Brambles kåret til branchens mest bæredygtige virksomhed i Dow Jones´ Sustainability World Index for 2017

Det globale, uafhængige bæredygtighedsindeks, Dow Jones Sustainability Index (DJSI), har placeret logistikgiganten Brambles på en førsteplads i kategorien ’kommerciel drift og leverancer’ for 2017. Brambles er aktiv i mere end 60 lande, herunder Danmark,

Brambles’ bæredygtige forretningsmodel tager udgangspunkt i emballage- og transportløsninger, der inkluderer omkring 590 millioner paller, kasser og containere, der indgår som genanvendelige elementer i mange virksomheders forsyningskæder.

DJSI repræsenterer den ypperste standard for bæredygtighed i virksomheder og er det første globale indeks, der vurderer førende bæredygtige virksomheder ud fra RobecoSAM’s analyse. Analysen tager højde for økonomiske, miljømæssige, sociale og governance (ESG)-faktorer samt S&P Dow Jones Indices´ anerkendte index-metode.

DJSI analyserer hvert år de 2.400 største virksomheder i ’S&P Global Broad Market Index’ for at finde de 10 procent bedste inden for bæredygtighed i alle brancher. Inden for logistik og transport blev Brambles tildelt en andenplads sidste år. I 2017 forbedrede Brambles deres præstation i de fire hovedkategorier Customer Relationship Management, Environmental and Social Reporting, Corporate Governance og Code of Conduct.

Brambles’ CEO, Graham Chipchase, siger:

”Vi er utroligt stolte af denne anerkendelse. Brambles’ tilgang til bæredygtighed er kernen i den langsigtede værdi, vi skaber for alle vores interessenter. Takket være vores vellykkede kombination af henholdsvis en cirkulær forretningsmodel, der bygger på ’del og genbrug’, vores globale målestok og vores ekspertise i optimering af forsyningskæder, er vi i stand til at mindske operative omkostninger og efterspørgslen på naturlige ressourcer, både i vores egen virksomhed og på tværs af verdens forsyningskæder.”
 

Primære milepæle i Brambles´ bæredygtighedstiltag for det økonomiske år 2017 inkluderede:

  • Besparelser på over 2,5 millioner ton CO2, 1,4 millioner ton affald og 1,6 millioner træer takket være en cirkulær ’del og genbrug’-forretningsmodel
     
  • 99,1% af tømmeret stammer fra certificerede leverandører i hele verden, hvilket bringer Brambles tættere på 2020-målet om at nå 100%
     
  • Brug af Brambles´medarbejdere og ekspertise i forsyningskæder, der kommer mere end 100 madcentraler i hele verden til gode
     
  • Fortsat betydelig påvirkning af globale forsyningskæder takket være samarbejdsprojekter med mere end 200 kunder, hvor Brambles hjælper kunderne med at sænke omkostningerne og opnå deres mål for bæredygtighed.

Metode

RobecoSAMs årlige Corporate Sustainability Assessment (CSA) målte resultaterne fra de udvalgte virksomheder ud fra en konsistent metode for at konvertere i gennemsnit 600 datapunkter per virksomhed til ét samlet pointtal.

”Efter at have været pioner og opinionsdanner indenfor investeringer i bæredygtighed i over 20 år ved vi, hvordan man stiller de rigtige spørgsmål i vores CSA vedrørende økonomiske, materielle bæredygtighedsaspekter i erhvervslivet”, siger Manjit Jus, leder af Sustainability Application & Operations hos RobecoSAM, og fortsætter:

”Det er dét virksomheder sætter pris på ved CSA. Det bringer dem et skridt videre i forhold til virksomhedens bæredygtighed og et betydeligt skridt foran deres konkurrenter. Samtidig giver det dem en eftertragtet placering i Dow Jones Sustainability Index og sikrer dem en fortsat placering i virksomhedernes kapløb.”

Brambles’ tilgang til bæredygtighed har hjulpet virksomheden med at etablere sig som frontløber inden for bæredygtige forsyningskæder – ikke alene anerkendt af kunder, ansatte og investorer, men også af de større globale aktører indenfor bæredygtighed og CSR såsom United Nations Global Compact.

Se mere om Brambles’ bæredygtige mål 2020 i denne video.

Læs mere om Brambles´ bæredygtige arbejde på Brambles´ hjemmeside.

16.05.2022CHEP Denmark

Sponseret

CHEP får topkarakter for bæredygtighedsindsats fra EcoVadis

01.12.2021CHEP Denmark

Sponseret

CHEP baner vejen til en regenerativ forsyningskæde ved COP26

30.09.2021CHEP Denmark

Sponseret

Efter 1 år: CHEP når vigtige milepæle i sin 2025-bæredygtighedsstrategi

24.06.2021CHEP Denmark

Sponseret

Logistikgiganten CHEP bliver CO2-neutral

07.04.2021CHEP Denmark

Sponseret

Pallevirksomheden CHEP vinder igen platin for social ansvarlighed

17.03.2021CHEP Denmark

Sponseret

Unikt transportsamarbejde skal reducere CO2-udslippet med 115 ton årligt