Bred opbakning til indsamlere fra Folkekirkens Nødhjælp

Hos Dansk Supermarked er de glade for samarbejdet med indsamlere fra Folkekirkens Nødhjælp. De har dog et godt råd til alle, der ønsker at samle ind ved en af deres butikker den 11. marts.

Kasper Reggelsen er kommunikationskonsulent hos Dansk Supermarked. Han fortæller, at der ikke på nuværende tidspunkte findes håndfaste regler for, hvilke typer indsamlinger som butikkerne siger ja til, men at det er op til den enkelte butiks- eller varehuschef at sige ja eller nej til en forespørgsmål om tilladelse til at samle ind foran en Føtex, Bilka eller Netto.
 

”Det er vores oplevelse, at kunderne generelt tager godt imod mennesker, der samler ind til velgørenhed og nødhjælp foran butikkerne, så vi er positivt indstillet over for det,”  fortæller Kasper Reggelsen.
 

Spørg om tilladelse i god tid

35-årige Nicolas Kraul har rygmarvsbrok, og den medfødte misdannelse af ryghvirvler og rygmarv betyder, at han sidder i kørestol. I en årrække har Nicolas samlet ind for Folkekirkens Nødhjælp ved den årlige sogneindsamling

På grund af sit handicap har han besvær med at komme rundt og op og ned af trapper, men det har han fundet en god løsning på.
 

”Hvert år er der en indsamlingsleder, der bringer og henter indsamlingsbøssen, så jeg ikke skal spekulere på det - og så har jeg lavet en aftale med min lokale Føtex i Holme, hvor jeg har fået lov til at stå ved indgangen. De ved, at jeg står der hvert år. Jeg melder min ankomst i butikken, når jeg ankommer, så de ved, at jeg er der, og så stiller jeg mig klar,” fortæller han.
 

Og det er ifølge Kasper Reggelsen fra Dansk Supermarked helt efter bogen:


”Jeg vil anbefale alle, der gerne vil samle ind ved en af vores butikker at kontakte butik- eller varehuschefen senest dagen inden indsamlingen. Det gør det meget nemmere at finde en løsning, hvis man er i god tid,” siger han.   


”Alle kan gøre en forskel”

Søndag 11. marts står i håbets tegn hos Folkekirkens Nødhjælp. Den årlige indsamling sætter fokus på innovative og bæredygtige projekter, der trodser klima-udfordringer og giver håb for fremtiden. 

Og selvfølgelig er Nicolas Kraul trods kulden også at finde ved indgangen til Føtex i år. 

Hvad vil du sige til dem, der lige nu sidder og overvejer, om de skal melde sig som indsamelre 11. marts?

”Jeg vil sige, at det føles godt at gøre en forskel. Og at alle kan gøre det. Det gælder også handicappede. Man må hjælpe der, hvor man kan,” konstaterer Nicolas Kraul.

12.03.2024Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Millioner i mønter: Salling Group håndterede danskernes donationer til mennesker i nød

22.11.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Folkekirkens Nødhjælp tændte 10.000 lys for fred i verden

Chokoladesalg i Wefood støtter unge mødre på flugt i Uganda

02.06.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

31.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Global klimatilpasning: Behov for en holdindsats

13.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Gavmilde danskere og tæt samarbejde med Salling Group sikrer 11 millioner kroner til verdens brændpunkter

06.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Salling Group stiller butikker til rådighed for Folkekirkens Nødhjælp