Byggebranchen er vild med Cradle to Cradle

Building Green viser tydeligt interessen for Cradle to Cradle og cirkulær økonomi i byggebranchen

C2C certificerede produkter bruges i stigende grad i byggeriet. Her Troldtekt plader på en skole. Foto: Helene Høyer Mikkelsen.

Når Building Green i slutningen af oktober slår dørene op til bæredygtig byggemesse og konference, vil skilte med ”Cradle to Cradle Certified” være en udbredt del af markedsføringen på mange stande. Blandt andet vil Troldtekt A/S, Egetæpper A/S, KALK A/S og Rheinzink Danmark A/S udstille certificerede produkter.

Læs også: Egetæpper satser stort på Cradle to Cradle

Byggebranchen efterspørger C2C

Byggebranchen efterspørger Cradle to Cradle (C2C) produktcertificering mere end nogen anden branche. To ud af tre certificerede produkter er enten byggemateriale eller inventar.

"Det skyldes først og fremmest, at arkitekterne interesserer sig for det, og at der er en stor vilje blandt producenterne til at udvikle deres sortiment og positionere sig på markedet,” siger Annette Hastrup.

Hun er direktør i Vugge til Vugge ApS, som er det eneste firma i Norden, der er akkrediteret til at certificere efter Cradle to Cradle standarden.

Læs også: Lettere at få C2C certifikat – på dansk

Interessen for Cradle to Cradle kan også ses på efterspørgslen på bogen ”Cradle to Cradle i det byggede miljø – en manual til den danske byggeindustri". Den trykte udgave blev revet væk for to år siden, og den elektroniske udgave bliver læst og downloadet flittigt.

Stand på Building Green

Vugge til Vugge har en stand med på Building Green og er desuden vært for et seminar med titlen ”Få svar om C2C produktcertificering”.

Her vil repræsentanter for DanSign A/S, KALK A/S, Troldtekt A/S, Rheinzink Danmark A/S og KKS™-Woodfiber ApS fortælle om deres erfaringer og udbytte med at få Cradle to Cradle certifikat.

- En journalist stiller panelet spørgsmål, men det er også muligt for publikum at udfordre virksomhederne, fortæller Annette Hastrup.

Arkitekterne tager C2C til sig

En af de arkitekter, der efterspørger C2C, er Kasper Guldager Jensen, der er partner og leder af 3XN arkitekternes innovationsfirma, GXN. Han er desuden medforfatter til før omtalte bog.

”Cradle to Cradle certifikatet giver en first class dokumentation, som man kan stole på. Cradle to Cradle har desuden skabt en ny holistisk tilgang til det bæredygtige byggeri, hvor man ikke kun taler om energiforbrug, men også om et cirkulært byggeri, hvor materialerne har værdi ud over bygningens egen levetid,” siger han.

Cirkulær økonomi på dagsordenen

Netop det er i fokus, når Kasper Guldager optræder på konferencescenen på Building Green sammen med salgsdirektør John Sommer fra MT Højgaard.

De fortæller om ”Fremtidens cirkulære økonomi” med afsæt i projektet "Byggeri i 7 dimensioner - Kredsløbsdesign i praksis".

Projektet, som Vugge til Vugge også deltager i, er støttet af Miljøministeriet. Formålet er at udvikle digitale arbejdsredskaber, designe byggeelementer til adskillelse og udvikle nye grønne forretningsmodeller.

Prototyper viser vejen
Et delmål for projektet er, at MT Højgaard bliver i stand til at levere genanvendelige elementer og materialer til fremtidens bygninger. 

Projektet har sin egen stand på Building Green, hvor der bliver vist prototyper i træ, beton og stål, der kan skilles ad efter cirkulære principper. Målet er at vise vejen for cirkulære løsninger i byggebranchen. Løsninger, som der kan tjenes millioner af kroner på.

”Vi kan ikke sidde og vente på lovgivning og regulering. Jeg tror, at vi ved at gå forrest og ved at fremlægge fremtidssikre løsninger, kan skabe efterspørgslen,” siger Kasper Guldager.

Gratis at blive klogere på Building Green

Foredraget med Kasper Guldager og John Sommer holdes onsdag 28. oktober kl. 13. Seminaret med Vugge til Vugge holdes torsdag 29. oktober kl. 11-12.30.

Begge dele foregår som en del af Building Green i Forum, København 28.-29. oktober. Det er gratis at deltage i konferencen, der har mere end 115 talere og 25 seminarer foruden 130 udstillere. En del af konceptet er desuden muligheden for at arrangere speeddating med interessante samarbejdspartnere. Se hele programmet her. 

19.12.2023Vugge til Vugge ApS

Sponseret

C2C Certified giver Superwood et forspring

29.08.2023Vugge til Vugge ApS

Sponseret

B&O har skærpet strategien med Cradle to Cradle  

13.10.2022Vugge til Vugge ApS

Sponseret

Standarder arbejder for mere lighed

21.06.2022Vugge til Vugge ApS

Sponseret

C2C Certified® gør gode produkter bedre

07.09.2021Vugge til Vugge ApS

Sponseret

B&O og Novo Nordisk opnår verdens første v. 4.0 Cradle to Cradle certificeringer

16.03.2021Vugge til Vugge ApS

Sponseret

Cradle to Cradle sætter nye standarder for fremtidens produkter