Cruelty-free pionererne The Body Shop opfordrer EU-borgere til at bremse genindførsel af dyreforsøg

Med truslen om genindførsel af dyreforsøg i Europa kun ni år efter, et forbud blev indført i EU, fortsætter det aktivistiske brand deres kamp for dyrenes ret til ikke at lide for vores skønhed.

Den 24. april er Verdensdagen for forsøgsdyr, og i år markerer dagen desværre en grusom trussel mod dyrenes rettigheder. I marts 2013 besluttede EU som et af verdens største markeder for handel med kosmetik at forbyde salg af kosmetiske produkter og ingredienser, der er testet på dyr. Forbuddet sikrede, at ingen dyr skulle lide eller dø for kosmetiske produkters skyld.

Men ni år senere kræver Det Europæiske Kemikalieagentur nu, at dyreforsøg igen skal udføres på allerede kendte ingredienser, som har været sikkert anvendt i branchen i årevis. Et krav, som ikke medfører nogle fordele for hverken sikkerhed, naturen eller vores sundhed.

Derfor opfordrer The Body Shop alle EU-borgere til at kæmpe for at redde det europæiske forbud mod dyreforsøg ved at skrive under på det europæiske borgerinitiativ her: www.savecrueltyfree.eu

Alle EU-borgere kan skrive under her og lade Europa-Kommissionen vide, at de ikke vil acceptere et brud på løftet om et Europa, hvor dyr ikke skal lide og dø for kosmetik.

Kampagnen, der er støttet af mere end 500 brands og organisationer og på nuværende tidspunkt har indsamlet næsten 450.000 underskrifter, startede i 2021, da The Body Shop og Dove gik sammen med PETA, Cruelty Free Europé, HSI, Eurogroup for Animals og ECEAE (repræsentant for +100 medlemsorganisationer i 26 EU-lande).

Der mangler omkring 550.000 underskrifter for at nå målet på 1 million inden deadline den 31. august 2022.

Christopher Davis, Director of Activism and Sustainability hos The Body Shop, udtaler:

“The Body Shop var det første globale skønhedsbrand, som kæmpede imod dyreforsøg i kosmetik, og det er en holdning og forpligtelse, der har drevet alle vores aktivistkampagner i mere end tre årtier. Vores samarbejde med vores kampagnepartner Cruelty Free International førte til det gældende EU-forbud i 2013. Tiden er ved at løbe ud nu, og vi nærmer os grænsen, hvor indbyggerne i Europa mister det forbud mod dyreforsøg, som mange kæmpede hårdt for at få vedtaget. Alle, som vil bo i et cruelty-free Europa, må skrive under nu og vise Europa-Parlamentet, at de kræver, at EU holder deres løfte.”

Vil du være med til at bremse genindførslen af grusomme og unødvendige forsøg på dyr? Skriv under på det europæiske borgerinitiativ her: www.savecrueltyfree.eu

Forever Against Animal Testing
The Body Shop og Cruelty Free Internationals dyrerettighedskampagne Forever Against Animal Testing blev verdens største underskriftindsamling mod dyreforsøg indenfor skønhedsindustrien. Der blev indsamlet over 8,3 millioner underskrifter mod et globalt forbud.

Underskriftindsamlingen bliver overrakt til FN herunder Global Compact i oktober 2018, hvor den bidrager til bæredygtighedsmålet nr.12 - Bæredygtigt forbrug og produktion. Målet er at se et globalt forbud, der inkluderer de lande, der i øjeblikket mangler lovgivning om dyreforsøg for kosmetiske produkter og ingredienser.

Det aktivistiske brand vil i 2023 være 100 % vegansk og certificeret af The Vegan Society.

03.01.2024The Body Shop Danmark

Sponseret

The Body Shop bliver det første globale skønhedsmærke med 100% veganske produktformuleringer

28.02.2023The Body Shop Danmark

Sponseret

The Body Shop fejrer B corp-måneden med produktinnovationer inden for refillbar makeup!

24.11.2022The Body Shop Danmark

Sponseret

The Body Shop fortsætter kampen mod mænds vold mod kvinder og dropper Black Friday og rabatter

21.10.2022The Body Shop Danmark

Sponseret

The Body Shop åbner ny workshop butik I København!

16.09.2022The Body Shop Danmark

Sponseret

Over 1,4 millioner EU-borgere kræver cruelty free kosmetik!

08.04.2022The Body Shop Danmark

Sponseret

The Body Shop er endnu engang kåret til Danmarks mest bæredygtige skønhedsbrand!