DGI Landsstævne i Svendborg får klima-topmøde for unge

Et nyt partnerskab mellem det sydfynske energiselskab SEF A/S, Efterskoleforeningen, DGI og Svendborg Kommune sætter leg, læring og bæredygtighed på skemaet for børn og unge på Svendborgs skoler og på en lang række af landets efterskoler. Resultatet bliver et klima-topmøde for unge, der afholdes under DGI Landsstævne 2021.

25.02.2020

Sponseret

SEF A/S

Når DGI Landsstævne og de mere end 25.000 deltagere kommer til Svendborg i 2021 vil idrætsfestivalen og Landsstævne-festen samtidig summe af bæredygtighed. Et nyt partnerskab skal sætte bæredygtighed på dagsordenen og på skoleskemaet for tusindvis af børn og unge på

Svendborgs skoler og på en række af efterskolerne landet over:

-”Vi oplever uden tvivl en stigende interesse i klima- og bæredygtighedstemaet blandt vores elever, og derfor tøvede vi ikke, da vi fik idéen præsenteret. Mange af vores skoler arbejder i forvejen med bæredygtighed og FN’s Verdensmål, så det falder i god tråd med den generelle udvikling på mange efterskoler”, siger formand for Efterskoleforeningen, Torben Vind Rasmussen.

Formand for DGI, Charlotte Bach Thomassen uddyber:

-”Projektet er en stor gave til Landsstævnet. I DGI har vi et stort ønske om at tage vores del af ansvaret for en grønnere fremtid. De erfaringer, som vi får med fra samarbejdet her, vil være værdifulde for fremtidige Landsstævner, for DGI’s mange idrætsforeninger og for DGI som organisation”.

Formålet med projektet er at skabe et alsidigt undervisningsmateriale. Den primære målgruppe er udskolingen og efterskoleelever, men elever fra mellemtrinnet kan også godt glæde sig. Det er tanken, at elever gennem en hands-on-tilgang skal erfare, debattere og udveksle meninger. Sammen med kunstneriske og kulturelle udtryksformer er det formålet at skubbe til klimadebatten, øge klimabevidstheden og vise vejen for de adfærdsændringer, der er nødvendige for at forebygge klimaforandringer. Projektet kulminerer med et klima-summit for unge under Landsstævnet, hvor kreative virkemidler er et væsentligt omdrejningspunkt.

Initiativet til projektet kommer fra SEF, som en del af deres engagement i Landsstævnet:

– ”I SEF har vi et nedskrevet formål om at vise vejen til rationel anvendelse af energi og derved bidrage til forebyggelse af klimaændringer. Derfor ønsker vi at synliggøre vores engagement i Landsstævnet på en vedkommende og oplysende måde. Vi oplever, at særligt de unge mennesker er meget lydhør overfor disse budskaber og er gode ambassadører overfor de ældre generationer. Derfor er skoler og efterskoler oplagte samarbejdspartnere”, siger Claus Holm Andersen, der er Kunde- og Markedschef i SEF.

Samarbejdet vækker også glæde hos Svendborg Kommunes borgmester, Bo Hansen:

– ”Vi er meget glade og taknemmelige for partnerskabet mellem SEF og Landsstævnet, og vi glæder os meget over, at SEF vil bruge deres engagement til at sætte fokus på bæredygtighed sammen med vores børn og unge. Det er helt sikkert med til at give Landsstævnet i Svendborg et ekstra og helt unikt element samtidig med, at det underbygger kommunens visioner på området”.

Projektet er primært finansieret af SEF med bidrag fra de øvrige parter. Der vil fra starten være fokus på at etablere yderligere partnerskaber. Det første partnerskab er allerede indgået med Worldperfect, der har årelang erfaring med store og bæredygtige festivaller og events samt kommunikation med den unge målgruppe.

Kontaktpersoner:

Efterskoleforeningen: Torben Vind Rasmussen, Formand, 2028 1006

DGI: Charlotte Bach Thomassen, Formand, 3028 3295

SEF: Claus Holm Andersen, Kunde- og Markedschef, 2164 7426

Svendborg Kommune: Søren Thorsager, Kultur- og fritidschef, 2966 9180

For eventuelle spørgsmål vedrørende arbejdet med bæredygtighed under selve Landsstævnet henvises til projektleder i Svendborg Kommune, Mikkel Harritslev, tlf. 61 61 33 32

24.10.2023SEF A/S

Sponseret

Nu kan 23.000 husstande på Sydfyn få fiberprodukter fra YouSee og TDC Erhverv

13.04.2023SEF A/S

Sponseret

SEF Energi kåret til branchens mest bæredygtige energiselskab

21.11.2022SEF A/S

Sponseret

SEF kommer ud af 2022 med millionunderskud

27.09.2021SEF A/S

Sponseret

Omstilling til elbiler: SEF hjælper virksomheder med skræddersyet totalløsning

22.09.2021SEF A/S

Sponseret

Grønne lån til SEF-koncernen i Svendborg

21.09.2021SEF A/S

Sponseret

Skoleelever fra 2. klasse på Ørkildskolen er begyndt et spændende forløb hos SEF