Diabetes og arbejdslivet

Diabetes koster Danmark ca. 31,8 mia. kr. om året. Ca. en tredjedel af beløbet relaterer sig til "tabt produktion” i virksomhederne svarende til ca. 10 mia. kr.

Den største udvikling i antallet af mennesker med diabetes ses blandt dem der udvikler type 2-diabetes. Således er antallet af personer med type 2-diabetes mere end tredoblet siden 1996 og antallet af danskere med type 2-diabetes vil stige i årene fremover.

Sund mad og regelmæssig motion kan hjælpe dig til at forebygge type 2-diabetes og prædiabetes. Risikofaktorer som alder, arvelighed og etnicitet kan du ikke gøre noget ved, men sunde vaner kan hjælpe dig til at mindske din risiko for at udvikle type 2-diabetes.

Derfor kan det ses på bundlinjen, hvis virksomheder bruger mulighederne for at forebygge, at medarbejdere udvikler type 2-diabetes. Diabetesforeningen har udviklet et digitalt værktøj, der kan være en del af løsningen. Værktøjet gør det muligt let at gennemføre en sundhedsfremmende aktivitet rettet mod medarbejderne over en periode på fx 6 måneder. Det består både af en risikovurdering for den enkelte medarbejder og hjælp til løsninger. Men også sundhedstjek er ubetinget en god idé. Desværre ser man ofte, at dem, der har størst behov, bliver væk.

Der ligger derfor en stor ledelsesmæssig opgave i at oplyse og forebygge type 2-diabetes i Danmark. Diabetesforeningen kan være en del af løsningen.

Diabetes i Danmark

Der er i Danmark mindst 280.000 danskere som har diabetes (heraf 252.000 med type 2-diabetes, svarende til ca. 80%)

Type 1-diabetes udgør ca. 10 %, Type 1½-diabetes udgør ca. 10 %

76.000 danskere ved endnu ikke, at de har type 2-diabetes

360.000 danskere skønnes at have forstadier til type 2-diabetes (prædiabetes)

• Hver dag får 43 danskere konstateret diabetes.

• Hver uge rammes 7 børn i Danmark af type 1-diabetes, sygdommen kan hverken forebygges eller helbredes.

Yderligere information på diabetes.dk eller hos Kim Thines, Erhvervsansvarlig i Diabetesforeningen, kim@diabetes.dk eller 4191 8829.

10.06.2021Diabetesforeningen

Sponseret

REMA 1000 er en del af løsningen!

28.04.2021Diabetesforeningen

Sponseret

Diabetes og arbejdslivet