Cradle to Cradle åbner døre til eksport

Bygherrer i Mellemøsten, Asien, USA og Europa kræver dokumentation for bæredygtighed – og med Cradle to Cradle certificering kan man svare på alle spørgsmålene på én gang

Shenzhen Sea World Culture & Arts Center i Kina er et af de projekter, fade® Acoustic Ceilings har leveret til..

Flere virksomheder oplever, at det er lettere at positionere sig på de internationale markeder, når de kan dokumentere deres bæredygtighed med Cradle to Cradle certificerede produkter.

Cradle to Cradle giver genlyd i Dubai

Det gælder bl.a. fade® Acoustic Ceilings, der netop har certificeret deres akustikpuds, fade® Acoustic Plaster System. Det har gjort det nemmere at svare på spørgsmål fra kunderne, som kommer fra Mellemøsten, Asien, USA og Europa.

”Vi er involveret i ti forskellige projekter i Dubai, så da vi fik certifikatet, sendte vi det rundt med det samme. Særligt i Dubai og Oman er kunderne rigide. De skal have dokumentation for alt, hvad du siger. Så når vi kan sende et Cradle to Cradle certifikat, der er underskrevet og stemplet, så gør det indtryk, og licitationsfasen bliver nemmere,” fortæller Kasper Ehlert, Head of Business Development & Export Sales hos fade® Acoustic Ceilings. 

Læs også: 5-6 gode grunde til at bruge miljømærker

Kan dokumentere det hele med Cradle to Cradle Certified™

Virksomheden sælger til 19 forskellige lande i Europa, USA, Mellemøsten og Østen. Overalt er branchen blevet mere optaget af at bygge bæredygtigt, og det bliver dokumenteret efter bygningsstandarder som LEED og BREEAM. 

Derfor vil kunderne vide, hvor mange procent af produktet, der er genanvendeligt, og hvor mange procent, der er CO2 neutralt og så videre. Det er ikke, fordi bygherren eller entreprenøren i Mellemøsten og Asien kender særligt meget til Cradle to Cradle. 

”Men de kender LEED, og når vi skal udfylde LEED questionnaires, så kan vi svare på alle spørgsmål med vores certifikat, fordi ordningen er så bred, og vi kan dokumentere det med én tredjeparts verificering. Jeg tror, det er med til at øge kendskabet til Cradle to Cradle,” forklarer Kasper Ehlert.

Andre fordele i byggebranchen

"Cradle to Cradle certificerede produkter udløser helt automatisk ekstra point i både LEED og BREEAM, men det er bare én af fordelene ved Cradle to Cradle certificeringsordningen," fortæller CEO Annette Hastrup fra Vugge til Vugge ApS, der har været certificeringsassessor for fade® Acoustic Ceilings. 

En anden er adgangen til flere internationale databaser, der har til formål at lette adgangen til bæredygtige materialer. En af dem er Googles materialedatabase Portico, som bl.a. har resulteret i nye kundehenvendelser til egetæpper og Troldtekt.

En tredje fordel er, at i USA anbefaler miljøstyrelsen, EPA, at alle offentlige indkøbere vælger Cradle to Cradle certificerede produkter særligt inden for byggeri og interiør, når det er muligt. 

Læs mere på Vugge til Vugges hjemmeside om

Komproment på vej til USA

Komproment forsøger nu at udnytte USA's positive indstilling til Cradle to Cradle med et eksportfremstød. Virksomheden producerer tag- og facadeløsninger, der er Cradle to Cradle certificeret på SØLV-niveau.

Eksportdirektør og partner Niels Heidtmann holdt den 19. juni 2018 oplæg for 100 arkitekter i New York om ’bygninger som materialebank’ forud for The American Institute of Architects (AIA) Conference & Expo 21.-23. juni. Komproment var også med på udstillingen, der tiltrak op mod 23.000 deltagere fra hele verden. 

"Vi havde en fantastik god messe. De amerikanske arkitekter var meget interesserede i vores tag- og facadeløsninger, og vi kunne mærke, at de sætter pris på, at de er Cradle to Cradle certificerede. Arkitekterne var overraskede over, hvor langt vi er med at certificere produkter i Europa. Vores forhandler fra Chicago fik rigtig mange leeds og meget at arbejde med. Det var et vigtigt skridt for os at få tjekket, om vores bæredygtige produkter har et liv i USA, og det har de. Ingen tvivl om det," fortæller Niels Heidtmann.

Certificeringsniveauet tæller også

På markeder, hvor Cradle to Cradle allerede er godt kendt, primært i Europa og USA, er det ikke kun selve dokumentationen, der er interesse for. Det er også niveauet for certificeringen. 

fade® Acoustic Ceilings produkt er ligesom Komproments certificeret på SØLV niveau, og det imponerer de europæiske kunder. Den eneste anden konkurrent inden for akustikpuds, som har Cradle to Cradle certifikat, har opnået BRONZE.

”Det gør, at vi kan differentiere os fra vores konkurrenter, og det forventer vi da vil give en konkurrencefordel,” siger Kasper Ehlert.

Se mere om Cradle to Cradle certificerede produkter på Vugge til Vugges hjemmeside.
 

19.12.2023Vugge til Vugge ApS

Sponseret

C2C Certified giver Superwood et forspring

29.08.2023Vugge til Vugge ApS

Sponseret

B&O har skærpet strategien med Cradle to Cradle  

13.10.2022Vugge til Vugge ApS

Sponseret

Standarder arbejder for mere lighed

21.06.2022Vugge til Vugge ApS

Sponseret

C2C Certified® gør gode produkter bedre

07.09.2021Vugge til Vugge ApS

Sponseret

B&O og Novo Nordisk opnår verdens første v. 4.0 Cradle to Cradle certificeringer

16.03.2021Vugge til Vugge ApS

Sponseret

Cradle to Cradle sætter nye standarder for fremtidens produkter