En god kop kaffe skaber jobs til mennesker med synshandicap

Gökhan Koyuncu har en mission: Han vil skabe jobs til mennesker med synshandicap med en god kop kaffe. Sidste år startede han den social-økonomiske virksomhed Blind Coffee, som sælger kaffe til private og virksomheder.

Det er svært at få arbejde, når man har et synshandicap. Det oplevede Gökhan Koyuncu, der på grund af øjensygdommen RP (retinitis pigmentosa) kun har ca. 1 % syn. Derfor har han startet Blind Coffee, som skal skabe jobs til mennesker med synshandicap.

IBOS (Instituttet for blinde og svagsynede) har besøgt ham til en snak om den socialøkonomiske virksomhed - selvfølgelig over en kop kaffe.

- Jeg har altid villet starte noget, hvor det er okay at have et synshandicap. Og man bruger jo sin smags- og lugtesans, når man vurderer kvaliteten og nuancerne i kaffe. Når vi, der har et synshandicap, er ude hos kunder og taler om vores kaffe, så kan vi repræsentere det fuldt ud. Når man har et synshandicap, så er det jo et minus, men det handicap kommer bare ikke til syne, når vi taler om kaffe, fortæller 34-årige Gökhan Koyuncu

Blind Coffee vil skabe jobs med variation til mennesker med synshandicap

For Gökhan Koyuncu handler det om god, friskristet kaffe. Men det handler endnu mere om at gøre en forskel for mennesker med synshandicap.

- Der er mange led i Blind Coffee: Vi har en produktion, vi har salg og vi har kundeservice. Målet er at skabe jobs med variation og ansætte så mange med synshandicap som muligt. Og jeg tror, der er rigtig mange med synshandicap, der vil være glade for at arbejde hos Blind Coffee, siger Gökhan Koyuncu

Lyt til artiklen i en podcast-version i nedenstående link og få et autentisk indblik i Gökhan og Blind Coffee. ( varighed 9 min.)

https://www.podbean.com/media/share/pb-z7vmm-1127c8a?utm_campaign=w_share_ep&utm_medium=dlink&utm_source=w_share

16.05.2024Blind Coffee

Sponseret

SAMLET OM KAFFEN

26.02.2024Blind Coffee

Sponseret

Pressemeddelelse fra Blind Coffee og GladTeknik

19.02.2024Blind Coffee

Sponseret

Bliv klædt på til ”S” i din ESG-rapportering

22.09.2022Blind Coffee

Sponseret

Kaffefirma i Bjæverskov skaber jobs for blinde og svagsynede

18.11.2021Blind Coffee

Sponseret

En god kop kaffe skaber jobs til mennesker med synshandicap