Borgere og overborgmesteren rydder op i København under global aktion

Der er musik, underholdning og velkomst ved overborgmesteren til det store World Cleanup Day-event på Amager Strand 16. september.

Lørdag den 16. september står i naturens tegn, når en række grønne foreninger samler københavnerne for en renere by på World Cleanup Day – en global aktion mod affald i naturen.

Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) byder velkommen til eventet og er selv med, når deltagerne rydder op omkring Amager Strand.

- Alt for meget plastik og skrald ender i naturen. I det lys er det ærgerligt, at organisationer som Plastic Change igen og igen skal arrangere affaldsindsamlinger. Men det er desværre nødvendigt, siger overborgmesteren, som arbejder for at komme problemet til livs.

Aktiviteter for børn og voksne
World Cleanup Day-eventet finder sted tæt ved Øresund station, og fra klokken 10.00 vil der - udover oprydningen - være aktiviteter for børn og voksne.

Økobandet skaber instrumenter af affald og spiller koncert, Klanglys Trio optræder med jazz, der er konkurrence i affaldssortering, et tegnebord og quiz.

Arrangørerne er Plastic Change, Miljøpunkt Amager, Copenwater, Den Blå Foreningsby, Naturcenter Amager Strand, Ren Kærlighed til Amager og Prøvestenens Natur- og Fritidsforening.

- Når vi står sammen om skraldet på Amager, så forebygger vi, at affaldet ender i havet. Det er til gavn for både vores lokale og globale fællesskab, siger centerleder fra Miljøpunkt Amager, Dorte Grastrup-Hansen.

Fra oprydning til mindre affald

Foreningerne stiller også op til en snak om, hvordan de bekæmper forurening og affald i naturen resten af året.

- Vi er glade for, at både overborgmesteren og borgere støtter op om World Cleanup Day og tager del i den globale aktion. Det er en god anledning til at tale om, hvordan affaldet ender i naturen, og hvordan vi løser problemet. Ikke kun som privatpersoner, men som samfund, siger Louise Lerche-Gredal, administrerende direktør i Plastic Change.

Netop det sætter Sophie Hæstorp Andersen (S) fokus på i anledning af dagen. Hun vil nedbringe mængderne af en type affald, som ofte ender i naturen; engangsemballage.

- Vi skal genbruge meget mere, og derfor kæmper jeg for at få indført pant på take away-emballage i København. Vi er ikke i mål endnu, men vi er lige kommet et skridt nærmere ved at invitere københavnske caféer, restauranter og events med på rejsen mod øget genbrug med en ny pulje til forsøg med pant, siger overborgmesteren.

Praktisk information

Tid: 10.00 til 13.00

Sted: Græsstykket tæt ved Øresund st. (ved Bistro Cibo)

Program:

10.00 - 10.10: Åbningstale af overborgmester Sophie Hæstorp Andersen

10.10 - 13.00: Affaldsindsamling og diverse aktiviteter i teltet

10.40 - 11.00: Koncert med Økobandet og intro til workshop

11.00 - 12.00: Workshop med Økobandet, hvor du kan bygge dit eget instrument af skrald, mens Klanglys Trio spiller i baggrunden

12.00 - 12.25: Interaktiv koncert med Økobandet med selvbyggede skralde-instrumenter

12.25 - 13.00: Klanglys Trio spiller lækre jazz-toner

Der vil desuden være forfriskninger i form af kaffe, frugt og kage.


Om World Cleanup Day

World Cleanup Day er verdens største oprydning i naturen, og sidste år deltog 15 millioner mennesker fra over 190 lande på verdensplan. I alle dele af Danmark er der private og åbne oprydninger.

Find mere information her

24.11.2023Plastic Change

Sponseret

PEPSICOs brandede emballager rammer som en boomerang ved retssag anlagt af staten New York

20.11.2023Plastic Change

Sponseret

En ambitiøs aftale mod plastikforurening blev modarbejdet og hindret under FN-møde

15.11.2023Plastic Change

Sponseret

Miljøministeren modtager 14.775 underskrifter for et EU-forbud mod eksport af plastikaffald

15.11.2023Plastic Change

Sponseret

Dansk NGO kæmper for at begrænse plastikproduktion under aktuelle FN-forhandlinger

24.10.2023Plastic Change

Sponseret

Erhvervsliv, NGO’er og forskere: Danmark skal have et nationalt system til genbrug af takeaway-emballage

27.09.2023Plastic Change

Sponseret

Tusindvis fjernede affald fra den danske natur på World Cleanup Day