Boligforening får kæmpe tilskud for at handle miljørigtigt

Sorgenfrivang Boligforening i Virum har både modtaget en millionbevilling til renovering og et energitilskud, fordi foreningen fokuserer så meget på at være miljø- og klimavenlig.

Det kan betale sig at tænke og handle miljørigtigt. Det kan Sorgenfrivang Boligforening i Virum nord for København skrive under på, da de har modtaget godt 132.000 kr. i energitilskud for at have skiftet til energirigtige armaturer i 429 lejligheder.

Med de nye vandhaner og brusere kan boligforeningen nemlig forvente en besparelse på 41 procent på det samlede vandforbrug og 46 procent på energien, der går til at opvarme varmt vand.

Det sparer Sorgenfrivang for i alt 800.000 kr., hvilket betyder, at de nye armaturer er tilbagebetalt på omkring to år.

Ekstra penge i kassen

Energitilskuddet udbetales af energiselskaberne, men pengene kommer fra den energisparepulje, der skal få Danmark i mål med klimamålene for 2020 og 2050.

Tilskuddet gives til projekter, der reducerer brugen af varmt vand, da det er energi til opvarmning af vandet, der kan omregnes til kWh – altså energi. Her passede Sorgenfrivangs resultater således perfekt ind, og hvad de ekstra penge skal bruges på, er endnu ikke besluttet.

Miljø i førersædet

Det er ikke kun armaturer, der bliver skiftet i de 429 lejligheder. De bliver totalrenoveret for 740 mio. kr. i alt, hvor både bad, køkken, ventilation og stigestrenge får en ordentlig tur.

Ejendomslederen i lejlighederne, Allan Olsson, står for udskiftningen af vandhaner og brusere sammen med sit team, da de på den måde får præcist det produkt, de ønsker, samtidig med de sparer penge og kan udføre arbejdet på en miljørigtig måde.

Miljøet og klimaet er der taget meget hensyn til i hele renoveringsarbejdet, og derfor har Landsbyggefonden bevilget en sum penge fra den grønne renoveringspulje, der svarer til omkring halvdelen af de samlede udgifter.

Hjælp til at spare

Alle valg af materialer er eksempelvis foretaget, således at de skal kunne hjælpe beboerne med at spare på energien i fremtiden.

Derudover har de nye armaturer indbygget energioptimering, så de både sparer på vandforbrug og på CO2, der udledes, når varmt vand opvarmes.

Læs også: Kan man spare penge ved at tisse i badet?

31.12.2019FM Mattsson Mora Group Danmark

Sponseret

Varmt eller koldt vand til opvasken?

17.12.2019FM Mattsson Mora Group Danmark

Sponseret

Boligforening får kæmpe tilskud for at handle miljørigtigt

03.12.2019FM Mattsson Mora Group Danmark

Sponseret

Københavnske skoler i kamp mod vandspild

19.11.2019FM Mattsson Mora Group Danmark

Sponseret

10 simple tips til at spare på vandet

05.11.2019FM Mattsson Mora Group Danmark

Sponseret

Bilvask er billigst i vaskehal

22.10.2019FM Mattsson Mora Group Danmark

Sponseret

Vandets holdbarhedsdato - bedst før om tusind år