Danske investorer skal stemme om systemisk racisme i USA

Den amerikanske generalforsamlingssæson er skudt i gang, og flere steder har aktive aktionærer stillet forslag om selskabernes indflydelse på den systemiske racisme i USA.

Xklude.com har har afdækket hvilke US virksomheder, der er involveret i systemisk racisme.

Aktivistiske aktionærer i de største amerikanske selskaber har i sinde at stille 435 ESG-relaterede forslag på generalforsamlingerne, der afholdes i de kommende måneder. Det er lidt færre end sidste år, men til gengæld er antallet af forslag om bekæmpelse af systemisk racisme steget markant. 

Læs hele artiklen på Xklude.com (engelsk version). Få gratis adgang til unikke data om kontroverser i mere end 2100 globale børsnoterede selskaber -  herunder hvilke der er involveret i systemisk racisme. Prøv 14 dages gratis adgang til et Premium Abonnement samt en gratis online præsentation.

Aktionærforslagenen om bekæmpelse af systemisk racisme  gælder især i de store amerikanske banker, hvor danske institutionelle investorer har massive aktieinvesteringer. Som aktive ejere skal de således tage stilling til disse forslag. 

Den amerikanske generalforsamlingssæson er skudt i gang, og flere steder har aktive aktionærer stillet forslag om selskabernes indflydelse på den systemiske racisme i USA. Forslagene stilles bl.a. i lyset af Black Lives Matter-bevægelsen, der har formået at sætte den systemiske racisme i USA på dagsordenen.

Dette afspejler sig nu i et stigende antal aktionærforslag på de største amerikanske selskabers generalforsamlinger. Racismedebatten presser sig på i en række amerikanske selskaber, hvilket betyder, at langt de fleste danske institutionelle investorer vil blive konfronteret med spørgsmålene og aktivt skal tage stilling til systemisk racisme – og mange andre ESG-relaterede forslag.

Disse forslag dækker over flere forskellige aspekter af den systemiske racisme. Hertil kommer underrepræsentation af farvede direktions- og bestyrelsesmedlemmer til etablering af et såkaldt ’Racial Justice Scorecard’ i virksomhederne.

https://ansvarligeinvesteringer.dk/index.php/2021/04/20/nordic-investors-to-vote-on-systemic-racism-in-the-us/

13.01.2022Økonomisk Ugebrev

Sponseret

Klimaudsigten for 2022: Direktører udpeger største fremskridt og barrierer på klimaområdet

10.01.2022Økonomisk Ugebrev

Sponseret

Investeringschef: Vi fik ingen nævneværdige overordnede klimafremskridt i 2021

27.04.2021Økonomisk Ugebrev

Sponseret

Boom i selskaber med ny politik for ansvarlig skattepraksis

22.04.2021Økonomisk Ugebrev

Sponseret

Danske investorer skal stemme om systemisk racisme i USA

10.03.2021Økonomisk Ugebrev

Sponseret

Artikelsamling: EU Sustainable Finance

19.02.2021Økonomisk Ugebrev

Sponseret

UPDATE: We added more data on Human Rights allegations to the Xklude database.