Bredt forlig vigtig for dansk udviklingsbistand

UNICEF bakker op om den vigtige rolle, som virksomheder har fået i regeringens nye strategi for dansk udviklingspolitik. Det har vi gode erfaringer med, skriver generalsekretær, Steen M. Andersen i denne kommentar.

Steen M. Andersen, generalsekretær i UNICEF Danmark.

Af Steen M. Andersen, generalsekretær i UNICEF Danmark

Så har regeringen spillet ud med den længe ventede nye strategi for dansk udviklingspolitik.

I UNICEF Danmark hilser vi velkommen, at den er blevet vedtaget med et bredt politisk forlig. Der er behov for sikkerhed og ro for den indsats og de prioriteringer, der skal gælde de næste fem år, og det er godt at se, at der er opbakning til, at udviklingsbistanden ikke kommer under de af FN anbefalede 0,7% af bruttonationalproduktet.

Som ventet har de nye Verdensmål fået en central placering i strategien, ja er faktisk fundament for den. Hvis vi skal nå en stærkere og mere bæredygtig verden i 2030, er det helt afgørende.

I UNICEF Danmark er vi også glade for at se, at pigers rettigheder, unge og uddannelse alle er prioriteringsområder. Som verdens største hjælpeorganisation for børn havde vi naturligvis gerne set, at børn i almindelighed havde nydt samme prioritering.

Afslutningsvis hæfter vi os i UNICEF Danmark ved, at også virksomheder har fået en vigtig rolle i strategien. Vi er helt enige i vigtigheden af det såkaldte ”public-private partnership”, som vi på mange måder allerede har igangsat gennem store og flerårige partnerskaber med bl.a. LEGO, LEGO Fonden og Bestseller. Vi ser meget frem til at afsøge nye og innovative måder, hvorpå vi i fællesskab kan gøre en vital indsats og forskel for denne verdens mest udsatte børn.

Novo Nordisk og UNICEF indgår globalt samarbejde om forebyggelse af overvægt og fedme blandt børn

20.11.2019UNICEF Danmark

Sponseret

09.04.2019UNICEF Danmark

Sponseret

Børnehaver er afgørende for børns muligheder

28.03.2019UNICEF Danmark

Sponseret

Lions katastrofehjælp støtter cyklonramte børn i Mozambique

27.03.2019UNICEF Danmark

Sponseret

Førstehjælp fra fonde redder liv!

05.03.2019UNICEF Danmark

Sponseret

World Diabetes Foundation og UNICEF går sammen om at bekæmpe diabetes

18.12.2018UNICEF Danmark

Sponseret

Fantasidyr giver danske skolebørn en bedre hverdag