Cradle to Cradle bliver stadig mere efterspurgt

Den danske designvirksomhed furnipart A/S modtog i midten af oktober 2018 sit første Cradle to Cradle produktcertifikat, som omfatter hele deres kollektion af aluminiumsgreb til skuffer og skabe i køkken og bad. furnipart er dermed blevet en del af det gode selskab af flere og flere virksomheder, der vælger at Cradle to Cradle certificere deres produkter.

Certificeringen giver troværdig dokumentation for bæredygtighed og cirkulær økonomi, og det efterspørges.

”Cradle to Cradle certificering er den bedste måde at imødekomme den stigende internationale efterspørgsel på dokumenteret bæredygtighed,” forklarer Rasmus Byriel, der er CEO og partner i furnipart.

furniparts produktion ligger i Kina – et land der sjældent forbindes med bæredygtighed og cirkulær økonomi. Vugge til Vugge ApS inspicerede som led i certificeringen furniparts produktionssteder i Kina for at sikre sig, at produktionen lever op til de skrappe krav i Cradle to Cradle CertifiedTM Product Standard. Og det gør den.

”Vi har valgt at omlægge til cirkulær økonomi for at kunne se os selv i øjnene, når talen falder på produktionsmetoder. At vi opnår en certificering på vores produktion i Kina gør os særligt stolte og er med til at rokke ved den gængse opfattelse af Kina som produktionsland,” udtaler Rasmus Byriel i en artikel i Jyllands-Posten.

Vugge til Vugges samarbejde med furnipart startede i regi af Rethink Business, Fokuseret Værdikædesamarbejde i 2016, men certificeringsprocessen har kun varet omkring et halvt år. Du kan se produktets scorecard på Cradle to Cradle Products Innovation Institutes produktregister.

furnipart var tredje nye certifikatholder i 2018

Det var dermed tredje gang i 2018, Vugge til Vugge som assessor hjalp en veletableret dansk virksomhed med at gennemføre en førstegangscertificering. Tidligere på året fik Dansk Wilton og fade® Acoustic Ceilings deres første certifikater – og med nogenlunde samme begrundelse som furnipart. Hvordan de tre virksomheder arbejder med Cradle to Cradle, kan du læse her:

Stor stigning i antal certificerede produkter

Det er ikke kun i Danmark, interessen for at opnå Cradle to Cradle certifikater stiger. I januar 2019 var der mere end 620 aktive certifikater – og det er 138 flere end ved sidste år. Cirka fem procent tilhører virksomheder i Norden. Langt de fleste er vurderet af Vugge til Vugge ApS, der er akkrediteret assessment body for Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

⇒ Antal aktive Cradle to Cradle certifikater og Material Health Certifikater de sidste seks år. 2019 viser det foreløbige antal pr. 31. januar. Der er allerede kommet flere til. Kilde: Cradle to Cradle Products Innovation Institute..

Producenter af byggematerialer og inventar går forrest

Syv ud af ti certifikater på verdensplan er knyttet til byggebranchen. Cirka 200 producenter af byggematerialer og inventar har certificeret mere end 400 produktgrupper, der dækker mange tusind forskellige produkter. Dertil kommer en række produkter, som har opnået Material Health Certificate alene.

Når producenter af byggematerialer og inventar vælger at certificere med Cradle to Cradle, så hænger det sammen med, at der er en stigende efterspørgsel på bæredygtigt byggeri. Et Cradle to Cradle certifikat leverer ikke blot tredjepartsverificeret dokumentation. Det giver i sig selv også ekstra point til de bygherrer, der bygger efter byggestandarderne LEED og BREEAM.

Læs mere om Særlige fordele i byggebranchen.

29.08.2023Vugge til Vugge ApS

Sponseret

B&O har skærpet strategien med Cradle to Cradle  

13.10.2022Vugge til Vugge ApS

Sponseret

Standarder arbejder for mere lighed

21.06.2022Vugge til Vugge ApS

Sponseret

C2C Certified® gør gode produkter bedre

07.09.2021Vugge til Vugge ApS

Sponseret

B&O og Novo Nordisk opnår verdens første v. 4.0 Cradle to Cradle certificeringer

16.03.2021Vugge til Vugge ApS

Sponseret

Cradle to Cradle sætter nye standarder for fremtidens produkter

02.07.2020Vugge til Vugge ApS

Sponseret

Cradle to Cradle version 4 kommer igen til kommentering