Derfor kan brugt IT-udstyr gavne både miljøet og virksomheden

Genanvendelse af brugte computere = mindre miljøpåvirkning

Laptops og smartphones er et uvurderligt stykke værktøj for de fleste mennesker - både på arbejdspladsen og i det private. Men hvornår bør man udskifte udstyret til nyt? De fleste eksperter på området vurderer, at laptops bør udskiftes hvert 3-4 år. For smartphones er levetiden halvt så lang.

Anvendes IT-udstyr i længere tid end de anbefalede levetider risikerer man, at udstyret får en nedsat funktionsevne, eksempelvis på grund af dårligere batteri eller softwareopdateringer, der gør enheden langsom. Derfor ønsker de fleste at udskifte enheden til en ny, inden den skaber for mange udfordringer. Desværre betyder en udskiftning, at de gamle enheder ofte sendes på lossepladsen til skrot.

At producere ny teknologi har stor påvirkning på miljøet, fordi der skal bruges mange ressourcer og råmaterialer. Derfor vil det altid være bedst for miljøet, hvis gamle og brugte enheder genanvendes i stedet for at blive skrottet. Ved at genanvende enhederne, er du med til at bryde ”brug og smid væk”-kulturen, og i stedet sikre en bedre og mere optimal proces for både virksomheden og miljøet.

Hos 3stepIT hjælper vi virksomheder med at definere en plan for en effektiv IT-livscyklus, der blandt andet inkluderer en strategi for, hvordan virksomhedens brugte IT-udstyr håndteres på miljøvenlig vis.

Genanvendelse af klargjorte enheder
3stepIT køber brugt IT-udstyr såsom laptops, skærme og smartphones fra virksomheder og organisationer. Gennem klargøring og datasletning kan udstyret videresælges til sekundære markeder, og dermed have en betydelig længere levetid – ofte op til dobbelt så lang. Hele 98% af det IT-udstyr, som returneres til os efter endt leasingperiode, videresælges, mens de enheder, som vi vurderer er i for dårlig stand til at blive videresolgt, bliver destrueret, hvorefter materialerne genanvendes.

Det er en løsning, som giver både en økonomisk og miljømæssig fordel. Når vi modtager udstyret på vores remarketingcentre, datasletter vi alle enhederne, hvorefter vi istandsætter dem, så de er klar til at få et nyt liv hos en ny bruger. Læs mere om om processen for klargøring her.

Sælg jeres udstyr og tjen penge
En stor del af danske virksomheder får ikke bortskaffet brugte enheder, efter en udskiftning til nye. Typisk bliver enhederne gemt væk på et lager, hvor de med tiden mister værdi. Jo længere tid de bliver liggende, jo mere mister de i værdi, da teknologien er i konstant udvikling. Med andre ord bør virksomheder ikke vente med at bortskaffe brugt IT-udstyr, men i stedet få det solgt så hurtigt som muligt, til en forhandler, som sikrer genanvendelse af enhederne.

MacBooks, iMacs og iPhones er eksempler på produkter, der har en stor efterspørgsel og en høj gensalgsværdi. Mange af de enheder vi istandsætter er kun få måneder gamle, mens andre er ældre. Vi siger normalt, at en god tommelfingerregel er, at computere anvendes i 36 måneder, mens en smartphone anvendes i 24 måneder. Derefter vil omkostninger til både reparation og support stige, hvilket betyder, at virksomheder normalt drager fordel af at udskifte umiddelbart efter disse perioder.

Lad ikke jeres brugte IT-udstyr tabe værdi, men giv det i stedet et nyt liv og vær samtidig med til at finansiere jeres næste nye IT-anskaffelser.

Læs mere om hvordan 3stepIT kan hjælpe jer her.

03.06.20223 STEP IT

Sponseret

3stepIT’s Annual & Sustainability Report 2021

31.05.20223 STEP IT

Sponseret

E-affald & virksomheden: Sådan omsætter I tanke til handling

04.11.20213 STEP IT

Sponseret

Kommunerne er klar til grønt IT - men næste skridt mangler

21.10.20213 STEP IT

Sponseret

Skal din virksomhed have en bæredygtig IT-løsning? Sådan gør du

31.08.20213 STEP IT

Sponseret

Kan brugen af IT gøres mere grøn? Ja, siger IT-Branchen og dets medlemmer

01.04.20213 STEP IT

Sponseret

Derfor kan brugt IT-udstyr gavne både miljøet og virksomheden