B&O og Novo Nordisk opnår verdens første v. 4.0 Cradle to Cradle certificeringer

En højttaler og en medicinæske er de første produkter i verden, som har opnået Cradle to Cradle Certified® efter den nye ambitiøse standard, version 4.0. Begge certificeringer er gennemført med Vugge til Vugge ApS som assessor

B&O og Novo Nordisk opnår verdens første certificering efter C2C Certified v. 4.0.

Novo Nordisk opnåede i slutningen af juli 2021 verdens første Cradle to Cradle certificering efter version 4.0. Torsdag den 2. september fulgte B&O efter.

Novo Nordisk har certificeret en medicinæske på Bronze-niveau, og B&O har certificeret den populære trådløse Wi-Fi højttaler, Beosound Level, som har opnået Cradle to Cradle Certified® på Bronze-niveau. Begge produkter er nyudviklede og tilpasset kravene i Cradle to Cradle produktstandarden.

Læs mere om Novo Nordisk certificering her
Læs mere om B&Os banebrydende certificering inden for forbrugerelektronik

To ud af syv pilotprojekter

Både B&O og Novo Nordisk har deltaget i et pilot-program under Cradle to Cradle Products Innovation Institute. I programmet er produkterne certificeret efter udkast til version 4.0 af Cradle to Cradle Certified® Products Standard. De har altså været med til at teste kriterierne i praksis, inden de blev endeligt vedtaget.

Der er i alt iværksat syv pilotprojekter i hele verden. Indtil videre er fire afsluttet – alle med Vugge til Vugge ApS som assessor. Novo Nordisk og Bang & Olufsens produkter er endt med en fuld certificering efter version 4.0. 

De to ROCKWOOL firmaer, Rockfon og Flumroc, der også deltog i pilotprogrammet, valgte at certificere efter en kombination af version 3.1 og 4.0.

Se Rockfons to certifikater her og her, og Flumrocs her.

Læs også:

”Vi er stolte over at have gennemført hele fire pilotprojekter. Det har været en god læringsproces for både os og instituttet. Vi har høstet værdifulde erfaringer og føler os godt rustet til at hjælpe både nye og eksisterende certifikatholdere op på version 4.0,” siger direktør i Vugge til Vugge Aps, Annette Hastrup.  

Kriterier om sundhed, miljø, klima og social retfærdighed

Med den nye Cradle to Cradle Certified® version 4.0 er det holistiske og handlingsorienterede syn skærpet i de fem kriteriekategorier: Material Health, Product Circularity, Clean Air & Climate Protection, Water & Soil Stewardship og Social Fairness. Ordningen er videnskabeligt baseret og er en af de mest anerkendte produktcertificeringer i verden med fokus på alt fra sundhed og miljø til klima og social retfærdighed.

Det har taget flere år at udvikle og redefinere den nye version af standarden, der trådte i kraft den 1. juli 2021. Vugge til Vugge ApS har ikke kun gennemført pilotprojekter. Direktør Annette Hastrup har også som medlem af Standards Steering Comittee under Cradle to Cradle Products Innovation Institute været dybt involveret i processen med at definere kriterier og evaluere høringssvar på de to udkast, der blev offentliggjort undervejs.

”Det har været et stort arbejde, så det er både en lettelse og en stor glæde, at vi er nået hertil. De opdaterede krav er ambitiøse, men også rimelige at stille til fremtidens produkter, hvis vi skal have en sund verden, som er god og retfærdig for både mennesker og planet,” siger Annette Hastrup.

B&O og Novo Nordisk vil bl.a. reducere affald

Bang & Olufsen har været meget opsat på at gå forrest i branchen inden for forbrugerelektronik.

“Vi er begejstrede for, at Beosound Level har opnået Cradle to Cradle Certified® Bronze. Det viser vores passion for at designe produkter med længere livscyklus og reduceret miljøpåvirkning”, siger Mads Kogsgaard Hansen, der er Senior Global Product Manager for Classics & Product Circularity og fortsætter:

“Cradle to Cradle certificeringen demonstrerer, hvordan industrien kan arbejde med at forlænge produkters livscyklus og dermed også bidrage til at reducere e-affald. Bang & Olufsen og hele forbrugerelektronikindustrien er nødt til at arbejde kollektivt gennem værdikæden for at reducere mængden af e-affald på global skala,” siger Mads Kogsgaard Hansen.

Novo Nordisk er ligeledes klar til at vise vejen i en medicinalindustri med rigtig meget emballage.

”Vi er yderst beærede over at modtage Cradle to Cradle certifikat version 4.0. for en af vores salgsæsker. I Novo Nordisk bekymrer vi os om vores miljøpåvirkning, og vi arbejder hver dag meget hårdt på at sikre, at vores produkter er bæredygtige - fra indkøb af råvarer til brugs- og genanvendelsesfase, siger Kenneth Strømdahl, der er Senior Vice President i Devices & Delivery Solutions, Novo Nordisk.

Flere og flere Cradle to Cradle certificeringer

Omkring 30 danske og udenlandske virksomheder har allerede Cradle to Cradle certificeret mange af deres produkter med Vugge til Vugge som Assessor. Se dem med dansk hovedsæde her.

”Og vi har mange flere nye kunder, der er på vej med deres første certificeringer,” fortæller direktør Annette Hastrup og tilføjer, at hun har ansat to nye medarbejdere inden for det seneste halve år til at udføre opgaver i forbindelse med certificeringer. 
 

19.12.2023Vugge til Vugge ApS

Sponseret

C2C Certified giver Superwood et forspring

29.08.2023Vugge til Vugge ApS

Sponseret

B&O har skærpet strategien med Cradle to Cradle  

13.10.2022Vugge til Vugge ApS

Sponseret

Standarder arbejder for mere lighed

21.06.2022Vugge til Vugge ApS

Sponseret

C2C Certified® gør gode produkter bedre

07.09.2021Vugge til Vugge ApS

Sponseret

B&O og Novo Nordisk opnår verdens første v. 4.0 Cradle to Cradle certificeringer

16.03.2021Vugge til Vugge ApS

Sponseret

Cradle to Cradle sætter nye standarder for fremtidens produkter