05.03.2023EY

Sponseret

EY vil aflaste Danmarks el-net ved at flekse strømforbruget i hovedsædet